Jõulu, külamees!

Autor: Kaire Mets (Kopli taluköök)
Kord kõledal detsembriõhtul koputanud võõras vaese popsipere uksele ja palunud ulualust. Perenaine otsinud sisseastujale suupoolist ning lausunud oma kehva elujärge häbenedes: “Pole meil siin midagi, ainult vastküpsetatud musta leiba, soolakala ja mett.” Kaugelt tulnule olid need aga parimatest parimad põhjamaised hõrgutised.

Kui vahel tundub, et pole meil siin midagi erilist, siis tühi jutt – on ikka küll! Meil on puhtas mullas kosunud juurikad, värske silk, seened ning oma ja ehe vitamiinipomm jõhvikas. Minu jaoks on jõulukuu eestimaiste maitsete tipphooaeg. Traditsiooniliste verivorstide, hapukapsa ja piparkookide kõrvale mahub veel rida teisi toidutraditsioonidest kantud pühadehõngulisi palasid.

Kahe päeva kilud
Piprane veiserulaad mädarõikakastmega 
Ürdimarinaadis lammas ahjukartulitega 
Magushapud kapsad peedi ja jõhvikatega 
Lumemarjakook 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa