Persoon
Pargipiknik ooperilauljannaga

Hetkel, mil lepime kokku aja piknikuks, ei tea me veel, et eelmisel päeval tahab tuul juuksed peast puhuda ning järgmisel valab vihma. Ent piknikupäeval lõõmab päike, murul keksiva kuldnoka nokk ongi kuldne ja ooperisolist Helen Lokuta saabub pargiveerele poeg Stefani (13) ja tütar Elisabethiga (1,5…

Uus number
Juuli

Kas see ongi paradiis? Lopsakus. Rikkalikkus. Rohelus. Kohati hakkab see näima juba tavalisena – ja see tunne väärib hoidmist. Maitseme, hingame sügavalt sisse ja paitame juulikuud!

Retseptid
Biskviidimäed ja marjajõed

Biskviitkook vahukoore ja marjadega on iga suvise sünnipäevalaua uhkuseks. Tegelikult on võimalusi, kuidas biskviiti katta ja täita, palju rohkem. Ehk sünnib siit mõni uus lemmik!

Persoon
Madonna kolme lapsega

“Me võtsime hiljuti kanad, nad on tagaaias,” teatab kolme lapse ema Merle Liivak (36) oma Kalamaja-kodu uksel – boheemlaslikult šikis kleidis, Muhu sussides, metsikult tugevad tumedad juuksed valla.

Retseptid
Hapupiim - tavaline ja toitev

Suvel ja hapupiimal on mitmeti tihe seos. Suvine soojus soodustab piima hapnemist ning kuumal ajal süüakse sagedamini ka hapupiimast tehtud toite.

Uus number
Juuni

Mõista-mõista, kuhu need kuuluvad? Maasikad, piparmünt, grill-liha, dipid, räimed? Vastus on muidugi JUUNI! Suvi on lõpuks ometi käes!

Persoon
Kalamehejutt Kassi külas ja teisi jutte

Olgu talgud või pulmad, näitleja Tanel Ingi (38) teeb külalistele süüa – ja süüa peab olema palju. Nagu ka toredaid lugusid toidu kõrvale.

Retseptid
Aabitsaküttide pidu

Lõpukell on helisemas ja eksamid ukse ees, aktuse muusikaline kava selge. Nüüd on emade-isade kord oma kallikestele üks tore pidu korraldada.

Uus number
Mai

Hoolimata kohatisest jahedusest ja kurjadest ilmadest on kevad siiski käes ja astub jõuliselt suve poole. 

Retseptid
Lumememme väärikas lahkumispidu

Külmunud marjad kaovad sügavkülmast kevadel kui võluväel.

Persoon
Loomislustis naised

Ansambel Naised Köögis on köögis, et rõhutada, kuidas nad ahju veerel LAULE küpsetavad ja vaaritavad. Viisiveeretamise tuules sünnivad sageli ka hõrgutavad road.

Retseptid
Pikantselt magus sinihallitusjuust

Sinihallitusjuust passib soolastesse ja magusatesse toitudesse võrdselt hästi. Öeldu kehtib nii prantslaste pikantsemat sorti Roqueforti kui ka Itaaliast pärit mahedama ja kreemjama Gorgonzola Dolce kohta

Uus number
Aprill

Aprill tuleb toimekalt ja kevadiselt. Ja natuke ka naljakalt.

Persoon
Hiiumaa aplikatsioonid mandril

Ädu-Krõõt Kaarli sõbrad ohkavad vaimustunult: “Teil on siin nagu muuseumis!” Jutt käib pisikesest vahvast Vana-Torokse talu suitsulihaimpeeriumist, õigupoolest aga Tallinna külje all Saku vallas kohe vahetult Hiiumaale mineku tee ääres asuvast KODUST, kus Ädu-Krõõt elab ja toimetab koos abikaasa Ola…

Retseptid
Alkeemia rupskitega

Kevadtalvise madala päikese ja raagus puuokste all liigub ühe Pärnu vana maja poole jalapaar, kaasas kott millegi pealtnäha võika ja verisega.

Uus number
Märts

Ta tuleb, ta tuleb, ta tuleb. Iga päev on valgem, õhulisem ja kevadisem. 

Retseptid
Samet keelel

Juustukooke võib valmistada nii külmutatult, tarretatult kui ka küpsetatult, igaühele oma.

Retseptid
Vaat kus pirukas

Ahjusoe rikkalik pirukas aitab võidelda nii tuisutusa kui ka poripahuruse vastu.

Maitsetark
Eesti sidrun

Astelpaju kui meie laiuskraadi vitamiinipomm.

Persoon
Wabariigi waimus toidutegu

Tuul rooskab ja merd ennustatakse tõusvat õuele sel hommikul, kui Oma Maitse randub Saaremaal. Esialgu on Lahe puhkeküla köök vaikne ja tühi. Siis saabub Maria Kaljuste (41), õhtu perenaine, endisaegse kooskokkamise algataja.

Salakuulaja
Kohvik Muna

Paraadilinnas Narvas asub siin esimest korda viibijale üks omamoodi oaas. Kohalikele on see uus koht, kus päeva jooksul söömas käia ja kus saab teatud mõttes Narvast välja. Samas oled nii Narva südames, kui üldse olla annab – Raekoja platsil, keset sõjajärgseid hruštšovkasid.

Uus number
Veebruar

Jälle on käes aeg pidusid pidada, veebruar on oma lühidusest hoolimata neist tulvil: sõbrapäev, vastlad ja Eesti sünnipäev. Loomulikult aitame laua katta, kuidas siis teisiti, sõprade värk ju! Ja nii mõnigi kord teeme seda uudse nipiga ehk peenemalt väljendudes – Oma Maitse lehekülgedel tekib uue ja…

Retseptid
Krõbepaberisse pakitud ampsud

Paberõhuke filotainas nõuab jagamatut tähelepanu ja läbimõeldud tegutsemist, kuid allub ka väikeste kogemustega küpsetajale.

Retseptiregister
2014. aastal ilmunud retseptid

Ajakirjas 2014. aastal ilmunud retseptid.

Retseptid
Kindla peale kolmik: hakkliha, tatar, õun

SuPraMag on rubriik, kus mõtleme eelkõige lastele. Et nende toidulaud oleks eakohane, tervislik, isuäratav ja põnev. Aga mitte ainult. Püüame abistada ka toiduvalmistajat, kelle jaoks eri vanuses pereliikmete toitmine pole kergete killast ülesanne. Nii pole ime, kui kodune kokk tunneb end vahel nagu…

Maitsetark
Tšillid annavad tuld

Kui talvekäredus teeb liiga, anna vastulöök tulise tšilliga. Et ainevahetus saaks lisajõudu, peaksid talvised pajaroad ning supid kindlasti krehvtisemad olema. Alljärgnevalt mõned kiired abistajad, millest vähemalt üks võiks olla ka Sinu külmkapi püsiasukas.

Salakuulaja
Pegasus

1960. aastate alguses valminud Kirjanike Maja hoiab oma kaisus ajaloolise nime taastanud restorani Pegasus. Koht pole küll uus, kuid ärgitab küsima, kas inspiratsioonijumal ikka käib seal külas.

Persoon
Kööki tõttab Ženja Fokin

“Sorri, mul ei ole täpseid koguseid! Las aasta 2015 tuleb spontaanne! ” hüüatab stilist ja saatejuht Ženja Fokin (29).

Uus number
Jaanuar

Head uut toiduaastat! Oma Maitse ohjeldab jaanuaris külma talve ja muudab selle koduselt maitsvaks.

Salakuulaja
La Bohème

Väljasõit Vihula mõisa restorani viib hallist argipäevast eemale ka kõige vilunuma tööfriigi.

Maitsetark
Pähklipurejate pidu

Kreeka pähkel maitseb köögis paremini kui rahandusministrite kriisinõupidamisel.

Retseptid
Kingikotti pistan ma...

Kingikotti pistan ma ... kõikse hea ja parema! Sooja südame ja heade mõtetega valmistatud söögipoolis on parim kink, sest armastus käib ju kõhu kaudu. Lisaks on laual tükikesed parimaid kooke.

Persoon
Portselanvalged jõulud, kullatäppidega

“Inglid on olemas!” tahaks tänutundes hüüda sel hommikul. Sest kes muu ütleks, et sõidab ülehomme puhkusele, aga homme veel jõuab Oma Maitse külla kutsuda?

Uus number
Detsember

Ja kohal ta kohe ongi – aasta "kõige-kõige-kuu". Kõige pidulikum, kõige helgem, kõige maitsvam – täpselt nii, nagu ise kujundame.

Maitsetark
Mädarõigas - põhjamaade pipar

Aroomidest puhevil ja maitsest pingul mädarõigas on meile sama armas kui mehhiklastele tšilli.

Retseptid
Kooki küpsetab Annika Aavik

Annika kõige suurem hobi on kookide ja tortide tegemine ning parim magus, mida ta eales söönud, ongi ta enda käte vahelt tulnud. Samas pole ta sugugi iseõppija – pärast põhikooli läks ta Kuressaare ametikooli kokandust õppima, eelmisel aastal lõpetas kondiitri eriala ja sel aastal võttis kolmandat…

Salakuulaja
Põrgu

Seekord laskus Oma Maitse Põrgusse. Siin saad pidada maha ühe korraliku õlleõhtu koos suupistete ja kõhtu täitvate roogadega.

Persoon
Seenelkäik

Hüdrobioloog Kristjan Piirimäe (40) veendumuseks on, et ellu jääb lõpuks see, kes võtab loodusest toitu, mida parasjagu võtta annab.

Uus number
November

Isad, mehed. No mis oleks elu ilma teieta? Ei tea. Igatahes ei oleks siis sellist Oma Maitse ajakirja novembris. 

Persoon
Croissant’i järelmaitse

Kirjanik ning ajakirja Anne & Stiil tegevtoimetaja Eia Uus (29) õppis süüa tegema lapsehoidjana Prantsusmaal. Nüüd korraldab ta aeg-ajalt õhtueineid sõpradele. “Tunnen, et olen maailmale ilu võlgu, tahan inimesi õnnelikuks teha,” ütleb ta.

Maitsetark
Milleks meile toidulisandid?

Enne kui asud oma igapäevamenüüd toidulisandite reklaaminfo põhjal täiendama, tasub alati mõelda, kas sul ikka on neid tegelikult vaja ja kas tervist puudutav on kõrgemale tõstetud kapslimüüjate ärihuvidest.

Retseptid
Pruunijumelised pastad

Kiired ja aeglased, tummised ja kerged, pastaribadest ja lasanjeplaatidest – kokku saab tervislik pastagalerii.

Salakuulaja
Umami

Aia taga peidus ja linnakära eest varjatud Umami meelitab pealinlasi nii hea toidu kui ka lummavalt hubase olustikuga.

Uus number
Oktoober

Sügis on tark aeg. Seekord me mitte lihtsalt ei söö, vaid ka mõtleme seejuures väga täpselt, mida ja miks omale suhu pistame. Aga see muidugi ei kahanda mingil määral söömisrõõmu. Mõtle koos meiega! Söö koos meiega!

Retseptid
Sibulamaania

Kui peaks nimetama köögis enim kasutust leidva toiduaine, siis oleks suur võimalus võitjaks tulla sibulal. Suur osa retsepte algab ju sellega, et “koori ja haki sibul”.

Salakuulaja
Piparmünt

Kaks ühes – lihtne kohvik ja noobel restoran – on kokku Piparmünt, avamisest alates suuri ootusi üles kruvinud kui aasta koka tiitliga auhinnatud peakoka esimene suuresinemine. Papli 13, PÄrnu, tel 442 5736.

Persoon
Püha toit

Vaibakunstnik, kirjanik, õppejõud, lambakasvataja, muuseumivarade koguja ja hoidja. Aateinimene, maa sool. Anu Raud.

Maitsetark
Tehislikud mullijoogid

Kui erinevatel käärimistel tekib süsihappegaas jooki loomulikul teel, siis paljudesse teistesse märjukestesse, mida ei kääritata, tuleb seda kunstlikult lisada.

Uus number
September

Tunne on selline, nagu oleks alanud uus aasta. Kõik on tagasi, puhanud ja rahulolevad just hetk tagasi möödunud suvest. Just sellist suve me tahtsime. Nüüd on sügise kord meid kõiki rõõmustada.