Uudiskiri Instagram Facebook
 
Nädala kook

Mustika-kohupiimatort

Nädala kook

Mustika-kohupiimatort

Eva Palu Toidutare
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Palu
Mustikamahlast läbiimbunud suvine tort maheda kohupiima-banaani täidisega. 

üle 60 min

Retsept
BISKVIIDID
80 g Või
225 g Valge šokolaad
8 tk Muna
2 dl Suhkur
3.2 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
600 g Mustikad
3 sl Suhkur
2 tk Banaan
1.5 dl Rõõsk koor 35%
800 g Kohupiimapasta
KREEM
75 g Või
200 g Toorjuust
1 sl Tuhksuhkur
0.5 tl Vanilliekstrakt
KAUNISTAMISEKS
200 g Kultuurmustikad
Biskviidipõhjad

1. Sulata potis või, võta pliidilt ja sega sisse hakitud valge šokolaad. Sega, et valge šokolaad sulaks ja pane ootele.

2. Mikserda munad suhkruga heledaks - kohevaks vahuks.

3. Sega sisse küpsetuspulbri-jahu segu ning lõpuks või-šokolaadi segu.

4. Kalla tainas kahte 20 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Kui biskviidipõhjad ahjus küpsedes liiga pruuniks lähevad, kata need pealt fooliumiga.

5. Võta ahjust ja tõsta jahtuma.



Täidis

1. Vala mustikad potti, lisa paar spl vett ja 3 spl suhkrut ning keeda madalal kuumusel mõned minutit, et mustikatest eralduks mahla. Võta pliidilt ja jäta jahtuma.

2. Püreesta või suru kahvliga katki banaanid.

3. Vahusta koor 4 spl suhkruga. Sega kohupiima ja banaanidega ning tõsta ootele.



Kreem

1. Kreemiks klopi toasoojad või, toorjuust ja suhkur ühtlaselt segamini, et moodustuks õhuline kreem.



Koogi kokkupanemine

1. Lõika mõlemad täielikult maha jahtunud koogipõhjad horisontaalselt pooleks nii, et saad kokku neli kihti.

2. Aseta alumine koogikiht alusele ja tõsta peale veerand mustikakeedisest, sh mahla, et biskviidipõhi korralikult läbi imbuks. Kata veerandi kohupiimatäidisega ning tõsta peale järgmine koogikiht. Jätka nii kuni kõik kihid on paigas.

3. Määri toorjuustu-või kreem külgedele.

4. Tõsta peale kultuurmustikad ja aseta tort vähemalt paariks tunniks jahedasse maitsestuma.

HEA TEADA!
Kui sul ei ole kahte koogivormi kasutada, küpseta tordipõhjad eraldi. Jaga siis vajaminevad koostisained lihtsalt pooleks.



KOMMENTAARID

tiina 14.mai 2015 10:29
Mina valisin lihtsama variandi: ostsin poest tordipõhjad, kreemi jätsin välja. Tegin täidist nõksa rohkem, et äärtesse jätkuks....tulemus super, tõsiselt mahlane ja hea, peale 3 tundi seismist võis kohe sööma hakata.
Tere 08.okt 2014 18:25
nii nii..Veronika ja kuda läks ?
veronika 12.sept 2014 16:12
Tere, Mina teen täna tordi valmis ja lasen 24 h maitsestuda. Homme mul ei ole aega seda teha. Loodan, et tuleb maitsev. Homme kirjutan, kuidas külalisetele meeldis.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga