Maitsetark
Lood hariliku pihlakaga

Tõmmusid pihlakaid potti pannes saate maitsekogumeid, mida niisama lihtsalt ja mis tahes eksootikaga juba ei asenda.

Persoon
Riina Sildos: "Salatid tõrjusid koogid köögist."

Filmiprodutsent Riina Sildos kasutab toiduvalikutega toimetulekuks mõistust ja kiusatustele naljalt järele ei anna. Koogitüki lubab ta endale pigem kohvikus, et kogustega mitte liialdada.

Uus number
Oktoober

Koogid on kohal. Oma Maitse toimetus avas kõrvad ja meeled kõigile neile lõpututele koogiküsi…

Maitsetark
Mis on tauriin?

Tauriini olemasolust teavad koolilapsed “tänu” energiajookidele vaat et paremini kui nende vanemad. Loe, mis aine see on.

Salakuulaja
Igavene kohvik Narva

Heade kohvikutega on meil kitsas käes: sellel peaks olema nimi, ajalugu, mugav ja mõnus atmosfäär ning menüüs imehead saiad-koogid. Kohvik Narva legendaarsed kringlid on tänaseni ületamatud ning inimesed seisavad hommikuti tellimusi sisse andes järjekorras. Kohvik Narva, Tallinn, Narva mnt 10, Te…

Retseptid
Kaalikaga kasud sees

Vana hea legend räägib, et kapsa sugulane kaalikas olevat väärt sama palju hõbedat, kui palju see kaalub.

Salakuulaja
Üks Kohvik - hallitusjuust jäätises ja kapsas pelmeenis

Pärnus hiljuti avatud Üks Kohvik igavust ei armasta ning teiste söögikohtade menüüd ei kopeeri. Siin osatakse loovalt mõelda ja sööjat üllatada.

Retseptid
Ridi-radi-ralla, räimeaeg on valla

Sügisene räim on lahe suutäis enne talviseid raskeid ahjupraade.

Persoon
Mees seakintsu ja hernesupiga

Nagu enamikul hispaanlastel, on ka Eesti suursaadikul Toomas Kahuril köögis kohustuslik seakints. Nii selle singi, tervituseks tehtud põsemuside kui ka sooja suhtlemise järgi võib öelda, et meie mees Madridis tunneb end koduselt.

Uus number
September

* September Anni Arro köögis* Staar: filmirežissöör Marko Raat pistab vahle nahka mõne kahtla…

Maitsetark
Kuuseriisikas - oma klassi parim

Kuuseriisikad on riisikaseltskonna meeldivaks erandiks, kuna neid saab otse metsavärskelt toiduks valmistada.

Uus number
August

BBC Good Foodi retseptivihik brittide 65 kõige menukama retseptiga.

Maitsetark
Kanep - tundlik teema

Kas leivatainasse puistamise tarvis ökopoest soetatud kanepiseemned või salatile niristatav kanepiõli toovad politseiniku ukse taha?

Retseptid
Hoidistevabriku kiired päevad

Kesksuvel on esimene vasikavaimustus noorest ja rohelisest kraamist veidi vaibunud ning pilku köidab hoopis küpsem kraam. Pakenda päikesevitamiinid purki ja kosuta end nendega pikkadel kaamosekuudel.

Retseptid
Suitsune maitse

Tänapäeva tiheasustuse juures on tihti mõeldamatu püstitada omale aianurka suur suitsuahi. Õnneks saab head suitsuliha ja -kala ka palju kiiremini, lihtsamalt ja käepärasemate vahenditega.

Salakuulaja
Lahke Sadhu

Iga hea kohviku südameks on selle õhkkond. Sadhu poeb hinge otse ja lihtsalt, ilma plinkiva glamuurita.

Persoon
Raio Piiroja - vutiässa teine poolaeg

Eesti jalgpallikoondise kapteni Raio Piiroja toidulaual on värske kala lausa mitu korda nädalas, sest kirglik kalamees valmistub pärast vutikarjääri lõppu koduses Pärnus kutseliseks kaluriks saama.

Uus number
Juuli

Suvised biskviidid:-    apelsiniga-    šokolaadiga-    viinamarjadega-    porgandigaPalju her…

Maitsetark
Pühad pärnapuud

Pärnapuude õitsemise aegu hingame justkui sügavamalt. Meie esivanemate hiiepuu on oma jämedasse tüvesse kogunud nii mõndagi ja selle puu ande ei jõua mitte kuidagi ära kiita.

Persoon
Kristina Lupp: Välis-Eesti meets tex-mex

Gastronoom, toiduantropoloog, profikokk – just nii võib kutsuda end väliseesti piiga Kristina Lupp (29). Esivanemate kodumaale sattus ta elama Nõukogude Eesti toidukultuurist magistritööd kirjutades ja Tallinn hakkas talle väga meeldima.

Uus number
Juuni

Maasikamagus:-    plaadikook-    besee-    jäätortLõkketoidud jaanikuks:-    lõkkekala-    kü…

Maitsetark
Saialill: ülekülakurat tembutab jälle

Saialill on üks kenamaid õisi, millega suveroogi kaunistada. Lisaks värvib põhjamaine safran kollaseks nii või kui ka munakollase.

Retseptid
Mida sa jaanipäeval teed?

Jaanilaupäeva eel on poed rahvast pungil, šašlõkilett tühjaks ostetud ja kartulisalat juba pika päeva karbis oodanud. Seekord teeme teistmoodi, tervislikult, pisut pidulikumalt ja suu-hakkab-vett-jooksma kui maitsvalt.

Salakuulaja
Milline Moka!

Tartus on üks restoran, millest kõik räägivad kui erilisest, kuid kuhu paljude jalad pole veel viinud.

Retseptid
Aedniku kevad

Sellele, kes peab isekasvatatud toiduainet oluliseks, on kevadised aiatoimingud nii pühad, et muud tegevused tunduvad väheolulised. Esimese saagi valmides muutub ka söögivalmistamine oluliselt lihtsamaks.

Salakuulaja
Stiilne aidamees

Tallinna sadamapiirkonda ehk merelinna väravasse võiks tihedamini sattuda ka kohalikud. Seal paiknev uus trahter Kochi Ait ja selle juures olev šikk kohvik mõjuvad igatahes kutsuvalt.

Persoon
Toomas šokolaaditordiga

Nende tänavalt leitud modellide silmadest ei olnud võimalik mööda vaadata. Ega kätest. 1990-ndate keskel Londonis pildistas fotokunstnik Toomas Volkmann (51) seeria mustvalgeid portreesid, mis puhastatud liigsest infost, ainult käes hoidsid inimesed mõnd end iseloomustavat detaili: tiigerliiliat…

Uus number
Mai

TERVIS TERVEMAKS: Õpetajast köögitoimetaja Kaie Mei selgitab, kuidas kõhu kaudu aidata eksami…

Maitsetark
Läbi ohtude kevadkogritsa poole

Kogritsaotsingud kevadises metsas polegi nii lihtsad. Esmalt peab lootma, et sel aastal kogritsad ikka kasvavad, siis tuleb need üles leida ja ära tunda ning seejärel õigete võtetega söögikõlblikuks muuta.

Persoon
Kaks kanget köögis

Suvel rongiga mööda Siberit rännanud Kristjan Jõekalda ning mullu Kaukaasia toitudest raamatu üllitanud Emil Rutiku armastavad head nalja ja maitsvat toitu. Kokku saades on meestel huulil Vene köök.

Uus number
Aprill

Hooaeg: part, jaanalind, vutid, kana – mõnusad maitsekombinatsioonid Ingrem Raidjõe retseptis…

Maitsetark
Tervisejuur lagrits

Lagritsakommid ei maitse alati ühtmoodi, mõned on neist magusamad, teised hoopis soolased. Ent põhjanaabritegi juures sündisid esimesed lagritsakommide sõja aegu eelkõige magusaisu leevendama, kui varem leidis see kasutust pigem meditsiinis. Iseloomuliku maitse põhjustajaks on magusamaitseline glüts…

Retseptid
Jahust ümbrik, täidis sees

Lapsed on ikka poetanud taldrikust põlletaskusse neid liha- või kalatükke, mille järele parajasti isu pole. Tainataskud saab seevastu just niimoodi täita, et meeldiks kõigile. Kes ei taha liha, võtku kala, kes on üldse taimetoitlane, eelistagu juustu.

Salakuulaja
Operatsioon Kukeke

Kopli-Kalamaja püha kolmainsuse Boheem – F-Hoone – Kamahouse teljele on tekkinud veel üks kliendimagnet. Kukeke ajab suled puhevile ja võtab vastu nii kohvitajad kui ka salatinäksijad.

Retseptid
Ville ja Rulle lihapallid

Lihapallid, kotletid ja pikkpoiss on argisöömaaja kolmainsus, mida nähes ei pirtsuta ükski pereliige.

Salakuulaja
Külmamurtud õied - Dame de Fleur

Pikki aastaid peielaudade pesana tuntud koht vahetas äkitselt omanikku ning sellega mitte kursis olnud külalise võttis ootamatu muutus heas mõttes selili. Loodetavasti suudetakse Pärnu flegmaatiline talv üle elada, et varasuvel õide puhkeda. AGA TEGELIKULT JUHTUS NII: Vahetult enne ajakirja trü…

Persoon
Lojaalne endale ja oma köögile - Antonio Carluccio

Vaatamata Itaalia hittroogade tohutule menule eestlaste seas, pole meie teadmised saapamaa toiduala suurkujudest teab mis kiita. Üks Itaalia köögi legendidest on kümmekond kokaraamatut kirjutanud ja loendamatul hulgal toidusaateid ved…

Uus number
Märts

SUURES PLAANIS: lihavõttepühadeks varakult valmis:- kulitš- martsipanitort- moodne pasha- kit…

Maitsetark
Pompoosne pomel

Teeme tutvust suure, mahlase ja maitselt hapumagusa pomeliga.

Persoon
Kadi Toom - vabaduse viljaaed

Lauljanna ja joogaõpetaja Kadi Toomi menüüd võiks iseloomustada sõnadega “lihtne, kuid keeruline”. Tavainimesel on ehk raske mõista, kuidas saab söönuks vaid puuviljadest. Samas mis võiks olla veel lihtsam, kui toituda õunast ja banaanist!

Uus number
Veebruar

MÕTTEPAHVAK: vabariigi aastapäeva eel ei saa üle Tallinna kiludest ja Kalevi šokolaadist.  KO…

Maitsetark
Doktor Kinoa aitab

Lihtsasti valmistatav kinoa ehk tšiili hanemalts on üks neist eksootikutest, mis on väga hästi ka põhjamaa laual mekkima hakanud.

Retseptid
Võta aega!

Kiirelt valmivad toidud on omal kohal tööpäevaõhtul, mil tühi kõht kisendab söögi järele. Muul ajal võluvad mind road, mis vajavad tunde ja päevi. Pikk valmistusaeg, pühendumine, ootamine – kõik see tekitab tunde, et tavalisest päevast on saanud eriline.

Salakuulaja
Siiras ja rõõmus Kamahouse

Kalamaja pole end põnevate kohtade poolest ammendanud, rahvast jätkub nii Boheemi, F-Hoonesse kui ka hiljuti avatud Kamahouse’i. Kopli 25, Tallinn, www.kamahouse.net

Retseptiregister
2011. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2011. aastal ilmunund retseptid.

Retseptiregister
2010. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2010. aastal ilmunud retseptid.

Retseptiregister
2009. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2009. aastal ilmunund retseptid.

Retseptid
Igal riisil oma kodu

Riisireisi alga: kulebjaakaga Venemaale, dolmaga Kreekasse ja Türki, risotoga Itaaliasse, vürtsiriisiga Marokosse, pilafiga Usbekistani.

Salakuulaja
Unelemiseks loodud Mozza

Mozza on küll stiililt skandinaavialik, hele ja valge, kuid toidud viivad reisile Vahemere äärde. Üks unistuste reis kulub pimedal ajal marjaks ära.

Persoon
Jaan Pehk - mees parimais aastais

Muusik ja kirjamees Jaan Pehk käib neljapäeviti kodumaja keldris turul, et pärast mõnuga kokata. Varem ansambliga Köök tuntust kogunud Jaani teatakse nüüd eelkõige Orelipoisina, kes armastab vürtsikat toitu.