Mereandidest toidud

Kammkarbid taipärase hernepüreega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Köök. Retseptid kogu südamest Autor: Nigella Lawson
Ma armastan kammkarpide magusust, ja kuigi võiks arvata, et herneste samasugune magusus sinna kõrvale on liiast, siis koriandri ja tšilli tugev vürtsikus ja sidrunheina teravus, mida imeliselt pakub roheline Tai karripasta, muudab selle hoopis keelt alla viivaks ja rahuldust pakkuvaks lisandiks. See on õhtusöögiks tõeline maiuspala, nii koka kui ka sööja jaoks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
1. Keeda herned keevas, kergelt soolaga maitsestatud vees pehmeks, siis kurna ja kalla kannmikserisse. Lisa teelusikatäis Tai karripastat ja crème fraîche´i. Maitsesta soolaga ja lisa ehk veel veidi karripastat, sõltuvalt selle kangusest. Püreesta herned pudruks:
2. Aja õli ja või pannil kuumaks, kuni see muutub vahuseks, siis küpseta kammkarpe umbes 2 minutit kummaltki poolt. Kui kasutad suuri karpe, siis on vahel lihtsam, kui lõikad need ristipidi pooleks. Kammkarbid on küpsed, kui need on kaotanud keskelt oma toore välimuse ning on väljast kuldsed ja karamellistunud.
3. Tõsta kammkarbid kahele soojendatud taldrikule ja sega kuumale pannile kaste, pigistades sinna laimimahla. Sega korralikult segamini ja hoolitse selle eest, et maitsekübetki panni külge ei jääks. Siis kalla kaste taldrikutel olevatele kammkarpidele.
4. Karpide kõrvale tõsta hernepüree ja puista kõik üle näputäie hakitud koriandri või Tai basiilikuga. Kui soovid, serveeri veel ühe laimisektoriga.

Ettetegemisest
Hernepüree võid 2–3 tundi varem valmis teha. Kurna herned ja pese kohe rohke külma veega. Püreesta külmalt koos teelusikatäie karripasta ja crème fraîche’iga. Pane kaussi, kata kinni ja jäta jahedasse või pane külmkappi. Soojenda ettevaatlikult kastmekastrulis, maitse ja maitsesta sobivalt enne serveerimist.

NIPP: Prantslaste crème fraîche´i asemel sobib hästi ka meie rasvane hapukoor.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa