Mereandidest toidud

Ürdi-veinikastmes merikarbid

Keskmine hinne: 3.24 Allikas: Oma Maitse Autor: Raili Mikk
Belgia köögis mängivad mereannid väga olulist rolli. Merikarpe friikartulitega võib nimetada lausa rahvustoiduks. Tavaliselt tehakse karpe värskete ürtide, valge veini ja võiga maitsestatud puljongis.
Kogus: 4 portsjonit
Vali suur paksu põhjaga pott. Pane sinna õli ja või. Kuumuta võimalikult peeneks hakitud sibul, küüslauk ja seller klaasjaks.
Kalla juurde vein – umbes 1/4 klaasi tosina karbi kohta –, lase mõni minut alkoholil välja keeda ja lisa karbid. Maitsesta musta pipra, 1 sl hakitud tüümiani ja samas koguses peterselliga. Soovi korral võid lisada 2 dl 35% koort. Sega aeg-ajalt, kuni karbid avanevad. Suletuks jäänud nopi välja. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
elviina 04.märts 2010 19:10
Sõin neid Brüsselis, väga head olid.
kersti 07.nov 2009 17:22
üli hea resept on
1