Mikrolaineahjust road

Šokolaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: erakogu Autor: triinu
Šokolaadikook pähkliglasuuriga.
Valmistusviis
Kuumuta vesi ja šokolaad mikrolaineahjus klaasnõus, kuni šokolaad pehmeks sulab, sega ühtlaseks massiks ning pane jahtuma.
Sulata või mikrolaineahjus suures klaasist segamisnõus, kuni see pehmeks muutub.
Lisa suhkur ning löö segu vahule.
Lisa ükshaaval munad, sega hästi läbi peale iga muna lisamist.
Lisa vanillisuhkru ja šokolaadisegu.
Sega jahu, sool ja sooda omavahel; lisa vaheldumisi hapupiima (keefiriga) šokolaadimassile, sega segamini.
Määri plastmassist või klaasist koogivorm (keskelt auguga) kergelt õliga ning puista suhkruga üle.
Vala taigen vormi nii, et see jaotuks ühtlaselt.
Küpseta mikrolaineahjus 12 minutit keskmisel kuumusel, pööra koogivormi ning küpseta täisvõimsusel 10-11 minutit.
Jahuta 15 minutit ning löö kook serveerimistaldrikule.
Kata kook pähkliglasuuriga.
PÄHKLIGLASUUR: Sega kondenspiim suuremas anumas suhkruga.
Lisa või ning kuumuta mikrolaineahjus 3 ½ - 4 minutit (kuni segu on tulikuum) segades vahepeal korra.
Sega aeglaselt lahtiklopitud munadega.
Pane mikrolaineahju ¾ -1 ¼ minutiks kuni mass hakkab paksenema, sega paar korda.
Lisa vaniljesuhkur, kookosehelbed ja hakitud pähklid.
Jahuta aeglaselt.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ene207 13.juuli 2009 15:02
ahjus küpses 1tund
astrid 07.märts 2009 11:51
Kavatsen ka selle koogi teha ahjus, kuid ma ei tea kaua seda tuleb ahjus küpsetada.Palun aidake.
ene207 22.dets 2008 11:19
see kogus ei mahugi igasse mikrokasse. Praegu sai suure panniga ahju
lentsius 10.veeb 2005 15:16
väga-väga hea kook tuli ja võibolla olen vanamoodne aga koogi tegin siiski ahjus
tigu 01.jaan 2005 19:57
väga hea kook,teen kindlasti veel,selline mõnus magus suutäis.Aga koogi küpsetasin küll praeahjus,mitte mikrolaineahjus.
1