Oktoober

Koogid on kohal. Oma Maitse toimetus avas kõrvad ja meeled kõigile neile lõpututele koogiküsi…

Koogid on kohal. Oma Maitse toimetus avas kõrvad ja meeled kõigile neile lõpututele koogiküsimissoovidele, mis on meieni aastate jooksul lugejakirjades jõudnud.

* UUS RUBRIIK! Oktoobrist alates lööb üks või teine inimene oma köögi uksed lugejatele valla, kaasas hulk häid retsepte. Niisiis, „TÄNA ON KÖÖGIS ANGEELIKA KANG“: õunastruudel, ploomi-kardemonikeeks, kirsi-mandlikorvike ja palju muud.
* Kaie Mei seletab talle omase põhjalikkusega lahti gluteeni olemust ja eri jahude käitumisviise, tervislikult kaasas näiteks tšilline brownie rukkijahuga. Muud on ka. Ühes loos panid Angeelika ja Kaie aga pead kokku ja vastavad 12 küsimusele, mis on koogiküpsetamisel paljudel huulile kerkinud. Selgeks saab nii mõnigi tarkus.
* Ega ülejäänudki toimetus ei tahtnud end vaka all hoida. Seepärast tõi igaüks meist teie ette oma kodu koogi, mis ÕNNESTUB ALATI. Loodetavasti on teil neist kookidest tulevikus sama palju rõõmu ja abi kui meil endal.
* Toimetuseseinte vahelt välja jõudes läheb aga lausa peadpööritavalt koogiliseks. Ausõna – oht on keel alla neelata. Kersti Rea pika koogiampsusid täis laua taga juhtubki see kindlasti: õhkõrnad pitsist küpsised, šokolaadiküpsised, apelsinikeeks ja rohkelt muud maitsvat, kõrvale rammus tassitäis kuuma šokolaadi.
* Jätkab Tõnis Erilaid aegadetaguse saatehäälega: „Koogid, koogid, koogid.“ Näiteks tegime tõhusa tiiru koogi- ja saiakesekohtades.
* Salakuulajad taastasid sooje suhteid legendaarse Narva kohvikuga. Lapsed viisime aga Kochi Aitade magusaleti äärde, et nad ilma täiskasvanute keelava-lubava sekkumiseta saaksid ise oma koogivalikud teha – puruneb nii mõnigi suurte inimeste eelarvamus.
* Meisterliku kondiiter-pagarita ei saa ka kohe kuidagi läbi – Kadriorus toimetab sakslane Rainer Andreas koos oma eestlannast abikaasa Ingridiga. Linna peal käivad sosinad, et Rainer on ainus mees Eestis, kes tõeliselt valdab saiakeste tegemise kunsti.
* Lisaks otsisime üle Eesti kokku enam kui kuraditosin magusat koogihetke – ja veel sellist, kus kõik on ehe ja aus ja keemiavaba. Need kohvikud, pagarikojad ning restoranid tasub kõrva taha panna.
* Ehedat maitset jagub aga õnneks ohtralt. Marksa talu perenaise Merike Varendi juures võtame külaklatši kõrval ette küpsetamisralli. Rullbiskviit, sefiiritort.
* Blogija on seekord muidugi koogihuviline. Dagris Punderi blogi uhkuseks on taevasse kõrguvad tordid, nikerdatud magustoidud ja nupsud tassikoogid.
* Tassikoogid lennutavad meid edasi laia maailma. Cupcake’ide olemus ei jää enam saladuseks. Brittide magusamaitsed vaatame samuti üle.
* Mis veel? Lugejaretseptiks on mõnus õunakook. Testime jahusid. Uurime ja võrdleme vanilli. Staarirubriigis selgub, et Riina Sildosel on salatid koogid köögis kaugemale tõrjunud. Sellest hoolimata meisterdab filmiprodutsent meile kaks võrratut kooki. Aga milline vein sobib kookidega? See selgub Siiri Kirikali veiniloos. Lisaks muidugi kõik tavapärane: toidurahva kalender, uudised, kokteilid, uus köök jms. Punkti paneb ajakirjas koogiteemale Jüri Pino.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa