Persoon
Piparkoogimajakesest edasi

Tänu PiparkoogiMaaniale on tuhanded näitusekülastajad imetlenud Buddha kuju ja üleelusuuruses inglitiibu, kiikhobu ja president Ilvese mosaiikportreed, toruga grammofoni ja rulluiske ... Ikka piparkoogist.

Retseptid
Pühalikult kõrvitsast

Enda kasvatatud või turult ostetud kõrvitsad ootavad, et neist valmistada hoidiseid, mida jõululauale panna või kuuse alla kingituseks sokutada.

Uus number
Detsember

Tõmbame korraks sügavalt hinge: nüüd on see jälle käes. Me otsustasime, et me ikka tõepoolest armastame jõule. Siiralt ja südamest. Ning katame lauad peadpööritavalt hästi.

Retseptid
Toome lõhe headuse taas esile

Norra sugulased lõhe ja forell on jõudnud juba igasse Eesti nurka. Alati oodatud, aga pikapeale veidi tüütud. Selle vastu aitavad retseptid, mis lõhe headuse jälle välja toovad.

Uus number
November

Jahe november paneb köögis tegutsema ja tulemus soojendab meeli.

Retseptid
Tohuvabohu tofuga

Tofu ehk sojaoast valmistatud kohupiima- või juustulaadne toode on toidutegijates üsna vastakaid arvamusi tekitanud. Meil räägitakse tofust valdavalt ülivõrdes kui parimast valguallikast taimetoitlastele, kuid ükski toiduaine, isegi mitte maailma kõige tervislikum, kui selline üldse olemas on, pole…

Persoon
Kiites kodulähedast

Teleperekond Kahar – ETV saatejuht Kaidor (36) ning ETV2 toimetaja ja ehtedisainer Alice (38) – väärtustab kohalikku toorainet. Nad toetavad rõõmuga väiketootjaid ning sõpru-tuttavaid, kes varustavad neid värske kitseliha, koriandripuhmaste ja käsitöökaljaga.

Retseptid
Aeg sõelub välja parima

Kui ahjus küpsevad soolased porgandi-munapirukad ja kaneeline porgandikook, viib köögist imbuv nostalgialõhn justkui ajas tagasi. Aeg on kapist välja tuua vana täpiline serviis, kohvikann ja pildialbumid, mida on pirukate kõrvale igavesti tore vaadata.

Uus number
Oktoober

See sügis meile meeldib – juba tükk aega on saanud „toidusiilid“ omale talvevarusid luua ja kelder ähvardab lõhkeda. Köögis võib nüüd aga mõnuga valmistada toekamaid toite.

Retseptid
Tume ja hele siirup

Küpsetamisel on vahel hea mõte suhkrule siirupit eelistada, sest selles leiduv puuviljasuhkur annab koogi pinnale ilusa pruuni värvuse, muudab kooriku pehmeks ja muredaks ning küpsetise sisu niiskeks ja õhuliseks. Lisaks magusatele on siirupil koht ka soolastes roogades ja lihaglasuuris.

Persoon
Küllusesarves. Helgelt ja südamega

Vanasti olevat Sarve küla olnud Hiiumaal pättide-mõrtsukate pesa. Nüüd valitseb seal aga tasakaal. Ning sellesse tasakaalu on oma imelise idülli pununud Heli Hahndorf ja Kalle Talvi.

Uus number
September

Ilus, ilus, ilus – seda on nii praegune lopsakas saagiaeg kui ka meie ajakirja septembrinumber.

Retseptid
Täna köögis Andra Kalda

Meie pere toidulaud on üldiselt väga hooajaline, mistõttu kogu kraam on pärit kohalikult turult, oma pisikeselt peenralt või sõprade aiamaalt. Laual on ausate maitsetega kodused road, mis võluvad oma lihtsuse ja headusega ning mida kiidavad ka pere pisimad.

Persoon
Kiire mees, kuum pliit

Eesti üks paremaid rallisõitjaid Karl Kruuda (23) hoiab tugevasti roolist, aga ei klammerdu retseptidesse.

Uus number
August

Nagu igal aastal, nii toome ka tänavu augustis teie ette Good Foodi retseptid. Toimetuserahvas pistis juulis varbad vette, lükkis metsmaasikaid kõrre otsa, vältis linnamelu ja reastas peas tulevikuplaane, et õige pea innustunult jätkata. Aga et oma mätta otsast kaugemale näha, selleks on igati hea…

Retseptid
Jäätunud varad

Kuidas salvestada palava suve maitsed jäähelvesteks? Kuidas saaks süüa suppi ja pitsat, kui taina ja puljongiga pole aega mässata? Appi tuleb sügavkülm.

Uus number
Juuli

Puhkusekuu. Võrratu. Käime külas Ahvenamaal sealsel praostil Mårten Anderssonil ja avastame maitseparadiisi. Aega on kõigeks ja süüa tuleb mõnuga teha. Lisaks piilume, kuidas elab näitlejanna Carita Vaikjärv.

Persoon
Rootsipunase maja perenaine

Kui näitlejanna Carita Vaikjärv (36) köögis toimetab, toob ta meelde ühe oma tähtrollidest, jonnakalt tugeva ja naiseliku Ukuaru Minna.

Retseptid
Täiusliku koogi päev

Koogid-magustoidud, mille uhke välimus reedab nende keerulist tegevuskäiku ... Ei, tegelikult väga mugavad teha ja kõigile jõukohased.

Retseptid
Suvised rullid

Mõnusad rullid nii šašlõki juurde kui ka niisama ampsamiseks.

Persoon
Berliini hingus Kalamaja köögis

Vaatepilt on lummav: ebamaiselt rohelised piri-hapud laimid, kärniline kaheksajalg, tündrikesed ürtidega, klaaskannu voolav tumeoranž ebaküdooniasiirup. Köögis askeldavad režissöör Anu Aun (36), kelle esimene mängufilm “Polaarpoiss” linastus maikuus, ning tema kaasa, samuti režissöör ja “Polaarpoisi…

Retseptid
Kaste + salat

Kaste kroonib salati – see on juba teada-tuntud tõde. Et aga õige kaste leiaks õige salati, selleks tuleb ise kogeda maitsete ja tekstuuride omavahelist sobivust.

Uus number
Juuni

Ta on käes! Ta on tõesti käes! Aasta parim aeg, suvi, me kokanduskallike ja rõõmus ime! Küllusesarved hakkavad tasapisi juba avanema. No ja muidugi hõljub juunis kõige kohal grillisuits. Tulge meiega! Läheme koos läbi pikkade päevade ja valgete ööde!

Persoon
Kõige tähtsam retsept

On üks esimesi sooje kevadpäevi, kui Eesti Draamateatri näitlejanna Viire Valdma (55) kodu poole liigume. Samm on tõtakas ja teele läheb natuke kobav SMS, kas võime varem jõuda; kui ei, pole probleemi ... “Piip-piip!” saabub vastus naerusuise emotikoniga otsekohe. “Palun tulge! Me oleme valmis ja ve…

Retseptid
Parem üks luts kui kaks vähka (Maarja-Magdaleena)

Maikuu möödub meil kalade taktis. Lisaks fileele lähevad käiku nii mari, maks kui ka pea.

Retseptid
Tordiks meisterdatud leib

Tort kuulub kahtlemata eestlaste peolaua juurde. Au ja kiitust väärib perenaine, kes tahab ja suudab isetehtud võileivatordiga oma peret ja külalisi üllatada.

Uus number
Mai

Aus valmistumine suveks: grillivardad ihutakse teravaks ja rabarber pritsib hamba hall happelist värskust. Ehk siis – käes ongi mai. Pisut mehelikku ja revolutsioonilist kevadindu tasakaalustab emadepäevaga kaasnev südamlikkus ja malbus.

Retseptid
Meie igapäevast anna meile ... VÕILEIBA

Kuidas määratleda võileiba, seda igapäevast ja ometi oma tähenduselt nii erinevat?

Persoon
Lõuna Tõnissonidega

Lauale ilmuvad roheline Moskiito-jook ja sidrunikook – nii kohev, et puhud peale ning tõuseb lendu ... Ja sõnades saavad ette kantud vana kooli koorest nõrguv kartulisalat ja tünnitäis kondenspiima koos hiigelpikkade kõrsikutega. Kahvlid ja peedisalat Nukuteatri kunstilise juhi, lavastaja ja näitlej…

Retseptid
Küllusega kalast

Kala on lihtne teha, kui põhinõksud käes.

Retseptiregister
2015. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2015. aastal ilmunud retseptid.

Uus number
Aprill

Pühad on läbi, kevad on südames ja tärkab igal rindel. Mis meiegi siis teisiti ...

Retseptid
Kirglikud linnud, puhtad maitsed

Jaanalinnuliha ja pisikesed vutid, pardifileest ja kanast rääkimata, on turul-poes järjest enam kättesaadavad. Mida neist väärikatest sulelistest teha?

Retseptid
Mahlased suutäied

Kui mahlad sahvris reas või külmkapis ootel, saab neist lisaks janukustutusele ka toekaid eineid. Vitamiiniannuse veel pealekauba.

Uus number
Märts

Õues vaatad – hanged. Vahel sulalumest ja lörtsist, vahel mitte. Aga ometi tunnevad kõik juba kevadet. Meie siin ajakirjas ka.

Persoon
Maie katab laua

Produtsent Maie Rosmann-Lill (26) saab hakkama kaugelt enamaga kui koputamine  võõrale uksele, et keeta välivõttel viibivale filmirahvale kohvi

Persoon
Õnnelikud inimesed söövad salatit (ja juustu)

Nad kasutavad rääkides sageli sõna “meie”. Nad loevad teineteisele ette raamatuid. Nad joovad head kanget kohvi vähekese vahukoore ja vahustatud piimaga. Eesti Vabariigi aastapäeva eel käis Oma Maitse külas Euroopa Liidu Parlamendi saadiku Tunne Kelami ja ta abikaasa Mari-Anne kodus.

Retseptid
Pidu enne paastu

Veebruari toiduvalikuid mõjutas vanal ajal suuresti ka vastlapäev. See oli viimane võimalus süüa toitvat liha, edasi algas paastuaeg, mis kestis ülestõusmispühadeni. Kaunviljadest saigi päästev abimees, mis täitis kõhtu ka siis, kui loomset kraami polnud käepärast.

Uus number
Veebruar

Talv edeneb, supid podisevad, praed küpsevad-hauduvad ahjus ja maailm on paigas. Pidulikku laua katmist jagub veebruarikuusse ka omajagu ja loomulikult jagame rohkesti ideid nendegi jaoks.

Retseptid
Kui porgandid tantsivad kauneid piruette

Külmal talvepäeval küsib eestimaine porgand end taldrikule. Ta tahab näidata oma erinevaid külgi: küpsetatult, hautatult, marineeritult. Muidugi on tal väike armulugu võiga. Või toob porgandis välja parima – hõõguvoranži värvi ja pähklise maitse.

Uus number
Jaanuar

Pidudetsember on läbi. Lausa kerge ja karge on nüüd olla, pisut veel oimetu ka. Seepärast on Oma Maitse jaanuarinumber tõeliselt elutaju taastav. Me leiame sel aastal väikese Tjorveni kombel üles just õiged nõksud!

Persoon
Jalgrattur pliidi ette

Läinud kevadel otsustas jalgrattur Kristian Neemela (22), et pärast kümmet treeninguaastat jätab ta spordi omale ainult harrastuseks. Juba mõnd aega oli ta rattasadulas mõelnud põhiliselt sellest, mida eineks valmistada ja kuidas see üles pildistada. Nii sündis toidublogi Kristian kokkab.

Retseptid
Jõululaud on kaetud

Jõuluaeg on eriline. Eriline oma kordustes. Lõhnavad verivorstid ja hapukapsas loovad turvatunde. Samas võiks igale jõululauale sättida midagi sellist, mis on natuke tuttav, natuke uus, natuke nostalgiline ja natuke teistmoodi.

Persoon
Kogu maailma helduseaeg

Advendiaeg on oma mõtete korrastamiseks. Kutsume teejuhiks kaasa katoliku piiskopi Philippe Jourdani. Piiskopi erasekretäri Juta Petersoo pere lahkes lauas saavad söödud maarjamaised Prantsuse söögid, kuulatud piiskopi head nõuanded ja avastatud lõpuks, et iga prantslane ja sealhulgas gaskoonlane on…

Retseptid
Inga Paenurm pakub oma lemmikuid

Pakun teile retsepte, mis on läbi aegade minu lemmikud olnud. Aeg-ajalt küll uuendan nende maitseid, lisades põnevaid nüansse, aga põhimõte jääb alati samaks. Porgand on vaieldamatult minu soosik nii soolaselt kui ka magusalt ja igas võimalikus versioonis.

Uus number
Detsember

Ongi käes. Kõige-kõigem. Lauad saavad looka. Külmal ajal paremat kuud pole võimalik ette kujutada.

Persoon
Mida sõi must alpinist?

Novembris esilinastuv müstikasugemetega “Must alpinist” jutustab kuuest tudengist, kes lähevad 1989. aastal Siberisse matkale ning satuvad jubedatesse sündmustesse. Filmi režissöör Urmas E. Liiv (49) keetis oma punases köögis tumedat kanasuppi ja meenutas toiduelamusi nüüd ja aastate tagant.

Retseptid
Valge kui piim, magus kui suhkur

Kondenspiim on tänuväärt tooraine, kui peas mõlgub mõte koogist, küpsistest, jäätisest või mõnest muust magustoidust.

Uus number
November

Imeilus sügis kestab. Nii kenasti, et isegi see palju kardetud novembrihallus ja -pimedus pole veel kohal. Tore. Ja veel toredamaks teevad elu muidugi Oma Maitse uued lood-retseptid.