Uudiskiri Instagram Facebook
 
Korilased salati ja liha kallal

Korilased salati ja liha kallal
"Paleoga kipub kaasas käima totakavõitu müüt, et see on “peekonidieet”. Või arvatakse, et ahah, nüüd tulebki elu lõpuni süüa vaid lillkapsast ja kana. Kuid üks paleo tugisammastest on just mitmekesine toitumine. Kogu aeg saab olla seikluses," teab rääkida paleomenüü suur pooldaja…

Briti küpsetuskuninganna Mary Berry

Briti küpsetuskuninganna Mary Berry
“Briti parima pagari” saatest tuntud legendaarset küpsetusmeistrit Mary Berryt, kes on ka ajakirja Good Food kaasautor, peetakse üheks empaatilisemaks ja paremaks kokasaadete kohtunikuks üldse. Kaamerate ette astus ta juba 1970-ndatel.

Kuidas maitseb ajalugu

Kuidas maitseb ajalugu
Hammustame ja maitseme erilisi, ajaproovile vastu pidanud suutäisi. Mälestuste ja emotsioonide püüdmisel on abiks Eesti Ajaloomuuseumi Maarjamäe kogude hoidjad Ene Hiio, Epp Preem ja Helle Avila.

Õuntest ja jõuludest

Õuntest ja jõuludest
Vandlikarva diivani kohal maalil avaneb hiiglaslik säbruline krüsanteemiõis. Akna all seisab molbert pooleliloleva tööga: kollane õun, mis südameni näritud. Õun ongi kunstnik Kamille Saabre (46) tegemistes prae…

Kõrvits meeldib alati

Kõrvits meeldib alati
“Meie kodus on keeruline süüa teha,” tõdeb “Maahommiku” saatejuht Laura Kõrvits (36), kuhjates tööpinnale Rautsi talu valgeid, kollaseid ja mustjaspunaseid juurvilju.

Rattapiknik Veikoga

Rattapiknik Veikoga
“Tervislikuks hakkamine ei ole mul kunagi olnud uusaastalubadus, vaid seotud hoopis sügisega. Suvi saab otsa, tunnen, et on aeg end kokku võtta,” ütleb vabakutseline näitleja, helilooja, luulejata ja DJ Veiko…

Vanemad

“Stopp, pildistan!”

“Stopp, pildistan!”
Kuidas talletada fotole krõbedad pinnad, nõrguvad mahlad, pudenenud ürdipuru ning kõige tähtsam – aimdus ees ootavast maitsest? Mismoodi ohjata eriti piredaid staartoite? Kas toidupiltniku põli on lõputu nautimine? Oma Maitse vestles kolme…


(30.08.2017)

Sandra Sentjurin: “Mulle meeldib, kui tort ei näe välja nagu tort!”

Sandra Sentjurin: “Mulle meeldib, kui tort ei näe välja nagu tort!”
Magusakunstnik, võiks seista tema visiitkaardil. Lehtkullaga kaetud šokolaadist pealuud, lilleõied nagu dekadentlikust luuletusest, trimmitud pisarad, suhkurdatud suled, kohrutused, keerdus laastud.


(03.07.2017)

Muusik Jalmar Vabarna:

Muusik Jalmar Vabarna: "Sa oled TERVE, mitte kolmveerand oma olekust!”
Muusik Jalmar Vabarnal (30) on Värska lähedal oma talukoht. Päris oma ja kindlasti magnetiga, sest Treski küün veab tuntud pärimusmuusiku “omade juurde” igast maailma otsast: Malaisiast ja Kanadast…


(29.05.2017)

Lauri Pedaja:

Lauri Pedaja: "Ma ei ole toidument."
“Söögitegemisega saan isegi hakkama, aga pärast köögi koristamine, see on nagu puhka jalga, ma ei viitsi!” Seriaalides pahelisi tüüpe kehastanud Lauri Pedaja (30) on käre nagu tšillipipar rolleriga kruusateel.


(03.05.2017)

Minu söök oli lihtsus ise

Minu söök oli lihtsus ise
Toidulaisk toiduajakirjas! Just nii võib öelda raadiohääle ja telesaatejuhi Gaute Kivistiku alias Rohke Debelaki kohta Oma Maitses. Söök ei ole teda elus kohe üldse mitte huvitanud. Aga-aga ... vanusega hakkab mõtlemises üht-teist siiski mu…


(03.04.2017)

Õunakoogist ja vanaema pärandsist

Õunakoogist ja vanaema pärandsist
Hiljuti Eesti Muusikaauhindade galal aasta parimaks naislauljaks pärjatud jazz-anne Kadri Voorand (30) teeb süüa nagu ka muusikat tunde järgi. Ja tunnetus on tal kiiduväärt.


(06.03.2017)

1234