Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uus number

August

Nagu igal aastal, nii toome ka tänavu augustis teie ette Good Foodi retseptid. Toimetuserahvas pistis juulis varbad vette, lükkis metsmaasikaid kõrre otsa, vältis linnamelu ja reastas peas tulevikuplaane, et õige pea innustunult jätkata. Aga et oma mätta otsast kaugemale näha, selleks on igati hea heita pilk nüüd brittide söögilaudadele ja napsata sealt üht-teist omalegi.
Kuidas maitseb suvi, teab kõige paremini august. Selles on värvi, vorme ja mahlakust, erinevaid tekstuure ja maitsesügavusi. Tee hea tervise juurde käib ju kõhu kaudu – sellest tohutust kaadervärgist sõltub, kas tunneme end tegusa ja rõõmsana või väsinult ja kustunult. Teisisõnu toimib tark kõht otsekui meie turvamehena, kes sorteerib esimesena välja, mis hea, mis halb. Nii me hoidsimegi numbrit kokku pannes pidevalt meeles, kuidas argipäevast menüüd head enesetunnet silmas pidades mitmekesistada.
Nüüd on käes parim hetk aastas, mil kõige ürgsemad lõhnatajud ja maitsemeeled justkui möödaminnes lõkkele löövad. Võimatu on olla ükskõikne lookas õunapuu või värskete aedviljakuhilate keskel, ilma et sügavamalt sisse ei hingaks. Justkui talletades nendesse voolanud päikese jõudu.
Usaldades oma nina, otsisime taas kord välja – nagu Oma Maitsel augustis heaks tavaks – Good Foodi retseptivaramust parima, mis nüüd just küps, vitamiinidest pungil ja oma parimas olekus. Sellest numbrist leiad doseeritult ka eksootikat, kus kasutatavad toorained on aga meil kõik saadaval. Kui sul pole veel näiteks oma lemmikretsepti bataadiga, siis proovi meie kaanesalatit. Innustusime ka taas bakalažaanist, mida pakume nii lihaga kui ka veganversioonis, ning saagilõpu veidi kogukamatest suvikõrvitsatest, mida suurema lehe varjust alati leiab, ükskõik kui usinalt neid ka varem saledate ribasalatitena ära ei krõbistaks. Laotasime neid polentale ja segasime riivitult küpsetistesse, omleti, sooja pasta ning tomatirisoto sisse.
Hea käega küpsetajad leiavad erilisi, rebi-ja-jaga-stiilis lahendusi: lihapiruka ja magusa “Ahvileiva” kokkupaneku, viimseni paika timmitud pehme beseekattega tordi ja roosilise õunapiruka, mille tegevusõpetuse täpne järgimine viib sind uute oskusteni. Aga ka vanu lihtsaid klassikuid tasub aeg-ajalt kriitilise pilguga üle vaadata. Karusmarja-brüleekreemi-tart ja šokolaadine "Eton mess" kirssidega on heaks näiteks, kuidas ühest väga-väga hästi koostatud retseptist saad tuletada kümneid erinevaid mis tahes aastaajal. Šokolaadised pähklibatoonid on klass omaette: lihtsad valmistada, aga ülihead vahepalad. Nagu ka kinoa-aprikoosimuffinid, mis sobivad ühtviisi hästi nii hommikusse kui ka õhtusse.
Ajakirja lõpuosast leiad veel valiku hooajalisi jooke, mille maitsete kombinatsioon paneb ka kõige enam tujust ära külalise südame heldima ja peole omapoolset sära lisama.
Ühesõnaga, meiega ei jää sa hätta. Pigem julgeme loota, et äratad endas üles uusi võrgutavalt maitsvaid ideepuhanguid.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes