Retseptid
Kingikotti pistan ma...

Kingikotti pistan ma ... kõikse hea ja parema! Sooja südame ja heade mõtetega valmistatud söögipoolis on parim kink, sest armastus käib ju kõhu kaudu. Lisaks on laual tükikesed parimaid kooke.

Persoon
Portselanvalged jõulud, kullatäppidega

“Inglid on olemas!” tahaks tänutundes hüüda sel hommikul. Sest kes muu ütleks, et sõidab ülehomme puhkusele, aga homme veel jõuab Oma Maitse külla kutsuda?

Uus number
Detsember

Ja kohal ta kohe ongi – aasta "kõige-kõige-kuu". Kõige pidulikum, kõige helgem, kõige maitsvam – täpselt nii, nagu ise kujundame.

Maitsetark
Mädarõigas - põhjamaade pipar

Aroomidest puhevil ja maitsest pingul mädarõigas on meile sama armas kui mehhiklastele tšilli.

Retseptid
Kooki küpsetab Annika Aavik

Annika kõige suurem hobi on kookide ja tortide tegemine ning parim magus, mida ta eales söönud, ongi ta enda käte vahelt tulnud. Samas pole ta sugugi iseõppija – pärast põhikooli läks ta Kuressaare ametikooli kokandust õppima, eelmisel aastal lõpetas kondiitri eriala ja sel aastal võttis kolmandat…

Persoon
Seenelkäik

Hüdrobioloog Kristjan Piirimäe (40) veendumuseks on, et ellu jääb lõpuks see, kes võtab loodusest toitu, mida parasjagu võtta annab.

Salakuulaja
Põrgu

Seekord laskus Oma Maitse Põrgusse. Siin saad pidada maha ühe korraliku õlleõhtu koos suupistete ja kõhtu täitvate roogadega.

Uus number
November

Isad, mehed. No mis oleks elu ilma teieta? Ei tea. Igatahes ei oleks siis sellist Oma Maitse ajakirja novembris. 

Persoon
Croissant’i järelmaitse

Kirjanik ning ajakirja Anne & Stiil tegevtoimetaja Eia Uus (29) õppis süüa tegema lapsehoidjana Prantsusmaal. Nüüd korraldab ta aeg-ajalt õhtueineid sõpradele. “Tunnen, et olen maailmale ilu võlgu, tahan inimesi õnnelikuks teha,” ütleb ta.

Maitsetark
Milleks meile toidulisandid?

Enne kui asud oma igapäevamenüüd toidulisandite reklaaminfo põhjal täiendama, tasub alati mõelda, kas sul ikka on neid tegelikult vaja ja kas tervist puudutav on kõrgemale tõstetud kapslimüüjate ärihuvidest.

Retseptid
Pruunijumelised pastad

Kiired ja aeglased, tummised ja kerged, pastaribadest ja lasanjeplaatidest – kokku saab tervislik pastagalerii.

Salakuulaja
Umami

Aia taga peidus ja linnakära eest varjatud Umami meelitab pealinlasi nii hea toidu kui ka lummavalt hubase olustikuga.

Uus number
Oktoober

Sügis on tark aeg. Seekord me mitte lihtsalt ei söö, vaid ka mõtleme seejuures väga täpselt, mida ja miks omale suhu pistame. Aga see muidugi ei kahanda mingil määral söömisrõõmu. Mõtle koos meiega! Söö koos meiega!

Retseptid
Sibulamaania

Kui peaks nimetama köögis enim kasutust leidva toiduaine, siis oleks suur võimalus võitjaks tulla sibulal. Suur osa retsepte algab ju sellega, et “koori ja haki sibul”.

Salakuulaja
Piparmünt

Kaks ühes – lihtne kohvik ja noobel restoran – on kokku Piparmünt, avamisest alates suuri ootusi üles kruvinud kui aasta koka tiitliga auhinnatud peakoka esimene suuresinemine. Papli 13, PÄrnu, tel 442 5736.

Persoon
Püha toit

Vaibakunstnik, kirjanik, õppejõud, lambakasvataja, muuseumivarade koguja ja hoidja. Aateinimene, maa sool. Anu Raud.

Maitsetark
Tehislikud mullijoogid

Kui erinevatel käärimistel tekib süsihappegaas jooki loomulikul teel, siis paljudesse teistesse märjukestesse, mida ei kääritata, tuleb seda kunstlikult lisada.

Uus number
September

Tunne on selline, nagu oleks alanud uus aasta. Kõik on tagasi, puhanud ja rahulolevad just hetk tagasi möödunud suvest. Just sellist suve me tahtsime. Nüüd on sügise kord meid kõiki rõõmustada.

Persoon
Kunagi on mul oma restoran

Youtube’is on üleval üks põnev video: Eesti koolipoiss osaleb oma loodud roaga Amazing Mind-Blowing Seafood Paella Jamie Oliveri videokokandusvõistlusel. Rohkem kui 350 konkurendi seast üle maailma valiti David Truusa söögitegemisvideo 30 parema sekka.

Retseptid
Sinu rannarestoran

Suviseid väljasõite või rannapäevi ette võttes on tark tegu headparemat kaasa pakkida, et mõnu ikka täiuslik oleks. Jäta maha piknikukorv ja paki toidud koos jääbriketiga külmakotti, sest kuumas päikeses tundub külmkambrist võetu lausa luksuslikuna. Värve ja maitseid kokku sobitades saab väikeste et…

Salakuulaja
Läikpaberis Komfek

Kui aeg voolab aeglaselt ja seda on laialt käes, kulub alati ära üks kodunt väljaminemise koht. Pärnu, Kuninga 24–1, tel 55 664 000.

Maitsetark
Rohelised kressilokid

Mis on kressid ja mis on kersid?

Uus number
Juuli

Hambad ristis, aga süda soe – nii valmivad ikkagi maasikad, vaarikad, sõstrad, tomatid. Ja maitsevad oi-oi kui hästi. Meie viimaselehemees Jüri Pino õhkab oma FB-lehel südamest, et armas Jumal saadaks vihma Sahara kohale, seal osatakse seda hinnata. Oma Maitse loodab parimat.

Retseptid
Purpursed maasikapurjed

Oleme ehk isegi juba harjunud, et maasikaaeg algab aprillikuus. Kuid need tõelised maasikad – päikesevõetud magusapõselised kodumaised marjad – on pärast pikka talve alati magusamalt mahlased kui kaugelt toodud.

Uus number
Juuni

Ta tuli, tuleb ja on. Suvi võiks lõputult kesta. Uhkelt, valsiliselt ja sõnajalaõieliselt, pilti raamimas maasikad-võililled-jäätis-hapukurk jne. Mis täpsemini, seda vaatame kohe.

Retseptid
Murueide kaasavarast

Gurmaan Tuuli Mathisen võtab ette hunniku eestimaiseid maitseid ja mängib nendega juunikuust inspireerituna. Ta kutsub üles meie lemmikmugulaga uusi tutvusi sõlmima ning ürdirohelisega julgemaid kooslusi proovima. Ka rabarberit võid veel purki panna ning koogi sees ingveri paistel särtsuma sättida.

Persoon
Kreeka kuumad tuuled

Kosmopoliitne Kreeka juurtega tippkokk Nikolaos Stavrakakis, kellel kogemusi nii Michelini tärni restoranidest kui ka Nomast, on tulnud Eestisse, et oma värvika natuuri ja meisterliku kokakunstiga rikastada siinset kulinaariamaastikku. Manna La Roosa köögivägede juhatamise järel on tema uus peatuspa…

Salakuulaja
Asjalikult mugav ENZO

Tallinna sadamapiirkond teeb edusamme. Kõige muu uue ja toreda seas on seal äri- ja muidulõunateks avatud peakokk Artur Ovchinnikovi juhatatav kohvik ja restoran ENZO. Tallinn, Laeva 2, www.enzocafe.ee

Maitsetark
Hea lõhna mõõdupuu

Tüümian ehk aed-liivatee on vürtsikas ja pisut vaigune ürt, mis mõjub ühtaegu nii hingele kui ka ihule.

Salakuulaja
Restoran Noa

Meie kaunile ja kargele põhjamaa rannale on riburada juurde sündimas hingematvalt kauni vaatega restorane ja kohvikuid. NOA avamine rõõmustab pealinlasi, kes tahavad kesklinnasaginast eemalduda. Ranna tee 3 Tel 50 80 589 noa@noaresto.ee

Retseptid
Rabarberi võidumarss

Esimesed rabarberikoogid on kui kevadekuulutajad. Kuniks oma aia rabarberivarred veel pisikesed, tuleb varusid täiendada poest. Ladina keeles tähendab rabarber just nimelt barbarite juurikat. Botaaniliselt pole tegu aga ei juurika ega frukti, vaid hoopis köögiviljaga.

Maitsetark
Pilk hapuoblika sisemaailma

Eestisse sattunud prantslased on imestusest suisa keeletud, sest meil kraaviäärsetel maltsana kasvav hapuoblikas on sealsetel turgudel hingehinna eest müügil.

Persoon
Onu Arturi plov

Küllakutse Arturi juurde tähendab, et kõik juba tehtud plaanid saavad kiiresti ümber mängitud. Või mida teie teeksite, kui pakutakse võimalust veeta üks meeldiv õhtupoolik peakoka lauas koos suurepäraste toitude ning toredate inimestega?

Uus number
Mai

Kogu Eesti on suveks vinnastatud. Vaja on vaid väikest vajutust ja käes ta plahvatuslikult ongi. Aga enne on veel mõned kevadised toimingud teha. Olgu need siis roherohelised või hoopis köögis sisustust värskendavad.

Nädalalood
Bestsellerid

Olgu tegu mistahes tähtpäevaga, vahukooreta ei sünni ükski kook.

Retseptid
Lihavõttelauale

Pakun lihavõttelauale soolaseid roogi, mida tavapäevade jaoks on mu varamus muidu väga vähe. Suur kirg ja armastus kuulub ikka magusale ja kookidele.

Salakuulaja
Bocca Pescheria

Modernset Itaalia kööki pakkuva Tallinna vanalinna restorani Bocca värske sõsar Bocca Pescheria on end sisse seadnud endisesse baariruumi, olles n-ö restoran restoranis.

Persoon
Jaan Jott, isa Sakarias

Võhiklikumalt vaadates võib paista, et küll ühel papil on hea elu. Laulab oma laulud maha, korras, tööpäev läbi. Ja veel palka makstakse, külamutid topivad raha korjanduskasti, vanamehed viipavad aiva viina jooma. Lill, täielikult.

Maitsetark
Tähelepanu, valmis olla - spargel!

Spargel on kevadekuulutaja, köögiviljade kuningas, gurmaanide ihalusobjekt. Objektiivseks põhjuseks pehme konsistents ja mahe maitse, kuid samavõrra maagiat lisavad taimele ka lühike saagiaeg ja üpris krõbe hind.

Nädalalood
Aprill

Oma Maitsele on juba jupp aega saanud selgeks, et tegelikult on masu läbi mis läbi ning inimestel on jälle tahtmist ja võimalust iseendaga tegeleda. 

Retseptid
Oma väike meierei

Eestis ei ole kodune juustutegu just väga levinud. Kõige rohkem on aegade jooksul valmistatud sõira, samas pole mingi kunst keeta ka ricotta’t, kodu- ja jogurtijuustu või mascarpone’t.

Persoon
Klassiõel külas

Juba karupoeg Puhh teadis, et heade sõprade juures maitseb hüva toit veel paremini. Meie käisime sellele kinnitust saamas oma Haapsalu “valgest daamist” klassiõe Maret Suklese juures.

Maitsetark
Rammusalt roheline avokaado

Roheline salat ilma võise ja pähklise avokaadota on nagu i-täht ilma täpita. Avokaadot peaksime rohkem sööma juba ainuüksi seepärast, et alandada liiga kõrget kolesteroolitaset veres.

Salakuulaja
Manna la Roosa

Vana miljööväärtusega puitmaja, millel tuntud omanikud, Viru väljak ... Manna la Roosa lausa ootab, et tuleksid litrisäras, boa laisalt üle õla heidetud ning huuled fuksiatoonis.

Uus number
Märts

Märts on vahva. Igaüks nokitseb asjaliku näoga oma tegemisi teha ja kokkuvõttes on kõik õnnelikud.

Retseptid
Kohvilauake, kata end!

Esmalt alustame pirukatega. Avatud või kinnised, kohevad või krõbedad – pärmitainas annab pirukate tegemiseks palju võimalusi. Magusaks serveerime kiirelt valmivaid kausimagustoite.

Maitsetark
Lääts - herne vaene sugulane

Tervise aspektist on lääts ülimalt kasulik kaunvili.

Persoon
Neli meest köögis, tšellod käeulatuses

Oma Maitse keeras ajaloos ette seninägematu lehekülje – teie vaatevälja astub neli meest, et köögis oma toidusoolosid esitada. Koht: Tallinn, Kalamaja. Asjaosalised: Margus Uus, Andreas Lend, Levi-Danel Mägila ja Pärt Tarvas ehk kõik kokku maailma kauneima kõlaga pille mängiv tšelloansambel C-Jam.

Uus number
Veebruar

Eestlaste talvelauad on uhked ja aina toredamaks lähevad. Veebruar on väärikas.