Mereandidest toidud

Krevetirisoto

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Barney Desmazery
Risotot keeda hellalt ja puljongit hoolega. Kui aega napib, valmista riisikeeduleem köögivilja- või kalapuljongist, mida saab tummisemaks mereannifondi abil.
Valmistusaeg: 20-40 min

10 minutit + hautamiseks 25 minutit

Kogus: 4 portsjonit
Koori sulanud krevetid, jättes koored alles. Kuumuta suurel pannil 1 sl õli ning prae selles krevetikoored ja pool viilutatud tšillit. Vala hulka puljong, lase vedelikul keema minna, keera kuumus madalamaks ja lase puljongil podiseda. See meetod tagab mõnusa, kergelt terava mekiga koorikloomapuljongi.
Võta teine pann ja prae 1 sl õlis sibul. Lisa riis ja kuumuta läbi. Vala hulka vein ja lase sellel kuumuse käes peaaegu aurustuda. Lisa kulbitäite kaupa koorikloomakestadest kurnatud puljongit. Korda seda tegevust seni, kuni peaaegu kogu vedelik on riisiteradesse imbunud. Vahetult enne lõplikku valmimist lisa kooritud krevetid ja herned. Lase läbi kuumeneda. Lisa ülejäänud tšilli hakitud kujul, ühe sidruni mahl ja 1 sl oliiviõli. Lase toidul veidi rahuneda. Enne serveerimist sega hulka ühe sidruni riivitud koor.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
T 07.dets 2013 16:14
Risoto tuli mõnus ja uudse maitsega. Isiklikult kulus mul 1.5h, et see kõik nullist valmis saada. Sidruni osas soovitan kasutada väiksemat sorti sidrunit, muidu tuleb toit liiga hapu. Tšillit sai ühest kaunast just parajalt. Valget veini lisasin 2dl ja seda oli piisavalt. Soovitan katsetada- hea vaheldus tavapärasele toidule.
getu 25.jaan 2011 13:19
Super hea
renna 16.dets 2010 18:09
Väga maitsev krivetterohkem.
1