Persoon
Raio Piiroja - vutiässa teine poolaeg

Eesti jalgpallikoondise kapteni Raio Piiroja toidulaual on värske kala lausa mitu korda nädalas, sest kirglik kalamees valmistub pärast vutikarjääri lõppu koduses Pärnus kutseliseks kaluriks saama.

Uus number
Juuni

Maasikamagus:-    plaadikook-    besee-    jäätortLõkketoidud jaanikuks:-    lõkkekala-    kü…

Maitsetark
Saialill: ülekülakurat tembutab jälle

Saialill on üks kenamaid õisi, millega suveroogi kaunistada. Lisaks värvib põhjamaine safran kollaseks nii või kui ka munakollase.

Persoon
Kristina Lupp: Välis-Eesti meets tex-mex

Gastronoom, toiduantropoloog, profikokk – just nii võib kutsuda end väliseesti piiga Kristina Lupp (29). Esivanemate kodumaale sattus ta elama Nõukogude Eesti toidukultuurist magistritööd kirjutades ja Tallinn hakkas talle väga meeldima.

Retseptid
Mida sa jaanipäeval teed?

Jaanilaupäeva eel on poed rahvast pungil, šašlõkilett tühjaks ostetud ja kartulisalat juba pika päeva karbis oodanud. Seekord teeme teistmoodi, tervislikult, pisut pidulikumalt ja suu-hakkab-vett-jooksma kui maitsvalt.

Salakuulaja
Milline Moka!

Tartus on üks restoran, millest kõik räägivad kui erilisest, kuid kuhu paljude jalad pole veel viinud.

Retseptid
Aedniku kevad

Sellele, kes peab isekasvatatud toiduainet oluliseks, on kevadised aiatoimingud nii pühad, et muud tegevused tunduvad väheolulised. Esimese saagi valmides muutub ka söögivalmistamine oluliselt lihtsamaks.

Salakuulaja
Stiilne aidamees

Tallinna sadamapiirkonda ehk merelinna väravasse võiks tihedamini sattuda ka kohalikud. Seal paiknev uus trahter Kochi Ait ja selle juures olev šikk kohvik mõjuvad igatahes kutsuvalt.

Uus number
Mai

TERVIS TERVEMAKS: Õpetajast köögitoimetaja Kaie Mei selgitab, kuidas kõhu kaudu aidata eksami…

Maitsetark
Läbi ohtude kevadkogritsa poole

Kogritsaotsingud kevadises metsas polegi nii lihtsad. Esmalt peab lootma, et sel aastal kogritsad ikka kasvavad, siis tuleb need üles leida ja ära tunda ning seejärel õigete võtetega söögikõlblikuks muuta.

Persoon
Toomas šokolaaditordiga

Nende tänavalt leitud modellide silmadest ei olnud võimalik mööda vaadata. Ega kätest. 1990-ndate keskel Londonis pildistas fotokunstnik Toomas Volkmann (51) seeria mustvalgeid portreesid, mis puhastatud liigsest infost, ainult käes hoidsid inimesed mõnd end iseloomustavat detaili: tiigerliiliat…

Uus number
Aprill

Hooaeg: part, jaanalind, vutid, kana – mõnusad maitsekombinatsioonid Ingrem Raidjõe retseptis…

Maitsetark
Tervisejuur lagrits

Lagritsakommid ei maitse alati ühtmoodi, mõned on neist magusamad, teised hoopis soolased. Ent põhjanaabritegi juures sündisid esimesed lagritsakommide sõja aegu eelkõige magusaisu leevendama, kui varem leidis see kasutust pigem meditsiinis. Iseloomuliku maitse põhjustajaks on magusamaitseline glüts…

Persoon
Kaks kanget köögis

Suvel rongiga mööda Siberit rännanud Kristjan Jõekalda ning mullu Kaukaasia toitudest raamatu üllitanud Emil Rutiku armastavad head nalja ja maitsvat toitu. Kokku saades on meestel huulil Vene köök.

Retseptid
Jahust ümbrik, täidis sees

Lapsed on ikka poetanud taldrikust põlletaskusse neid liha- või kalatükke, mille järele parajasti isu pole. Tainataskud saab seevastu just niimoodi täita, et meeldiks kõigile. Kes ei taha liha, võtku kala, kes on üldse taimetoitlane, eelistagu juustu.

Salakuulaja
Operatsioon Kukeke

Kopli-Kalamaja püha kolmainsuse Boheem – F-Hoone – Kamahouse teljele on tekkinud veel üks kliendimagnet. Kukeke ajab suled puhevile ja võtab vastu nii kohvitajad kui ka salatinäksijad.

Retseptid
Ville ja Rulle lihapallid

Lihapallid, kotletid ja pikkpoiss on argisöömaaja kolmainsus, mida nähes ei pirtsuta ükski pereliige.

Salakuulaja
Külmamurtud õied - Dame de Fleur

Pikki aastaid peielaudade pesana tuntud koht vahetas äkitselt omanikku ning sellega mitte kursis olnud külalise võttis ootamatu muutus heas mõttes selili. Loodetavasti suudetakse Pärnu flegmaatiline talv üle elada, et varasuvel õide puhkeda. AGA TEGELIKULT JUHTUS NII: Vahetult enne ajakirja trü…

Uus number
Märts

SUURES PLAANIS: lihavõttepühadeks varakult valmis:- kulitš- martsipanitort- moodne pasha- kit…

Maitsetark
Pompoosne pomel

Teeme tutvust suure, mahlase ja maitselt hapumagusa pomeliga.

Persoon
Lojaalne endale ja oma köögile - Antonio Carluccio

Vaatamata Itaalia hittroogade tohutule menule eestlaste seas, pole meie teadmised saapamaa toiduala suurkujudest teab mis kiita. Üks Itaalia köögi legendidest on kümmekond kokaraamatut kirjutanud ja loendamatul hulgal toidusaateid ved…

Uus number
Veebruar

MÕTTEPAHVAK: vabariigi aastapäeva eel ei saa üle Tallinna kiludest ja Kalevi šokolaadist.  KO…

Maitsetark
Doktor Kinoa aitab

Lihtsasti valmistatav kinoa ehk tšiili hanemalts on üks neist eksootikutest, mis on väga hästi ka põhjamaa laual mekkima hakanud.

Persoon
Kadi Toom - vabaduse viljaaed

Lauljanna ja joogaõpetaja Kadi Toomi menüüd võiks iseloomustada sõnadega “lihtne, kuid keeruline”. Tavainimesel on ehk raske mõista, kuidas saab söönuks vaid puuviljadest. Samas mis võiks olla veel lihtsam, kui toituda õunast ja banaanist!

Retseptid
Võta aega!

Kiirelt valmivad toidud on omal kohal tööpäevaõhtul, mil tühi kõht kisendab söögi järele. Muul ajal võluvad mind road, mis vajavad tunde ja päevi. Pikk valmistusaeg, pühendumine, ootamine – kõik see tekitab tunde, et tavalisest päevast on saanud eriline.

Salakuulaja
Siiras ja rõõmus Kamahouse

Kalamaja pole end põnevate kohtade poolest ammendanud, rahvast jätkub nii Boheemi, F-Hoonesse kui ka hiljuti avatud Kamahouse’i. Kopli 25, Tallinn, www.kamahouse.net

Retseptiregister
2011. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2011. aastal ilmunund retseptid.

Retseptiregister
2010. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2010. aastal ilmunud retseptid.

Retseptiregister
2009. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2009. aastal ilmunund retseptid.

Salakuulaja
Unelemiseks loodud Mozza

Mozza on küll stiililt skandinaavialik, hele ja valge, kuid toidud viivad reisile Vahemere äärde. Üks unistuste reis kulub pimedal ajal marjaks ära.

Uus number
Jaanuar

SUURES PLAANIS: talvele kohaselt on sel korral luubi all puukütteahjud-pliidid. Anni Arro tee…

Maitsetark
Selline seller

Juur-, vars- ja lehtseller on kõik omaette raamatut väärt. Maitsvasse salatisse valisime aga krõmpsuva varsselleri.

Persoon
Jaan Pehk - mees parimais aastais

Muusik ja kirjamees Jaan Pehk käib neljapäeviti kodumaja keldris turul, et pärast mõnuga kokata. Varem ansambliga Köök tuntust kogunud Jaani teatakse nüüd eelkõige Orelipoisina, kes armastab vürtsikat toitu.

Retseptid
Igal riisil oma kodu

Riisireisi alga: kulebjaakaga Venemaale, dolmaga Kreekasse ja Türki, risotoga Itaaliasse, vürtsiriisiga Marokosse, pilafiga Usbekistani.

Maitsetark
Kullakallis kalamari

Karbitäis tippkvaliteetset kalamarja ei pea alati olema tuura oma, on teisigi häid valikuid, mis luksuslikku maitset pakuvad. Ka marja odavamaid jäljendajaid tekib aina juurde.

Persoon
Jõulusärav Juuli ja valeteod

Mahlakalt sügava hääle ja särtsuva karismaga Estonia teatri metsosopran Juuli Lill on laineid löönud nii krahvinnana “Padaemandas” kui ka nüüd “Carmenis” peaosas. Mõnusat kirge ja temperamenti jagub ka kööki, kui ta koos ooperisolistist abikaasa Andres Kösteriga oma pere jõululaua hittroogi valmi…

Retseptid
Variatsioonid õnnemandli teemadel

Kui kevaditi ei saa iluaedades õrnroosadelt mandlipuuõitelt pilku ära, siis jõulude eel on kombeks päris mandleid krõbistada. Mandel on valvsuse, ettevaatlikkuse ja naiselikkuse sümbol ja piiblis olevat see seeme lausa kümme korda ära märgitud.

Salakuulaja
Kuhu liigub Eesti restoran?

Oma Maitse salakuulaja, kes on aasta jooksul katsetanud kümneid restorane, teeb kokkuvõtte 2011. aastast.

Uus number
Detsember

KÖÖGIIKOON: telekoka ja kokaraamatute autori Nigella Lawsoni eksklusiivintervjuu Oma Maitsele.

Tellimine ja toimetus
Toimetuse tutvustus

Oma Maitse on Eesti suurim ajakiri, mis ilmub alates 2005.aastast. Igast numbrist leiab enam kui 100 ideed-retsepti. Pakume hooajalisi, pühadeteemalisi, etnilisi ning argiseid retsepte, testime toiduaineid ning jagame nii asjaarmastajate kogemusi kui ka proffide teadmisi. Igas numbris käime külas mõ…

Salakuulaja
Ja ongi "Neikid"

Vahemerehõngulisi rütme lubav Neikid mõjub oma lühikese, ent tabava menüüga arusaadavalt ja lihtsalt. Hea teenindus sulatas isegi profi südame. Wismari 3, Tallinn, tel 660 4581

Maitsetark
Köömen pole mingi köömes

Vägeva ja kütkestava aroomiga köömned pakuvad kulinaariamaailmas laialt levinuna tohutul hulgal häid ideid.

Persoon
Ah sa Mooses kui moodne Mooste!

Kord kuus kohtub Mooste mõisa valitsejamajas seltskond kokkamissõpru, kes ühisel katse ja eksituse meetodil taasavastavad vanu nippe ja õpivad uusi hõrgutisi valmistama.

Retseptid
Sooja saia, mõtelge

Kui väljas kõlgutab jalgu pimedus, õhtud venivad pikaks ja jõuludeni on veel pikk maa minna, on käes parim hetk kaamosele sooja saialõhnaga vastu hakata. Kui saiad valmis, süüta küünlad, vala endale tass kuuma teed ning tõmba ennast mõnusalt pehmesse tooli või sohvale kerra. Sest…

Uus number
Oma Maitse oktoobrinumbris

STAARJürgen Rooste on otsekohene: “Kõige pikem ja vaevarikkam enesetapuviis on ülitervislikud…

Uus number
Oma Maitse septembris

Küpsetame sünnipäevaks koheva kohvi-pähklitordi.VÕIMUGA MUGUL KARTULKaie Mei kaitseb kartuli …

Uus number
Oma Maitse juuninumbris

Millest räägib toiduajakiri Oma Maitse juunikuus - maasikatest ja heas tervisest.

Uus number
Oma Maitse mainumbris

Kodustest pidudest, leedripuu õietest, karulaugust, emadepäevast ...