Siiras ja rõõmus Kamahouse

Kalamaja pole end põnevate kohtade poolest ammendanud, rahvast jätkub nii Boheemi, F-Hoonesse kui ka hiljuti avatud Kamahouse’i. Kopli 25, Tallinn, www.kamahouse.-
net
PROFF
Eelroog
Männiriisikasalat purgis 1.80
Värskelt lõigatud Serrano sink ja salaami oliivide, sibulamoosi ja Kalamaja Pagarite näkileibadega 5.50

Pearoog
Punases veinis hautatud veiseliha kartulikroketite ja marineeritud kurgi-peedisalatiga 5.90
Küpsetatud merilestarullid kartuli- kõrvitsapüree, rohelise salati ja valge veini kastmega 5.90

Dessert
Šokolaadi-toorjuustukook marjakastmega 2.40
Röstleivatiramisu maasikagranadillikastmega 2.40

HIND KOKKU KAHELE 28.80
Atmosfäär: 8
Teenindus: 7
Toit: 7

Miljöö
Koplis Standardi maja all on Eestis populaarsust koguvat põhjamaist kööki pakkuv ülisuurte akendega Kamahouse. Stiililt
modernne öko, mis on raamitud sensuaalse džässmuusika ja kirgliku punasega. Punast värvi on särtsunud habrastele lauavalgustitele ja muudele leidlikele sisekujunduselementidele, juhtmetele, ratastega toolidele ja omaette vaatamisväärtusega tualettruumidesse. Seintel on koha leidnud neljakümne aasta tagused voolumõõtjad, laudadele on lihtsa elegantsiga asetatud mõnusad ajakulutajad – lauamängud, ruumi tagaosas on ennast mängima seadnud pisemad külastajad – selleks on neil oma pesa, kus leidub lelusid, hunnikutes värvipliiatseid ja isegi kääbus-jalgratas. Ruumis on avatud köök, kus huvilistel on võimalik jälgida toidu valmimist, veinihuvilisi ootab aga avatud veiniriiul, kus saab pudelitega lähemalt tutvuda. Lauad on paigutatud piisava vahega, teenindajal on mugav liikuda ja kliendilegi jääb sobivalt privaatsust.

Teenindus
Teenindus on varasemast külastusest tunduvalt paranenud. Teenindajateks on ikka needsamad noored armsad inimesed, aga seekord nad juba teadsid, mida teevad. Igale sissetulijale jätkus siirast tähelepanu, kiiresti leiti sobiv laud, menüüga tutvumiseks jäeti piisavalt aega, tellimused liikusid kiiresti kööki, mustad nõud kadusid lauast võluväel. Eelmise külastuse ajal istusime koos mustade nõudega rekordilised 38 minutit. Seekord polnud toidukäikude vahe piinavalt pikk ning kõik toimus meeldiva, malbe naeratuse saatel. Tähelepanu köitsid klienditeenindajate ja kokkade rõivad – personal oli vormunud kiiksuga särkpluusidesse ja sellest jäi lõbus mulje, nagu oleksid kõik sama lasteaia kasvandikud.

Toit
Menüü vormistus oli lihtne ja loogiline. Kergelt loetav tekst värvilisel paberil andis teada hommikusöögi ja põhimenüü, samade kaante vahele mahtus vaevata ka joogivalik. Meie eelroad koosnesid männiriisikasalatist nostalgilises koorepurgis ja värskelt lõigatud Serrano singist ning sinna juurde pakutavast sibulamoosist ja näkileibadest. Seenesalat oli küll mahlane, kuid maitselt üllatavalt mage, maitseainete abipakett laual oli puhas õnnistus. Puidust lõikelaual serveeritud Serrano singi viilud olid isutavalt rustikaalsed, lisaks vürtsikad salaamilõigud, praetud musta leiva viilud, sibulamoos ja näkileivad. Puhas rahvaste sõprus ühel taldrikul! Meil tekkis küll kõhklus, et praeleiva viilud pidid kuuluma pigem seenesalati juurde. Edasi pearoad: punases veinis hautatud veiseliha oli saanud hoolt, armastust ja piisavalt aega pliidil podisemiseks. Liha oli pehme, hästi maitsestatud ning kuldpruunid kartulikroketid andsid võimaluse riisuda kokku viimasegi kastmetilga. Merilestarullid valmistasid meeldiva elamuse: suurepärane küpsusaste, maitseaineid just sellisel määral, et kala enda maitse on domineeriv. Lisandiks kreemjas kaste ja krõmpsuv roheline salat. Desserdi nautimise ajaks oli kõhus ruumi veel ainult natuke. Šokolaaditoorjuustukook on selles majas lihtsalt võrratu. Seekord küll pisikese agaga – põhja läbimiseks oleks vaja läinud väiksemat sorti puuri. Röstleivatiramisu maitses väga hästi, isegi nii hästi, et riskides hammaste lagunemisega, mis oli seotud eriti kõvade leivakuubikutega, sõime desserdi peaaegu lõpuni.

PROFAAN
Eelroog

Värskelt lõigatud Serrano sink ja salaami oliivide, sibulamoosi ja Kalamaja Pagarite näkileibadega 5.50
Värske salat grillitud köögivilja ja kitsejuustuga 4.60
Kanamaksaterriin sinepivahu, Peipsi soolakurgi ja leivakrõpsudega 4.60

Pearoog
Küpsetatud merilestarullid kartuli-kõrvitsapüree, rohelise salati ja valge veini kastmega 5.90
Sidruni ja ingveriga marineeritud kanafilee riisikoogi, grillitud köögivilja ja veinikastmega 5.90

Dessert
Šokolaadi-toorjuustukook marjakastmega 2.40
Röstleivatiramisu maasikagranadillikastmega 2.40

HIND KOKKU KAHELE 41.30
Atmosfäär: 9
Teenindus: 7
Toit: 8

Miljöö
Kalamajas asuv Kamahouse võtab meid vastu rahvast täis laudadega, mistõttu veendume, et laua broneerimine oli igati mõistlik tegu. Koha sisse võtnud, hakkavad meid võluma paljud väikeste kiiksudega detailid. Näiteks retrostiilis voolumõõtjate read sisekujunduselemendina või siis laudadel asuvad vanad kirjutusmasinad ja väikesed laste õmblusmasinad, mis eelkõige neis nostalgilisi mälestusi äratavad, kelle lapsepõlv jäi kusagile nõukogude aega. Osadel laudadel on näha igatlaadi kummalisi arhailisi agregaate, millele nimesid ei tea anda, kuid mis nähtavasti samuti sisustuselementide rolli täidavad. Hallid tööstuslikud seinad on muudetud kelmikamaks punase mööbliga ja isegi elektrijuhtmed on punased. Ühesõnaga, selline humoorikas lähenemine meile meeldib. Nutikalt mõjub ka mõte sisustada söögikoht ratastega toolidega, mida siis vastavalt seltskonna suurenemisele lauast lauda veeretada saab. Saal on täidetud lõbusast jutuvadast, mõnes lauas on vähe lärmakam seltskond.

Teenindus
Meie lauda teenindab lokkispäine nooruke ujeda naeratusega ettekandja. Ettekandjaid tundus olevat rahvast täis saali jaoks vähe, igatahes olid neil kahel käed-jalad tööd täis, mistõttu pidime oma toitu ja menüüd suhteliselt kaua ootama. Tundus, et rahvas käib siin enamasti söömas, vaid veinivõi õlleklaasi taga istujaid eriti silma ei jäänud. Restorani perenaine ei pidanud paljuks saalis tööle käsi külge lüüa ning külastajate käest uurida, kas kõik on korras. Paar korda tegi laudade vahel kontrollkäigu pererahva must koer. Mulle meeldivad söögikohad, kus pererahvas end külastajastest ei distantseeri.

Toit
Menüüs hakkas silma, et ühe käigu toidud olid ka ühe hinnaga, olgu see siis pardipraad, kala- või kanaliha. Kitsejuustusalat oli igati maitsev, kitsejuust suus sulav ning värske salat parajalt mahlane. Kanamaksaterriin sinepivahu, Peipsi soolakurgi ja leivakrõpsudega oli visuaalselt väga minimalistlik roog ja terriin kuivavõitu, osutudes pettumuseks. Sinepivahuga võis rahule jääda, kuid ka soolakurkidelt oodanuks paremat krõmpsuvust. Värskelt lõigatud Serrano sink, salaami, sibulamoos ja Kalamaja Pagarite näkileivad sissejuhatuseks mõjusid ausalt ja ehedalt ning maitsesid hästi. Küpsetatud merilestarullid mekkisid hõrgult ja kalale iseloomulikult, vaid kartuli-kõrvitsapüree oli saanud kuidagi vedelavõitu ning tükiline. Grillitud pardirind, mis menüüst sai esimese eelistusena valitud, oli kahjuks otsa saanud, seega otsustasime järgmise sulelise kasuks. Sidruni ja ingveriga marineeritud kanafilee maitses mahlaselt ja vürtsikalt. Etteheiteid võiks teha ainult grillitud köögiviljalisandile, mis oli üleküpsenud ja seega veidi väsinud. Toorjuustu-šokolaadikook maitses koduselt ja üllatavalt mõjus röstleivatiramisu maasika granadillikastmega. Röstitud leivakuubikuid täiendas roas vedelapoolne kohvimaitseline kreem, mida rikastas marjakaste. Väga maitsev. Seda telliks teinekordki. Siiski tekitab küsimusi roa nimetamine tiramisuks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa