Märts

Allikas: Oma Maitse
Head asjad saabuvad kohale ikka mitmekaupa. Kevad, erksad värvitoonid, päikeseenergia juurdevool, armastus potipõllunduse vastu, mis kõiki teisigi ideid uutmoodi vaatama paneb. Maitsete maailmas saab selle mõttega suuri tegusid korda saata. 
Näiteks kui lased loovusevoogudel vabalt heljuda, maitsevad paremini need road, kus kaks täiesti erinevat, aga head toiduainet hakkavad mingil temperatuuril, teatud kindla tekstuuri juures põimuma. Otsekohe tundub, et sealt ei saa enam midagi ära võtta ega juurde panna. Üksinda tundub porgand, tee mis tahad, ikkagi paljas porgand. Seega soovitame retsepte vaadatagi selle nurga alt, millised maitsekobarad sulle korda lähevad. Üksikute toiduainete tervislikkuse aspekti võib aga lausa üle hinnata, sest ikka omastub üks või teine toitaine mõne teise toitaine juuresolekul tõhusamini kui soolot esitades.
Kevadesoovid südames, kandsime sel kuul julgemalt taldrikusse ka kõike rohelist: superhüperkiidetud avokaadot, kärtsu matcha’t, eeterlikke peadpööritavaid aroome täis sidrunheina ja libiseme korraks üle ka nisuorase kasutusvõimalustest.

Foodie’dele pakume katsetamiseks peegelglasuuri põhiretsepti, niisama limpsimiseks aga segasime kokku hunnituid šokolaadikreeme. Magustoitude ideedega on alati kuidagi kitsas käes.
Veel tahame tähelepanu juhtida dopamiinidieedile, millele ilmselt väga palju inimesi alla kirjutavad. Selleks me ju söömegi, et end hästi tunda. Dieedi kuulsaks rääkinud Tom Kerridge, kelle retsepte on omajagu avaldanud ka Oma Maitse, andis teema kohta äsja välja raamatu “Dopamine Diet”, mis on Inglismaal kiiresti edetabelite tippu tõusnud. Tagantjärele tarkusena kinnitab see taas, et kui elus lähevad asjad liiga keeruliseks, nagu see dieetidega on juhtunud, aitab puntrast välja normaalne lähenemine. Söömise kontekstis tähendab see söömist viis korda päevas, nii vähest näksimist kui võimalik, poolfabrikaatide vältimist, heade rasvade ja tärklisevaeste süsivesikute eelistamist ning kvaliteetse liha ja kala söömist. Viimaste kättesaadavus tavainimesele hakkab Eestiski tasapisi paranema, kuid hind pole väga paljudele taskukohane. Eriti punase liha puhul. Leidsin äsja tavapoe jaheriiulist laitmatu lihaveise steigi, mis maksis 6 eurot üks lõik! Viimane aeg on hakata kalanaiseks, nagu pakub välja ka meie selle kuu staar Kadri Voorand.

Mõnusat lugemist ja isuäratavat kevadet!
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa