Lahke Sadhu

Iga hea kohviku südameks on selle õhkkond. Sadhu poeb hinge otse ja lihtsalt, ilma plinkiva glamuurita.
PROFF
Atmosfäär: 7
Teenindus: 8
Toit: 8
Kas läheksin sinna uuesti?
Lähen kindlasti ja soovitan sõpradelegi, sest Sadhusse võib ennast pikemaks ajaks unelema unustada.

MENÜÜ
Eelroog
Vahemereline kanasalat 6.–
Kiluvõileivad salati, tomati ja pošeeritud munaga 3.20
Pearoog
Sadhu Studio mega-metsseaburger 7.–
Mooritud mahetalle koot ürdituhlise ja värske salatiga 12.–
Kokku 29.40

MILJÖÖ
Sadhu kohvikus oleme käinud ennegi mõnusalt ergutavaid taimeteesid limpsimas ja muusikat kuulamas, sest koht on kui eksootiline oaas keset lambavillast ja kadakast Saaremaad. Siseruume on kaks, soojadel kollasetoonilistel seintel on üles riputatud hulk mälestusi. Toolid ja lauad on kriimudega ning elunäinud. Valgus on vahelduv, võbelevast küünlaleegist siseruumides kuni läbi katuseakna särava päikeseni siseterrassil. Sadhus on mustreid, aroome ja helisid, mis peatavad aja ning annavad tunnetuse boheemlaslikust kergusest. Kevadet tähistati meie laual õrnlillade sireliokstega.
TEENINDUS
Koffikusse, nagu koht end ise kutsub, sisenemisel võttis meid vastu baari- ja külmleti taga toimetav kadedaks tegevas idamaises kostüümis teenindaja. Otsisime endale sobiva laua, lasime pilgul ekselda põnevatel kujunduselementidel ja oligi aeg süveneda menüüsse. Toidukaart on justkui rännak või sild eri kultuuride vahel. Siin võib nautida mitmekesist hommikueinet putrudest ja omlettidest kuni saiakesteni, põhimenüüs on vastuoluta koos eestimaine kilu, Itaalia klassikutest bruschetta’d ja saaremaine värske
kalasaak. Hinnasildiga majaveinipudelid asetsevad igal laual, nii on külastajal hea pudelit käes keerutada, etiketti uurida ja seejärel joogiotsus langetada. Teenindus oli sedavõrd tagasihoidlik, täpne ja kiire, et parimas mõttes me seda ei märganudki.

TOIT
Miks on küll inimese kõhul nii piiratud võimalused? Alustuseks üks vahemereline kanasalat, mis toodi lauale ääretasa head ja paremat täis kausis: rikkalik roheline salat, tubli kogus parmesani, kergelt vürtsikas päikesekuivatatud tomat ja tipuks mahlaseks praetud kanafilee. Salati hästitembitud kastmest jäi keelele meeldiv tasakaal õlisusest ja happesusest.
Kontrastiks idamaisusele tellisime teiseks eelroaks söögikohtades kulutulena leviva hullutaja – kiluvõileiva. Ikka sellesama, mis kaetud kilu, rukola ja pošeeritud munaga. Oli hea: soolane, sinepine, sooja muna ning ideaalse kujuga. Meistri valmistatud! Pearoaks valisime lihaburgeri, millest sai üks tubli söömine. Kuldse kukli vahele paigutatud maitsekas burger mõnules kreemjas remulaadis, kaaslasteks juust, kollane praemuna ja mahedad sibularõngad. Lisandiks veel tubli peotäis rikkalikult ürdiseid kartulilohke. Teine pearoog kuulub klassi “viib keele alla”. Selleks oli mahetallekoot, mis oli ümbritsetud igale restoranilegi au toova punase veini kastmega, millel nimeks “tõmbaks keelega taldriku üle, kui julgeks”, ja ürdituhlitega. Talleliha oli suussulav, imeliselt mahlane ja peene maitsega. Desserdini me seekord ei jõudnudki …

PROFAAN
Tele- ja filmiprodutsent (28)

Atmosfäär:8
Teenindus: 8
Toit: 7
Kas läheksid veel ja soovitaksid teistele?
Sumedatel suveõhtutel on Sadhu üks paremaid kohti, kus meeldiva seltskonnaga aega veeta. Ingveriteed
joon kindlasti kohviku terrassil veel.
MENÜÜ
Eelroad
Aedniku salat rukola ja maasikatega 5.–
Kiluvõileivad salati, tomati ja pošeeritud munaga 3.20
Pearoad
Päeva kalasaak – lest 5.00
Suitsuseapraad 9.60
Dessert
Jäätiseportsjon 3 pallist 3.–
Šokolaadikook sarapuupähklitega 2.80
Ingveritee 1.20
Hind kahele: 34.70

MILJÖÖ
Kindlasti on Sadhu üks omanäolisemaid Kuressaare kohvikuid, kuhu on alati hea ja mugav minna. See on mõnus, hubane ja orientaalse hõnguga. Kohvikus pole just väga palju istekohti, kuid ruumi annab juurde mõnus suveterrass sisehoovis. Sadhus on lubatud kõik elemendid, mis annavad jõudu ja ilmet boheemlaslikule vabadusele: nii üllatavad ruumikujunduselementidena spontaanselt kohviku seintele
kinnitatud lusikad ja kahvlid, lapitekid ja pesunöörile riputatud fotod. Ruumi on jäetud ka taaskasutusele. Sellisesse vaba käega kujundatud interjööri on õnneks tekkinud ka lõõgastava teraapiana mõjuv atmosfäär.
TEENINDUS
Teenindus oli saarelikult kena: ettekandjaks oli sõbralik ja abivalmis neiu, kes hoolitses selle eest, et terrassil oleks küte sees ning pleedid käepärast. Ta oli menüüga igati tuttav ning andis omapoolseid soovitusi. Läbi lihtsa ja sundimatu kommunikatsiooni saime tunda ennast vabalt.

TOIT
Toit on kauni garneeringuga ja näeb isuäratav välja. Kiluvõileivad ületasid selgelt ootusi, olid mõnusalt vürtsikad ning iseäranis leib oli parajalt krõmps. Pearoaks võetud sea sisefilee oli tõeliselt mure ja maitsev, saaremaine ürdituhlis ka, kuid seenekaste muutus pikapeale natuke raskeks. Seeneajal ootaks šampinjonide asemel kindlasti mõnusat kukeseent. Kiidusõnad ka rohelisele salatile, mis oli tõesti värske ning taas kord mõnusalt maitsestatud. Päeva kalasaak oli seekord lest, serveerituna üsna klassikalises võtmes: hapukoore-kurgikastme ja kartuliga. Seekord vedas kokka alt aga tooraine – nii vesise ja lahja lestaga Saaremaa kalurikülade kohalike kokkadega võistelda ei saa. Sadhu kohviku joogikaardi lipulaevana kroonib aga saladusliku retsepti järgi valmistatud ingveritee, mida serveeritakse vastavalt kliendi soovile soojalt või külmalt. Kas pean otsima põhjust tervendavast ja valuvastase
toimena mõjuvast ingverist, heast seltskonnast või õdusast atmosfäärist, aga oma mitu päeva kestnud peavalu jätsin ma pärast kolme tundi kohvikus veedetud aega sinna.
Kuressaare, Lossi 5
Telefon: +45 33 145
info@sadhu.ee
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa