Operatsioon Kukeke

Kopli-Kalamaja püha kolmainsuse Boheem – F-Hoone – Kamahouse teljele on tekkinud veel üks kliendimagnet. Kukeke ajab suled puhevile ja võtab vastu nii kohvitajad kui ka salatinäksijad.
PROFF
Atmosfäär: 9
Teenindus: 6
Toit: 4

Kas läheksin sinna uuesti?
Arvan, et ootan veidike, kuni köögis on asjad paika loksunud.

Eelroog
Oliiviõli, sidruni ja basiilikuga marineeritud lõheviilud avokaado, parmesani ja krõbeda saiaga 9.–
Grillitud kitsejuust 8.–
Pearoog
Kergelt vürtsikas köögiviljapada 5.–
Lindströmi pihv võis praetud kikerhernestega 9.–
Dessert
Vaarika-beseerull 2.50
Mango-beseekook 2.50
Hind kahele: 46.60
MILJÖÖ: Kalamaja ja Kopli on popid! Uus baarbistroo Kukeke peidab end üsnagi märkamatus majas Telliskivi tänavas, kujutades siiski hubast, kahele korrusele laotunud toidu- ja söögijaama. Sisekujundus on oma kollastes-punastes toonides kodune ja mugav. Tähelepanu köidavad suured robustsed metall lühtrid, millel ripuvad vastavalt korrustele klaasist hiigelsuled või küll-tahaks-katsuda-mis-materjalist hiigelmunad. Ülemiselt korruselt leiad nii mõnusa diivaninurga kui ka mitu nišši, kus oma seltskonnaga häirimatult suhelda. Seda kõike vaatavad pealt massiivsed ja ulakad Epp Maria Kokamäe maalid. Lauad, toolid, diivanid ning nende ees madalad klaasialused meenutavad kuuekümnendaid või varaseid seitsmekümnendaid. Mõlemal korrusel on kõhukas kummut, kuhu on asetatud värsked majaleivad-saiad ja määrded ning lauametall.

TEENINDUS:Teenindus on Kukekeses nooruslikult sõbralik ja veel kohmetu. Kahtlemata on karm, kui uue söögikoha uudistajate ootused on lakke kruvitud. Tunda on, et teenindavat personali on juhendatud, road on selgeks õpitud ja kassaaparaadiga loodud sinasuhe, viisakusväljendid voolavad varrukast ja vabandused on siirad. Kriitikanoole tahame aga suunata teenindajate rõivaste suunas. Toitlustusasutuses ei tohiks klienditeenindaja töötada oma isiklikes rõivastes. Taotluslikult vabamat stiili saab kindlasti luua ka teistmoodi kui lubades määrdunud teksaseid ja kaela ümber seotud pikanarmalisi salle.

TOIT: Toidulisti leiame siniste pehmete kaante vahelt, millel peal kukelogo. Lisaks sellele tuuakse lauda ka kiletatud leht smuutide ja värskete mahlade nimestikuga. Tore, alustame siis valimist! Ohverdades end ülesöömisele, alustame kitsejuustuga salatist ja marineeritud lõhest. Salat osutub tõeliselt suureks rohelisekuhjaks, sellel ahjus küpsetatud kitsejuusturatas, rukola ja röstitud seedermänniseemned. Maitse oli kahjuks pettumus, sest salati ja kitsejuustu kooslus jäi keelel kuivaks ning hing ihkas tilgakestki oliiviõli. Marineeritud lõhe ülisidrunist happerünnakut ei leevendanud kreemjas avokaado ega parmesanilaastud. Me ei jäta aga missiooni pooleli ning tellime lisaks vürtsika köögiviljapaja ja Lindströmi pihvi. Köögiviljapada oli välimuselt eeskujulik, aga maitsetu, sest kui ühtäkki leiad end meeleheitlikult otsimas vähemalt soola ja pipart, kui mitte tšillit, siis ei ole lood enam head. Lindströmi pihv oli nii värvitu, kuiv ja kiuline, et vana hea Henrik oleks arvatavasti soovinud sündida mõne teise kuulsa Rootsi perekonnanimega. Üks hea asi siiski oli – võis praetud kikerherned, mida pakuti pearoa lisandiks. Terve kausitäis kollaseid, pehmeid, võiseid, tuliseid, küüslauguseid kikerherneid! Taas kord pidime tõdema, et dessert päästis meie päeva. Juba klassikaks kujunenud vaarika-beseerull ja mango-beseekook olid lihtsalt võrratud.

PROFAAN
Atmosfäär: 9
Teenindus: 6
Toit: 8

Kas läheksin veel ja soovitaksin teistele?
Jah, kui avamisaja hinnad on võrdsustunud ümbruskonna heade restoranide omadega.

Eelroog
Ahjulavašš kilu, kapparite ja küüslauguga 7.–
Vürtsikas tomati-küüslauguläätsesupp kitsejuustuküpsistega 4.–
Usbeki kanapirukas 1.–
Pearoog
Lambaliha-puravikupada 8.–
Kukekese burger 8.–
Dessert
Vaarika-beseerull 2.50
Hind kahele: 30.50

MILJÖÖ: Kukekesse sisenedes satud kohe bistroostiilis melusse. Esimene korrus on rõõmsameelset rahvast täis ja ees peaks meid ootama perenaise Anni Arro sõnade kohaselt lihtne, aga hea kodune toit. Kodusus väljendub ka visuaalis. Tegu on justkui Kalamaja ainetel renoveeritud second-hand-koduköögiga, ainult suuremates mõõtudes. Igaühele meenutab siin miski tema noorust või lapsepõlve. Teise korruse toad on nutikalt eri värvide, kuid sama mustriga üheks liidetud. Sama efekti annavad kõikvõimalikud lauad toolid-diivanid, mis oma kujude, värvide ja stiiliga lisavad mõnusale kaosele oma nüansi. Ja WC! Kukekesel on aus ja mõttetute vidinateta kergenduskoht, kus kõik vajalik ka puudega inimestele, sealjuures appikutsekell, mida siinkirjutaja Eesti toitlustuskohas esimest korda nägi.

TEENINIDUS: Meid teenindas ettekandja, kelle nimeks võiks olla Ma Olen Rõõmus Ja Üdini Positiivne.Naeratus tema suul ei kustunud ka pärast seda, kui ta oli 30 minuti jooksul toonud meile kaks korda vett, klaasi veini, eelroad, võtnud tellimuse pearoogadele ja need serveerinud. Arvestades, et maja oli viimase kui lauani täis ja et köök asus esimesel, kuid meie teisel korrusel, oli tegu inimvõimete piiril tegutsemisega. Kokkuvõtteks võib öelda, et teenindada tahtmine on tunda, hetkel veavad alt aga teadmised sellest, kuidas oma menüüd müüa.

TOIT: Kui Dimitri Demjanovi, minimalistliku gurmee ja tsitruseräimede vahele võib panna võrdusmärgi, siis sama kehtib Anni Arro looduslähedase koduköögi, kiluvõileiva ja nn upumuna kohta. Seekord jäid Anni klassikud meist puutumata ning valisime eelroogadeks vürtsika tomati-küüslaugu-läätsesupi kitsejuustuküpsistega ning ahjulavaši kilu, kapparite ja juustuga. Supp oli ootamatult tummine ja lubatult vürtsikas, jäädes siiski mõõdukuse piiresse. Ainus küsimärk oli kitsejuustuküpsis, mis lagunes supi sees kohe ühtlaseks massiks. Ahjulavašš oli ootamatult suur ja krõbe, suurepärase kappari ja kilu kooslusega. Lambalihast pajaroa tegelikkus ei jõudnud ootusele kuidagi järele. Juurikate osa oli aus, parajalt hautatud, aga talleliha liiga väikesteks tükkideks tehtud ja seega natuke kuivanud. Nii ei suutnud see end muskaatkõrvitsa ja teiste kangete kaaslaste kõrval maksma panna, küll aga andsid lõunaprantslaslikku hõngu lisatud maitsetaimed. Kukekese burger koosnes veise- ja sealihast pihvist, heast kastmest, väga krõmpsuvast salatist ja värskest kuklist. Kuna eelnevad käigud olid suured ja rammusad, suutsime kahe kõhu peale leida ruumi veel ühele koogile. Besee magusus ja õhulisus ning vaarika mahlakas happesus sulasid üheks suureks maitsenaudinguks. Menüü miinuspoolele tuleb kanda kesine, et mitte öelda olematu veinikaart.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa