Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uus number

Veebruar

Veebruarikuu ei anna oma toredate ja rõõmsate pidude poolest vaat et jõulukuule sugugi alla. 
Meie peatoimetaja juhtkiri värskes numbris kutsub uutele maitsekogemustele nii: "Värske sõõm karget õhku, valged lumetupsud aiateivastel, eemal sopsutab tihane oma sabasulgi kohevamaks, et külm vähem liiga teeks ... Kodutänava köögiakendest paistab siit-sealt sooja valgust ja ema-isa sagimist, õue imbub lihapraadimise lõhnu.
Ei tea, kas teevad šnitsleid, aga kõht läheb kohutavalt tühjaks ja minu samm kiiremaks ... Kõik meeled tuletavad sulle meelde, et käes on veebruar.
Õnneks ei püsi ahi nüüd pikalt külmana. Vastlapeoks küpsetab Rita Osa sel aastal vahukooremütsikestega kaetud stritsli pohlamoosiga, millele tahaks panna nimeks “Me kelgule, me kelgule!”. Aga las ta ikka jääda vastlastritsliks, et hiljem magusa saia nimi kuhugi fantaasiatesse ära ei kaoks.
Tuuli Mathisen uurib-puurib retsepte, mis kiudainetest rikkad, ning näitab koos toitumisnõustaja Teele Tederiga, miks kiudaineid üleüldse nii tähtsaks peab pidama. Kogu selle tarkuse juures ei unusta me ära ka oma südamesõpru ning katsetasime järele, kas vahukomme saab ka meega teha. Ja saabki, kusjuures nende maitse pole lääge ega midagi.
Ärge jätke vahele ka kergeid palu Tai köögist ega harivat toidumatka Singapuri. Sest kes kaugele ei vaata, see lähedale ei näe. Veel soovitame proovida ära meistriklassi maitsemõõduga õunakoogi mandlikreemiga ja meisterdada gurmeeroogi eestimaisest porgandist, nagu näitab Maru.
Vabariigi sünnipäevaks seovad Eia Uus ja Kertu Lukas üheks meeleoluks vanade aegade mälestused, kombed ja kummastavad toitude nimetused ning toovad need õhinal kaasa tänasesse päeva. Maitsete ürgaega tagasimineku teekonnal näitab meile aga suunda semiootik Valdur Mikita. Oleme õnnelikud, et muinasahel pole katkenud, endal seda tõdedes suu maitsvast ja kodusest leivatordist purune.
Head ajad, head toidud. Palju õnne sulle, armas Eesti!"

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes