Kaste + salat

Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Kaste kroonib salati – see on juba teada-tuntud tõde. Et aga õige kaste leiaks õige salati, selleks tuleb ise kogeda maitsete ja tekstuuride omavahelist sobivust.
*Nuudlid ja pasta sega kastmega vahetult enne serveerimist, sest pastatoodetel on halb omadus kaste kiiresti endasse tõmmata. Idamaised nuudlid on paras paar eksootiliste, seesamiseemneid või -õli, sojakastet, pähkliõli, riisiäädikat ja ingverittšillit sisaldavate kastmetega. Durum-jahust pasta sobib aga pillavalt küüslauguse, puneme-, basiiliku- ja petersellirohke õli-veiniäädikakastmega.

*Vinegrett kui õli ja veiniäädika või tsitrusemahla (sidrun, laim või hoopis apelsin) emulsioon on kui lõuend, mida eri maitsetega rikastada. Pane juurde mahedamat sinepit, hakitud murulauku, tüümiani, oliivipastat või kappareid.

*Pooltoored imeõhukesed veiseliharibad on klassikaline kombinatsioon tekstuurilt tugevamat tüüpi rohelise salatiga ning taipärase kastmega, kuhu kuuluvad laimimahl, värske koriander, hakitud tšilli, pruun suhkur, mõni tilk kalakastet ja sojakaste. Proovi sama salatit vahelduseks hoopis koriandrist, maitsestamata jogurtist ja seesamiseemnetest segatud kastmega.

*Kui kaste sisaldab toorest muna, siis on õnnestumiseks iseäranis tähtis, et nii muna kui ka õli oleksid toatemperatuuril. Vastaselt korral on tulemuseks ilmetu klompis mass, mida on raske kastmeks kutsuda.

*Ka marjadest saab teha salatikastmeid. Lisaks maasikale sobivad kastmepõhjaks ka jõhvikad, viigimarjad, vaarikad, sõstrad ja mustikad.

Itaaliapärane Caesari salat

Tšillikastmega veisefileesalat

Ingveri-kalakastmega nuudlisalat

Vinegretiga kitsejuustu-peedisalat

Koduse majoneesiga kartuli-peekonisalat

Soe kanafileesalat maasika-basiilikukastmega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa