Mereandidest toidud

Vähipörkölt

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Peeter Kard
Ungari roog. Lihapuljongis hautatud vähiliha vähivõiga.
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Vähid keeta soolaga maitsestatud vees koos hakitud petersellilehtede ja köömnetega.
Keedetud vähid puhastada koortest.
Sõrgadest ja lakkadest saadud vähiliha kuumutada võis, lisada jahu ja paprikapulber, valada peale sulatatud vähivõid.
Kõrvale anda keedetud riisi.
Vähivõi valmistamiseks võtta paarikümne keedetud vähi puhtad koored ja lasta taheneda.
Siis hõõruda koored uhmris peeneks, kuumutada sajas grammis võis, valada juurde veidi vett ja keeta läbi.
Lasta külmas hanguda ja võtta hangunud või vee pinnalt.
Ilusama punase värvuse saamiseks võib vähikoortele kuumutamise ajal lisada veidi paprikapulbrit.
Vähivõid kasutatakse kastmete maitsestamiseks ja vähi- ning kalatoitude kaunistamiseks-maitsestamiseks.
Serveeri kohe pärast valmistamist.
Keedetud riis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa