Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aus valmistumine suveks: grillivardad ihutakse teravaks ja rabarber pritsib hamba hall happelist värskust. Ehk siis – käes ongi mai. Pisut mehelikku ja revolutsioonilist kevadindu tasakaalustab emadepäevaga kaasnev südamlikkus ja malbus.
Varrastega vehkleb muidugi Tuuli Mathisen – kõik asjad jõuavad tal grilli peale! Tulise ja hullutavalt lõhnava vürtsimaailma leidsime seekord aga turult ja liikusime sellel rajal välja Suliko restoranini. Grillihooajaga varakult pihta hakanud vürtside ja lihavarraste kirglikku möllu saadab hooajaliselt rabarber: Rita Osa teeb rabarberihoidiseid. Tähtsal kohal on ka redis Maru esitluses.

Kertu Lukas ja Katrin Press kutsuvad emadepäevaks laua taha kokku lapsed, emad ja vanaemad. Eraldi möllatakse rubriigis „Lapsed köögis“ chia-seemnetega – ikka emadepäeva võtmes. Tiiu Suvi käis külas kolme põlvkonna naistel: näitleja Viire Valdma koos lapse ja lapselapsega ootavad külalist säravi silmi. Olgu kohe öeldud, et selles peres tõesti hoolitakse üksteisest. Kallistatakse ka. Aga see, mida on Eia Uuel emade ja üldse naiste teemal öelda, selgub ajakirja viimasel leheküljel.

Mai on ka magus kuu: Raili Mikk muudab muffinid tassikookideks, Ragne Värk loobub aga üldse ahjudest ja tuleb välja ahjuvabade kookidega.

Lisaks tutvume Tai maitsetega, uurime, mida saab teha sidrunist, vaatame, kas põdrakanep ka suhu kõlbab pista, ja torkame jala Babulja ukse vahelt sisse. Vaatame tõtt ka gluteeniga – et mõelda, kas on sellega probleemi või mitte – ning Ester Bardone tuulab inimeste toidumälus. Teemasid on veelgi ... aga pole mahti, tõttame õue karulauku noppima!

Maitsvaid kevadrõkatusi köögis!
Teie Oma Maitse

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes