Aprill

Allikas: Oma Maitse
Natuke veel kannatust ja ongi lihavõtted! Loomulikult paistab see välja ka toiduajakirjast.
Maru mässab munade marineerimisega nagu tõeline Hiina ema silmatera. Tuuli Mathisen võtab suures plaanis ette lihavõtted, pühitsedes sellega lauale rõõmu ja valgust-värvi. Nipitades-nõksutades jõuab lauale ka jänesetort. Samuti saab selgeks, kuidas valmistada tõeliselt head omletti. Mõttepahvakutena pahvivad lisandeid Briti Good Foodi kokad ning Rita Osa korraldab pashade väljanäitust – ups!, üks pasha punastab, et on nii lahja. Teise leeri esindajana valmib üks pasha jällegi üksnes koortest - seda hunnitut ja siidist magusat ampsu esivanemate varamust lihtasalt pead kordki elus maitsta saama. Sidrunikoogid sobivad lihavõttekuusse samuti ideaalselt. Vahvad vidinad ja söögiraamid on ka ägedalt munadepüha puudutusega. Lihavõtete ootuses piilusid salakuulajad liharestorani Meat, said seal kalli raha eest tõepoolest head liha, aga keskpärast teenindust.

Kuid staariga ... Vaat staariga on seekord kogunisti kummalised lood – Gaute Kivistiku ehk Rohke Debelaki jaoks ei ole toit tähtis! Mis sellise avalduse peale loos järgnema hakkab, vaadake ajakirjast ise järele. Kolme lapse ema Merle Liivak on see-eest vägagi toidulaineil – kui vaja, vaatab ta silma pilgutamata – OK, ripsmed ikka korraks värelevad – pealt, kuidas kodukukel pea maha kõksatakse ja lihakeha supipotti sulpsab. Nämm, supp saab aus ja hea. Kuidas seda kõike endale seletada ja kuidas suhtuvad liha söömisesse lapsed tegelikult? Aga et ühest supist jääks väheseks, siis leiab ajakirjast ka kanapraade. Ja sinna juurde või ka täitsa eraldi pakub Kertu Lukas kleepuvmaitsvaid risotosid.

Kas te Mauritiuse köögist teate midagi? Kui mitte, siis tasub lugeda Thea Karini lugu. Raili Mikk on rahvusvaheline aga lihapallidega. Veel võiks tasakaaluks lugeda kahe toitumisnõustaja mõtteid: Külli Holsting ja Erle Jõema. Teele Teder teatab aga resoluutselt ja uurinult, et kehvad geenid ei saa küll kohe kuidagi olla ülekaalulisuse põhjuseks – üldjuhul.
Millega lõpetab ajakirja aga meie viimase lehekülje lilleke Eia Uus? Hm. Aga kas teate, mida ta eesti mehest arvab? Vastus peitub jällegi ajakirjas.

Head avastamisrõõmu ja lihavõteteks valmistumist!
Teie Oma Maitse
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa