Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uus number

Detsember

Tõmbame korraks sügavalt hinge: nüüd on see jälle käes. Me otsustasime, et me ikka tõepoolest armastame jõule. Siiralt ja südamest. Ning katame lauad peadpööritavalt hästi.
* Klassika on omaette väärtus ja võib mõneti öelda, et Eestimaa püsib sealihal. Tuuli Mathisen annab isudele järele ja toob välja kuus vapustavalt head sealiharooga – no seda jagub tõesti uude aastasse välja! Aga et siiski ka muu osa lauast saaks kaetud, selle eest hoolitsevad võimsalt Good Foodi kokad. Võib öelda, et pidulik jõululõuna ongi valmis. Või siiski veel – pärliks kõige otsas on hea kaste. Tuuli on ka kastmeteema põhjalikult ette võtnud. Raili Mikk jagab omalt poolt ohtralt nippe ja nõkse, mis detsembris kindlasti ära kuluvad.

* Magusad teemad on hullutavalt vahvad ja suurejoonelised: Kertu Lukas ja Katrin Press võluvad pähklitest välja imetegusid. Tiiu Suvi käis PiparkoogiMaanial külas ja sai rohke huvitava jutu juures teada ka seda, kuidas valmistada vitraažipiparkooke. Lapsed saavad köögis lõpuks ometi süüa magusat nii palju, kui süda lustib – head soovid jaotatakse üle kogu detsembrikuu. Good Food ei jäta eestlasi ka siin vallas ilma euroopalikust puudutusest. Ja meie kullatükk Rita Osa mängleb moodsalt valgega, lastes oma kätetööl lumehelbena sööjatel suus sulada ...

* Detsembris saime Oma Maitsesse toidust kõnelema ka muusikamaailma grand old lady Tiia-Ester Loitme. Silitasime käes Grammy auhinda ja vaatasime Tallinna vanalinnas, kuidas energiapurskest lähevad lendu isegi savileevikesed. Rebaseks muundunud Tiia-Ester ise jalutas ringi, savikass nööri otsas, ja rääkis toidujutte. Neid on tal elu jooksul kogunenud palju-palju.

* LISAKS: Maru möllab pohlade-jõhvikatega. Salakuulajad laulavad nagu Aki Kaurismäki filmis „Mees ilma minevikuta“: „Mon Repoooos.“ Soomes möllab džinnirevolutsioon. Lauale jõuavad glamuursed jõulukokteilid. Sööme sammalt! Kuigi täpsuse huvides olgu öeldud, et siiski samblikke. Tippkokk Pavel Gurjanov annab Eesti Loodusmuuseumi teooriajutu juurde ka paar head nõuannet, kuidas oma söögilauda huvitavamaks saaks teha. Ja kõige lõpuks vormistab Eia Uus kogu ajakirja kandva mõtte – me armastame jõule! Pole mitte mingit mõtet sõrgu vastu ajada, vaid otsime parem välja oma soojad põhjapõtradega kampsunid ja laulame koos lastega: „Üle laia la-ge-daaa ...“

Rahulikku ja sõbralikku jõulukuud!
Teie Oma Maitse

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes