Üks Kohvik - hallitusjuust jäätises ja kapsas pelmeenis

Pärnus hiljuti avatud Üks Kohvik igavust ei armasta ning teiste söögikohtade menüüd ei kopeeri. Siin osatakse loovalt mõelda ja sööjat üllatada.

PROFF
Atmosfäär: 9
Teenindus: 6
Toit: 8

Kas läheksin sinna uuesti?
Jah, sest Pärnus pole palju kohti, kus talutava hinnataseme juures end suurlinlikult nooblilt tunda.

Menüü
Avokaado-krevetisalat 4.–
Kodutehtud pelmeenid kala, liha, kapsaga 3,50
Tomati-külmsupp jogurtijäätisega 3.–
Kodutehtud pasta toorsuitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega 6.–
Küpsetatud pardifilee vokitud köögiviljade ja ingverikastmega 10.–
Üleküpsetatud koha tsitruse-kartulipüreega 12.–
Üks šokolaadine kook iirisekastmega 3.–
Külmutatud beseekook brändi-pähklikreemi ja marjakastmega 3.–
Toit kahele: 44.50

Miljöö
Pärnu kesklinna kohvikute värvikirevas plejaadis jääb Üks Kohvik meelde rahulikult põhjamaise oaasina. Kuid mitte kargena.
Vana trükikoja muinsusväärtuslikke seinu ja põrandaid peenetundeliselt ära kasutav ruumiskeem on sinna paigutanud massiivse ja lopsaka mööbli, mis on oma pruunikashallides toonides ülimalt maitsekas ning mitte liigset visuaalset müra tekitav. Selle taustal saavad oma luksusliku etteaste teha käsitööna sepistatud detailid alates kardinapuudest kuni letil asuva hobuserauakujulise rahaaluseni ning kallihinnalised Villeroy & Bochi sööginõud. Kohviku jagunemine kolme ühesuguse stiili, kuid erineva iseloomuga ruumideks laseb end hästi tunda nii asisel lõunatajal, pehmet tugitooli hindaval pikema kohvi nautijal kui ka sõpruskonnaga privaatsemat olemist vajaval külalisel. Ainult liikumispuudega kohvikulised näikse hetkel veel ukse taha jäävat, kui just mõni atleet neid järsust tosin-pluss-üks trepiastmest üles ei vinna.

Teenindus
Teenindus oli sõbralik ning püüdlik. Menüüs oli teenindaja abiga lihtne orienteeruda. Samuti tulid tema lahkel initsiatiivil toidud lauda lisataldrikutega, et sööjad sõltumatult sama toitu saaksid proovida. Kenale linasekarva salvrätile ilmusid söögiriistad teooriaraamatutes õpetatust vastupidises järjestuses: seest välja. Probleemiks osutus ka näppude pühkimine, kui rätik oli söögiriistade all hõivatud ning sööja neid paljale lauaplaadile kolinal maha raputada ei tihanud. Kohviku omanike meelehärmiks ei küsitud ka kordagi, mida külalised juua soovivad. Nii jäi Salakuulaja omapoolset initsiatiivi haaramata kohviku poolt pakutava veekannu tänulikuks tühjendajaks.

Toit
Lihtsa ja mitte liiga pikaks venitatud menüü eelroogadest oli vaieldamatu üllataja pelmeen kapsaga. Mitte värske, vaid hapukapsaga. Seda peakoka väidetavalt Venemaalt pärit julgustükki võib tuliselt vihata või kirglikult kiita. Külmaks ei jäta kedagi. Salakuulajale, nagu öeldud, meeldis. Avokaado-kreveti-tomatisalat võlus iluga. Ka värske maitse ning avokaadot ilmestava greibi mahe kooslus pirakate krevettide all nõudis kiitust. Tomati-külmsupp jogurtijäätisega pani oma hapukuse tõttu suhkrutoosi järele haarama. Seda ennatlikult, sest piimane jogurtipall supi sees oleks omal mahedal moel ka üksi maitsenurgad ära lihvinud. Pearoogadest tõstaks pjedestaalile küpsetatud pardifilee vokitud köögiviljade ja ingverikastmega. Linnu õrn küpsetus ning magusvürtsikas kaste krõmpsuvate juurikate ümber tekitas huvi seda taas sööma tulla. Seevastu järgmise toiduna saabunud koha oli võikastmesse nii ära uppunud, et ka tsitruse kartulipüree hea idee ei suutnud raskelt rasvast tunnet vähendada. Ehk aitaks siin selitatud või kuldse ilu eraldi kastmekannus serveerimine, et igaüks seda oma mokka mööda doseerida saaks. Kui pelmeenide ümber oli tainas meeldivalt õhuke, lastes sisul kenasti esile pääseda, siis toorsuitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega kodutehtud pasta oli jahuselt raske ja kokku vajunud, mis ei andnud võimalust seda mõnusalt kahvli ümber keerutada. Hoopis siin oodanuks tiba rohkem kreemjat kastet, et pasta nii kuiv ei tunduks. Koogid, kakao ning Hausbrandti kohv viimistlesid aga õhtusöögi ühtlaselt meeldivaks tervikuks.

PROFAAN
Disainer (38)
Direktor (38)

Atmosfäär: 9
Teenindus: 7
Toit: 8
Kas läheksid veel ja soovitaksid teistele?

Läheksin küll ja julgeksin ka sõpradele soovitada, menüüs jäi nii mõndagi avastamata.

Menüü
Kodutehtud pasta toorsuitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatiga 6.–
Küpsetatud pardifilee vokitud köögiviljade ja ingverikastmega 10.–
Üleküpsetatud koha tsitruse-kartulipüreega 12.–
Grillitud veise sisefilee küpsekartuli, aurutatud köögiviljade ja punaveinikastmega 16.–
Üks šokolaadine kook iirisekastmega 3.–
Kodutehtud jäätis 3.–
Mangokook 2.–
Cappuccino 1,80
Espresso 1,50
Toit kahele: 55.30



Miljöö
Pärnu on saanud endale juurde ühe väga mõnusa ja stiilse kohviku. Südalinnas vana trükikoja ruumides asuv Üks Kohvik on hubane ja õdus ning pakub nii mõndagi kõhule ja silmale. Söögikohta pole aga just kõige kergem märgata, seega peab ikka teadma, kus see Üks asub ja millega tegu. Sisustuse ja eriti nõude pealt pole kokku hoitud. Värvide valik on hea: soojad toonid ja punased telliskiviseinad loovad mõnusa aura. Sisse astudes on võimalik valida mitme kohvikuruumi vahel – suuremas saalis keset kohvikumelu on laudu igale maitsele. Eriti lahedad istekohad paiknevad akende all. Sametine
mööbel mõjub romantiliselt, huvitavad diivanilahendused privaatselt. Tagapool asub väiksem ruum, kuhu saab eralduda suurema seltskonnaga. Tualettruumid jäävad kindlasti igale külastajale meelde.

Teenindus
Teenindus oli meeldiv, otseselt midagi negatiivset silma ei hakanud. Võib-olla natuke oli tunda kohviku avamisjärgset konarlikkust, loodetavasti lisandub varsti klienditeenindusse rohkem soojust ja sõbralikkust. Kuid arvestades sellesuviseid Pärnu söögikohtade külastusi, on see pigem norimine kui etteheide. Teenindus oli hea ja kiire, aga pearoad oleks võinud siiski kogu seltskonnale ühel ajal lauda jõuda.

Toit
Toidus ei tulnud pettuda. Menüü oli mõnusalt lihtne ja lühike ning valik hea: paar eelrooga, neli praadi, valik isetehtud pastat ning magusast rikkalikult koogilõike ning kodutehtud jäätis. Nostalgilisust lisas menüüsse kamajook. Proovitud pardifilee oli paraja medium-küpsusastmega, kõrvale serveeritud juurviljad mõnusalt krõmpsud. Teiseks põhiroaks valitud üleküpsetatud kohafilee oli maitsev, kõrvale pakuti köögivilju, mis maitsesid hästi ja sobisid ideaalselt kala juurde, kuid kartulipüree oleks võinud olla natuke rohkem õhuline. Grillitud veise sisefilee, küpsekartuli ja aurutatud köögiviljade ja punaveinikastmega oli maitsev, parajalt mahlane ja kaste sobis imehästi. Portsjonid olid naistele paraja suurusega, suuremale mehemürakale jääks võib-olla kogusest väheks. Lapsed proovisid toorsuitsupeekoni ja päikesekuivatatud tomatitega pastat, mida sai ka ilma tomatita. Toit oli meeldivalt väike ja väga toitev. Magusroogadest sai proovitud koogivalikut ja kodutehtud jäätist maasika, pistaatsiapähklite ja sinihallitusjuustuga. Viimati nimetatu maitse oli intensiivne, kuid täiskasvanutele mokkamööda.

Üks Kohvik
Pärnu, Ringi 1
Telefon: 56 896 896

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa