Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tee nüüd! Kuidas  serveerida lammast heas seltskonnas?

Tee nüüd! Kuidas serveerida lammast heas seltskonnas?
Hea lambaliha on taine, mahlane ja pehme ning kasukane rasvamekk pole pikka aega olnud lambaroa juures heaks tooniks. Seepärast peetaksegi parimaks lihaks talleliha ehk siis kuni aastavanuse lamba liha. Ent kui miski on maitsemaailmas…

Heade soovide töökojas

Heade soovide töökojas
Oma Maitse noorte kokkade Elise ja Josephiperes uhkeldab jõululaual traditsiooniliseltüks korralik puuvilju täis jõulukeeks ja punaste hapude marjadega blondie.

Detsember

Detsember
Jõulud, jõulud, jõulud. Me liigume vankumatu kindlusega nende poole, kingituseks kaasas kotitäis söögirõõmu ja ekstra ka moodsad pulgakoogi- ja suupistepuud. 

Kamina ees kössitamise toidud

Kamina ees kössitamise toidud
November on aasta kõige pimedam kuu, taevast tuleb ilma pikemate vaheaegadeta alla midagi märga ja külma ning tuul on vuhistanud puudelt viimsedki lehed. Hea ja järeleproovitud lohutus on siis villased sokid…

Õuntest ja jõuludest

Õuntest ja jõuludest
Vandlikarva diivani kohal maalil avaneb hiiglaslik säbruline krüsanteemiõis. Akna all seisab molbert pooleliloleva tööga: kollane õun, mis südameni näritud. Õun ongi kunstnik Kamille Saabre (46) tegemistes prae…

November

November
Külm hiilib vaikselt lähemale ja soojas köögis oldud aeg muutub päeva parimaks osaks. 

Vanemad

Kõrvits meeldib alati

Kõrvits meeldib alati
“Meie kodus on keeruline süüa teha,” tõdeb “Maahommiku” saatejuht Laura Kõrvits (36), kuhjates tööpinnale Rautsi talu valgeid, kollaseid ja mustjaspunaseid juurvilju.


(30.10.2017)

Koogikesed nagu Pariisis

Koogikesed nagu Pariisis
Dessertkahvlikeste klõbin portselantaldrikutel, kvaliteetse kohvi aroom, summutatud jutuvada, kelneri väärikalt sirge selg ja pisut arrogantne naeratus, kui ta ulatab sulle pâtisserie koogikese, mis on suurem kui elu ... Pariisi kohvikute…


(30.10.2017)

Kui hobist saab töö

Kui hobist saab töö
Oma Maitse ajakirja tiimiga liitus sel suvel uus turundusjuht ja toidublogija Paula Särekanno. Tema lugu kuulates saab kinnitust teadmine, et iga pealehakkamine, kui seda teha pühendunult, võib viia unistuste täitumiseni.


(16.10.2017)

Retrosalat trügib tagasi

Retrosalat trügib tagasi
Oliiviõli on pöördumatult meie toidulauale kolinud, nagu ka kookospiim, chia-seemned, kinoa, sojaoad ja paljud teised võõramaised toiduained ja serveerimiskombed. Ometi tuleb aeg-ajalt ikkagi isu korraliku koorekastmes kartulisalati järele.


(02.10.2017)

Rattapiknik Veikoga

Rattapiknik Veikoga
“Tervislikuks hakkamine ei ole mul kunagi olnud uusaastalubadus, vaid seotud hoopis sügisega. Suvi saab otsa, tunnen, et on aeg end kokku võtta,” ütleb vabakutseline näitleja, helilooja, luulejata ja DJ Veiko Tubin (34). Sportides ja toitum…


(02.10.2017)

Oktoober

Oktoober
Oh seda oktoobrit! Õnnemarjad konkureerivad vaimudekuu küpseämblikega, muskaatkõrvits figureerib sahisevate seemnete ligidal, nuikapsal ja rooskapsalgi on omad võlud. 


(29.09.2017)

Sügisemeelsed supid

Sügisemeelsed supid
Kui juurikate ahjus küpsetamine on käe sees, siis suppi pole üldse keerulisem teha. Lisaks kurdavad supisööjad seedimisvaevuste üle mitmeid kordi harvemini. Miks nii? Otse põllult patta filosoofia kehtib septembris kõige enam. Mida lühem on…


(21.09.2017)

September

September
Me oleme Oma Maitse toimetuses rõõmsad, puhanud ja värsked ning seepärast ragistame hoogsalt varasügise kallal: amps-amps!


(30.08.2017)

“Stopp, pildistan!”

“Stopp, pildistan!”
Kuidas talletada fotole krõbedad pinnad, nõrguvad mahlad, pudenenud ürdipuru ning kõige tähtsam – aimdus ees ootavast maitsest? Mismoodi ohjata eriti piredaid staartoite? Kas toidupiltniku põli on lõputu nautimine? Oma Maitse vestles kolme…


(30.08.2017)

Metsa läksid sa ja metsa läksin ma …

Metsa läksid sa ja metsa läksin ma …
Tänavune vaheldusrikas suvi ei jäta seenesõpru rahule. Kui veidike vihma tuleb, on metsa alt leida nii sambla seest välja punnitavaid puravikke kui ka saledaid riisikaid. Päikselisematest kohtadest leiab kukeseeni veel septembriski.


(30.08.2017)

Viljad purki!

Viljad purki!
Kui päikese käes lesimisest hakkab vaikselt küll saama, köidavad usinamad perenaised põlled ette ja asuvad sahvrimajandust korrastama. Hoidistajate tippajast võib mõelda kui suurest loomepuhangust, mis tõmbab maitsekunstnikke justkui iseene…


(31.07.2017)

August

August
Taas on august ja see tähendab, et taas on Oma Maitse Good Foodi retseptide päralt – otsast otsani! Imeline kergus ja uued ideed! Rõõmustavad kõik: lapsed, grillisõbrad, taimetoitlased, küpsetajad ja maiasmokad. AVASTAGEM! NAUTIGEM!


(26.07.2017)

123456181920