Detsember

Nüüd on ta jälle käes. Detsember – aasta pidulikem kuu, kus söögilauad kattuvad tahes-tahtmata kõigis kodudes uhkete pidusöökidega. Oma Maitse aitab lahendusi leida.
* Kõigepealt tore uudis – kokanduse kuldkäsi Ingrem Raidjõe on nüüd püsivalt Oma Maitses ja hakkab siin tegema rubriiki "Nädalavahetus". Ikka selleks, et meie kõigi pühapäevalõunad saaksid uhked ja veel paremad. Esimesena on laual kukeseenesupp, tallekints köögiviljadega ja jõhvikatega toorjuustukook.
* Good Foodi kokad on ka jätkuvalt võluvad: kreveti-kreibisalat, vürtsikas rostbiif punaveinikastmega, kapsa-carbonara, karamellistatud pastinaagid, jõhvikakaste, napsused šokolaadipommid jne. Samuti on inglased seekord täitnud "Magusa elu" rubriigi – oh kui maitsvad koogid seal on!
* Maru on detsembris juurevalge värvi lummuses: juurevalge krubotto vahuveini ja ahjus küpsetatud valgehallitusjuustuga, valgete juurviljade ja lillkapsa tamp verivorstidele kaaslaseks ning rummiohkega valge tort.
* "Täna on köögis" rubriigis askeldab Presidendi Kantselei peakokk Inga Paenurm ja valmistab meile viis väärt rooga.
* Kersti Rea vaatab jõuluselt tõtt kõrvitsaga. Kõrvits lihtsalt käib eestlaste pidulaual, teisiti ei saa.
* "Mõttepahvak" päästab ajahädast – sea-confit valmib õigelt ja täitsa ise, kui see ükskord saab ahju lükatud. Tasub järele uurida.
* Vanaemade aegadest toome nähtavale liharullid sinepi, porgandi ja sibulaga ning Andra Kalda pakub sinna ka ühe tänapäevase edasiarenduse: sealiharulaad Serrano singi ja peekoniga.
* Oma arusaama jõululauast pakuvad ka kahekümneaastased kokad Anett Velsberg ja Mari-Liis Tammik: part Wellingtoni moodi, verivorstisalat, piparkoogijäätis, hõõgvein ja kuuma šokolaadi kook piparmündiste vahukommidega.
* Kas teil kingitused on tehtud? Ja kui isegi on, siis söödavaid kingitusi võib alati juurde meisterdada – neid on tore teha, tore kinkida ja hea kingituseks saada: jõulukapsaas seentega, pardimaksapasteet, lõhe-rillette, näkileivad mooniseemnetega, jõulumaitselised pistaatsiapähklid, mandariinid rummises siirupis, Rocky Road ja nostalgilised Kreeka pähkli küpsised.
* Kui suurtest söökidest on juba küllastumus ja aastavahetus hakkab lähenema, tasub mõelda millelegi erilisele. Kaie Mei õpetab "Kokakoolis", kuidas valmistada üks mõnus eelroog kammkarpidest.
* Kadri Kroon tutvustab Hollandi juustusid. Maitsvate söökide retseptid on ka juures: mac and cheese, köömnetega juustumuffinid ja ananassitšatni tšilli ja koriandriga.
* Tiiu Suvi käis uudistamas, kuidas elavad moekunstnik Karolin Kuusik ja muusik Kostja Tsõbulevski. Mis vahe on pelmeenil ja vareenikul? Äkki selgub see lõpuks siin loos?
* Kes aga linnakärast ja jõulusaginast eemale igatseb, sellele soovitame mereäärset restorani Ruhe – pilk uitab kaugel merel, kõht täitub imeliste kalaroogadega. Salakuulajad käisid ja proovisid järele.
* Siiri Kirikal laseb oma elust ja tööst rääkida selle aasta parimal veinitargal ja õllesommeljeel Kristjan Markiil. Ühtlasi jagab Markii ka 10 joogisoovitust talvisteks pühadeks.
* Jüri Pino tantsib aga süldikatla ümber. Südamest.

NB! Kindlasti tasub jõuluroogasid tegema asudes otsida kõrvale ka Oma Maitse eriväljaanne Pidu!
Mõnusat detsembrit!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa