Restoran Noa

Allikas: Oma Maitse
Meie kaunile ja kargele põhjamaa rannale on riburada juurde sündimas hingematvalt kauni vaatega restorane ja kohvikuid. NOA avamine rõõmustab pealinlasi, kes tahavad kesklinnasaginast eemalduda.

Ranna tee 3
Tel 50 80 589
noa@noaresto.ee

PROFF

Atmosfäär: 10
Teenindus: 9
Toit: 10
Kas läheksin sinna uuesti?

Loomulikult, ees on suvi ja seega on kohustus iga päikesekiir NOA terrassil kinni
püüda.


MENÜÜ

Eelroog
Kaheksajalapasta, veinivõikaste 12.–
Surf ja turf, põrsasalat, kalamari, kurk 12.–

Pearoog
Aurukala, kalaleem, kartulipüree, köögivili 18.–
Lambakebab, kapsas, jogurt, münt 18.–

Dessert
Sidrunikook, mustikad, jogurt, basiilik 6.–
NOA-laad: šokolaad, mandel, tšilli 6.–

Hind kahele: 86.–

MILJÖÖ
Uus restoranimaja on uputatud maasse, sel on kõrged aknad, kust võib imetleda miljonivaadet Tallinna siluetile, ja ruumid, mis kannavad endas kaht funktsiooni ja värvi. Põhjamaiselt heledates toonides finedining’u restoranisaalis ootavad külalist degustatsioonimenüüde ettearvamatu maitsete kaskaad ja palju detaile. Ümbritsevaks materjaliks on hele puit, pehmed disainkangad toolidel ja patjadel, peeglid, Taani disainielemendid ja priima valguslahendus.
Teine ruum, peakoka köök, on mähkunud pehmetesse tumedatesse toonidesse, seal saab istuda nii väiksemates laudades, baarilaua taga, kus on parim otsene kontakt peakokaga, kui ka lauas, mis on mõeldud suuremale seltskonnale. Ootusärevust lisab lumivalge terrass, mille avamist dikteerib ilmaprognoos.


TEENINDUS
Kohad teada, jäeti meile sobiv hetk ümbrusega tutvumiseks ning kohe toodi kohale disainipreemiat väärt menüü. Preemia võiks anda ka psühholoogilise efekti eest, kuna hinnad ei asu harjumuspäraselt roogade juures, vaid on kolmes hinnaklassis (6.–, 12.– ja 18.–) ja leitavad kriipsukestega tähistatult menüü allservas. Teenindajad on imetlemisväärselt osavad ka liikumisel tõeliselt kaalukate lauanõudega. Märgata oli eriti head meeskonnatööd.


TOIT
Menüü on lühike ja samas mitmekesine, suurt tähelepanu on pööratud taimetoiduvalikule. NOA-l on ka pioneeri roll pakkumaks Eesti toidukultuuris midagi ootamatut – eriliselt laagerdatud liha. Meie teekond algas värske kaheksajalapasta ja põrsasalatiga. Rustikaalses mererohelises kausis pasta oli ideaalses küpsusastmes, samuti kaheksajalg, mida on oskamatul lihtne kustukummi sugulaseks keeta. Lisaks veel ehe veini-võikaste. Põrsasalat osutus õhtu parimaks akordiks. Mahlased liharibad moodustasid kaks väikest pesa, kaaslasteks värske kurgi ribad ja maitsemeeli erutav kalamari. Lisaks veel Dalí kuulsate huulte laadselt taldrikule asetatud aïoli. Seega olid kõik muud jututeemad unustatud ning suutsime maitseüllatustest oimetutena rääkida ainult keelel kõlavatest maitsetest. Jätkasime pearoogadega: aurukala ja lambakebabiga. Kalaleemes aurutatud tursk maitses hõrguna, ümbritsetuna kreemjast kartulipüreest ja Savoia kapsast. Torujas õrnroosa südamega kebab lebas uhkelt taldrikul, kaaslasteks erk jogurt värske mündiga ja grillitud lavašš. Kaaslaseks veel spaatliga servapidi kausiservale veetud kartulipüree peekonikildudega. Desserdi oleksime võinud jätta ka järgmiseks külaskäiguks, kuid meie ablas “mina” ei andnud selleks luba. Sidrunikoogi terav serv liugles mustikast kokku keedetud kastmes, mis segunes julge basiilikujogurtiga. Rohekal madalal taldrikul serveeriti esmalt mõistmatut puru, mis osutus tükikesteks šokolaadi, mandlit ja tulist tšillit. Aitäh, Tõnis Siigur!



PROFAAN

Atmosfäär: 8
Teenindus: 8
Toit: 8

Kas läheksin sinna uuesti?
NOA-sse läheksime meelsasti tagasi, sest proovimata jäid nii peakoka valikmenüüd kui ka desserdid ning mitmeid maitstud toite sööks meeleldi uuesti. Kindlasti hakkab soojemal ajal olema tore istuda ka väliterrassil.


MENÜÜ

Eelroog
Grillitud baklažaan, kitsejuust, tomatikaste 12.–
Josper-ahju köögiviljad: spargel, uba, hernes 12.–
Homaari-bisque NOA stiilis 18.–
Kaheksajalapasta, veinivõikaste 12.–

Pearoog
Rohumaaveise antrekoot, veinikaste 18.–
Lisand: Josper-köögivili, salat, kartul, Béarni kaste, vürtsivõi 6.–
Josper-kala, tomatikaste 18.–

Joogid
Aperitiiv: Dry Martini
Eelroog: Grillo, Calatrasi &
Micchione 7/35
Pearoog: Barolo, Fontanafredda, Piemonte 9/54
Grüner Veltliner, Winzer Krems, Kremstal 7/35

Hind kahele: 160.–

MILJÖÖ
Spetsiaalselt restoraniks ehitatud maja asub vahetult mere ääres ning arhitekt on vaadet ka maksimaalselt ära kasutanud. Restorani ette pargitud luksusautod annavad aimu ka „tavapärasest“ klientuurist. Interjöör meenutab rannakohvikut – pinnad on heledad ning sisustus lihtne, segunevad rohmakus ning modernsed detailid. Istumisvõimalusi on vastavalt maitsele ja vajadustele mitmeid, mahutades nii paare kui ka suuremaid seltskondi. Pisemad lauad on üsna tihedalt kokku pikitud, nii et privaatsematest vestlustest oleks mõistlikum hoiduda. Toit serveeritakse rannarestorani stiiliga sobivatelt veidi rustikaalsetelt savinõudelt, küpsetusalustel või kammkarbikoorikus. Koht pole üledisanitud ja see lubab end mõnusalt tunda ka neil, keda valged linad kohutaksid, kuid kes head sööki hindavad.

TEENINDUS
Pisut võõrana mõjub neutraalses ümbruses teenindajate stiililiselt ning koloriidilt varieeruv riietus. Ettekandjad tunnevad menüüd ning kirjeldavad roogasid asjatundlikult. Samuti ei jää nad hätta veinimaitsete kirjeldamisel ning toiduga sobivate koosluste leidmisel. Kõiki veine saab tellida ka klaasiga. Kuigi restoran on täis, on teenindajaid piisavalt ning tähelepanu pärast võitlema ei pea, kuigi
tühjaks saanud veiniklaasi täitmist tuleb pisut oodata.

TOIT
Esimesena toodi lauda kastike värske leiva-saiaga ja sinna juurde mõnusad maitsevõid – üks ürdi, teine seepiatindiga. Esimese käigu grillitud baklažaan oli väga maitsev, magusa alanoodiga, mida aitas tasakaalustada kitsejuustu soolasus. Pehme ja pudrulise tekstuuri kompenseerimiseks oli baklažaanile puistatud krõbedaid bataadi- ja pastinaagilõike. Josper-ahjus valminud roheliste köögiviljade valik on täpselt õiges küpsusastmes krõmps, kastmes on tunda mõnus, kuid mitte pealetükkiv küüslaugunoot. Kaheksajalapasta kuulub vaieldamatult oma kategoorias ülemklassi ja näitab koka head taset. Homaar, mis saabus poolikuna kreemises supis koos vutimunade ning valge ja rohelise spargliga, on õhtu parim elamus. See on väga hõrk ning liigsetest maitsetest summutamata jäetud. Bisque ise on ehk õige pisut liiga võirammus ja küsiks maitse tasakaalustamiseks juurde veidi hapet. Häid eelroogi arvestades tekitavad pearoad aga väikese pettumuse. Antrekoodi eeldatav õrn liha on liiga soolane, meenutades pigem suitsusinki. Kuigi lihale on küpsetamiseks rasvalõigud külge jäetud, on see kuiv. Hea sõnaga saab esile tõsta köögivilju ja kartulilaaste koos Béarni kastmega, kuid salatis olev rukola on veidi ülesoolatud. Kuldmerikoger on iseenesest maitsev, kuid meie hinnangul on tomatikaste liiga intensiivne ja mõjub kalale tapvalt, kippudes teda lähendama tomatikastmes kalakonservile.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa