Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uus number

Aprill

Aprill tuleb koos kogu oma kevadrõõmuga. Ja rohelisega. Oi, kui „nüüd ja praegu“ see on! Kujutage ette avokaado-basiilikukastmes pastat ... Karulaugupestoga lavaširulle ... Toorjuustukooki piparmündikastmega ... Puhas rohenauding.
Midagi tundmatumat kah sekka – taimespets Urmas Laansoo koorib sõnadega paljaks vesikressi. Vesikressist aga Vesikuni – uudishimulikele viktoriiniküsimus: mis on Londonis elava laulja Iiris Vesiku lemmiksõna? Kui Tiiu Suvi intervjuu temaga läbi loete, on vastus teada.

Kindlasti toome eraldi välja Burgundia pajaroa peediga. Mis värvi on armastus? Punane. Nüüd on siis teada ka põhjus, miks see söök lihtsalt peab maitsema! Väga šeff, taimetoiduline ja prantslaslik.

Spargel, kullake, mürgeldab. Vaatame seda pealt hella naeratusega ja võtame ta köögilauas tänuga vastu. Ikka ja jälle.

Tuuli Mathisen on vist pärlipüüdja. Muuga ei saa seletada seda karpide ja teiste mereandide hulka, mis ta nüüd on köögis avanema sundinud.

Pudrud muutuvad pudrumaks, nuudlid nuudlimaks. Kõhutunnet saab treenida, stiil vali selleks ise. Frankfurdis elav Ardi Ravalepik eelistab kindlalt ja õigustatult paleot.

Minimalism on jätkuvalt moes – valmivad road viiest komponendist. Ja kui teleka ees tahaks midagi näkitseda, siis ikka tervislikult: tšilliavokaado, friibataadid, munad ja sparglid ja mis kõik veel.

Kevadised mahlad paneb käima muidugi rabarber. Ja kui kevadel ei tahaks suhkrut kasutada, siis saab kooke küpsetada ka suhkruvabalt.

Ja veel on teemasid nii palju, nii palju – kas või minge rõõmustage koos salakuulajaga OKO kolimise üle.

Kevad kööki!
Teie Oma Maitse

Märksõnad

aprill

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga