Äriasjad Monacos

Autor: Oma Maitse
Hotellirestoranid satuvad gurmaanide tavaradadele harva. Nordic Hotel Forumi restoran Monaco on aga äriasjade ajamiseks parim paik, sest lõunasöögi saab kiirelt ja hea hinna eest ning maitsed on üllatusi täis.

PROFF

Atmosfäär: 6
Teenindus: 10
Toit: 7
Kas läheksin sinna uuesti?

Lõunaks puudus sobiv privaatsus, kuid toit oli see-eest hea.

MENÜÜ
Lõunamenüü
Salati-buffet ja päevasupp 5.50
(Salatilehed, lõhe, heeringas, kana, tuunikala, muna, feta, mozzarella, sibulamarmelaad, oliivid, artišokisüdamed, redis, kartul, värske kurk, marineeritud kurk jne. Päevasupp hartšo. Leiva- ja kuklivalik,
maitsevõi.)
Pearoog
Linnu- ja sealihapirukas väikeste kõrvitsapallide, oavahu ja kadakase kastmega 5.90
Dessert
Tarretatud põldmarjasupp, õuna-biskviidivorm ja kohupiimakreem 4.50
Tee 2.–
Hind kokku kahele 20.90

MILJÖÖ

Hotelli restorani viiv üpris kitsas ala on kohandatud lõunamenüü sööjatele. Interjöör on rahulikus ja hotelli valitsevas värvigammas, ergutavaks aktsendiks rohekõrreline põrandakate. Suuri aknaid katavad õhulised kardinad, üleriided võib riputada akende vahel asetsevasse nagisse. Eriti mugav see talvisel ajal laudade
vahel märgade mantlitega toimetamine pole. Lõunasöögiala lõpetab suurte ratastega buffet’-lett, kus on eksponeeritud salatid ning muu suupärane: sooladpiprad-õlid-balsamico’d ja uhke läikiv elektrisoojendusega supipott. Kõik on käepärane ja lihtne. Laual on klassikaline lõunakate, mida vastavalt tellitavale roale täiendatakse. Häirivaks kujuneb laudade paigutus, sest need asetsevad restorani aktiivses
läbikäigukohas. Paratamatult tõstad pilgu ja saadad silmadega kõiki tulevaid ja lahkuvaid kliente, ruttad mõttes kaasa kiirustava teenindajaga ning kuuled jagatavaid korraldusi.

TEENINDUS
Vastuvõtjat võiks pidada sõbralikagressiivseks. Kohanemiseks nappis aega, sest vaevu olime jõudnud üleriietest vabaneda, kui olime juba kiire valiku ees, mida juua. Paar minutit jäi puudu, et hetkeks ringi vaadata ja ennast ruumi kohandada. Meie klienditeenindaja oli suurepärane – tähega poiss, keda omakeskis staariks kutsuma hakkasime. Kiire, sõbralik, asjatundlik, võrratu huumorimeele jaarvatavasti lainurkse silmavaatega. Teda jätkus kõikjale ja ta märkas kõike ning eriliseks oli ta lihvinud oma oskuse olla just õigel ajal õiges kohas. Menüüd tutvustades ning roogade maitsvust küsides vaatas ta aga meile siiralt silma. Mõjus loomulikult positiivselt.

TOIT
Lõunamenüüd, mida saab nautida kella 12–15, on nn fikseeritud menüüd, mida pakutakse esmaspäevast reedeni. Valida saab päevasuppi, buffet’ salateid-suupisteid, süüa pearooga ning desserti. Julgemad ja kaalukamad külalised võivad proovida loomulikult ka kõiki käike. Meie valisime lõunatamiseks reedese päeva. Kuhjasime taldrikutele salatilehti, lõhet, heeringat, kana, tuunikala, muna, fetat, mozzarella’t, sibulamarmelaadi jne. Liialdatult küüslaugune pestokaste sai heaks alguseks gripihooaja tõrjumisele. Päevasupp, milleks oli hartšo, oli maitsestatud jumalikult ning värske leiva- ja kuklivalik ning maitsevõi kulusid sinna kõrvale ka ära. Salati-buffet oli mitmekesine, pisike ootus oli küll, et mõned komponendid, mis otse purgist välja valatud olid, oleksid saanud kokalt ka pisikese visiitkaardi maitsestamise näol juurde.
Pearoa eksponeerimine oli suurepärane: krõbe lehttainapirukas, mis täidetud mahlase linnu- ja sealihaga, ning hõrkroheline hernevaht maitsesid hästi. Dessert osutus sama kauniks nagu maitsegi, kokku sulasid
põldmarjasupi tarretatud risttahukas, pehmeks vahuks klopitud kohupiim ja ketastena serveeritud kihiline õuna- biskviidivorm.


PROFAAN
Graafiline disainer (43)
Väikeettevõtja (43)

Atmosfäär: 6
Teenindus: 9
Toit: 9


Kas läheksin sinna uuesti?
Jah, läheksin küll ja soovitan ka teistele.

MENÜÜ
Lõunamenüü
Salati-buffet ja päevasupp
5.50
Pearoog
Sõstraveinine põdra-metsseahautis pastinaagikreemiga, suitsune kapsarull ja karamellistatud õun 5.90
Dessert
Šokolaadi-pähklikook, rabarberisorbett ja põldmarjakaste
4.50
Hind kahele 31.80

MILJÖÖ

Avar, valgusküllane ja pisut formaalne sisekujundus. Õnneks oli külastajaid vähe ja teenindus ülimalt sõbralik, nii et tundsime end oma nurgasohval täitsa õdusalt.

TEENINDUS
Teenindus oli sõbralikult püüdlik. Ettekandjaid jätkus ja nende seas leidus nii emakeelseid kui ka neid, kes sulatasid keelebarjääri siira naeratusega.

TOIT
Eelroaks on valik külmi suupisteid – hotelli hommikusööki meenutav assortii. Teenindaja õhutas julgesti juurde tõstma ja kõike maitsma ning kergelt piparmündiga maitsestatud mozzarella-pallid, tabamatus marinaadis kanapalad, punaveinimarinaadis sibulad (mmm, kas neid on enne marineerimist kergelt võis praetud?) ja šampinjonid maitsesidki täitsa hõrgult, ära sa ütle! Krõbeda koorikuga batoonleib ja külm sinepivõi lisasid eelroale ehtsust. Kui Rootsi laud ja veidi jahtunud seljanka olidki veidi igavad, siis sama
ei saa mingil juhul väita pearoa kohta. Imekaunis serveering andis ühtlasi aroomiüllatuse – ahjus kuivatatud apelsiniviilu mõrkjas aroom segunes toredasti musta sõstra ja värske tüümianiga. Mahevalgel pastinaagipadjal tume ulukiliha oli meeldivas pehmusastmes, seiklust lisasid sellised üllatusampsud nagu kapsarullike, magus õun ja marineeritud kirsstomat, eriti aga kapsarullike. Ja dessert oli igati tippude vääriline. Sorbett võinuks ehk isegi brutaalsemalt rabarberine olla, aga šokolaadikook oli soe ja suussulav, krõbe kookosvahvel ja värsked põldmarjad, vaarikad, punased sõstrad lisasid üksteist täiustavaid maitseid, värve ja tekstuure. Kitsi inimesena tundsin suurt elevust, et desserdi kõrvale pakutud espresso ja caffè latte arvel ei kajastunud.
 

 

 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
www.vabalaud.ee 28.jaan 2013 15:17
Restoranis Monaco rohkem infot ka siin lehel: http://www.vaba-
laud.ee/et/restoran/-
monaco/
1