Ridi-radi-ral-
la, räimeaeg on valla

Sügisene räim on lahe suutäis enne talviseid raskeid ahju-
praade.

Lapsepõlvest on meelde jäänud, et kui julgesin jonnida turritavate räime- ja tindiluude peale, vastati alati: “Söö ikka, need on kasulikud!” Harjutamine teeb sõnakuuleliku lapse meistriks, sest tänapäevalgi ei sega mind toidus olevad peened kalaluud, mis mõne toidust loobuma paneks. Loomulikult töötab see rustikaalne toidukooslus ka palju turvalisemate räimefileedega.
Praetud räimed kuuma oasalatiga

Vürtsikas vaheldus klassikalisele räimevormile, aga ka see maitseb hästi koos keedetud kartulitega. Hea uudis toimekatele köögiviljaaednikele – vormi põhjast leiab ka suvikõrvitsat ja tomatit.
Räimevorm karri ja koriandriga

Äkine on vana kalameeste trikk äsjapüütud merekala söömiseks. Siinkohal sai proovitud, kuidas see peene siiakala asemel räimega õnnestub, võttes pisukest eeskuju ka lõunamaadest. Vägagi söödav amps sai.
Peen räimeäkine 

Hispaania tapa-baarid on kuulsad mitmekülgsete suupistete poolest. Nende klassikaline anšooviseretsept on saanud põhjamaise lähenemise ning on imehea toekas amps õlle kõrvale. Ja vihje – purki järele jäänud maitsekas õli sobib salatikastmeks või grillõliks.
Peaaegu boquerones ehk marineeritud räimed hispaania moodi 

Olemuselt lihtne salat saab uut vunki soojast marjakastmest ning eelmise retsepti järgi valmistatud hapukast räimefileest.
Varasügisene juurikasalat marineeritud räimega

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa