Uudiskiri Instagram Facebook
 
Uus number

November

Uus number

November

PrindiSoovita sõbrale Facebook
Foto: Oma Maitse
Oma Maitse novembrinumber

·    PERSOON: Staarirubriigis on oma mõnusast Tartu luuletajakodust toidukeerisesse kistud Indrek Hirv. Päevavalgele sikutajaks sedapuhku Jüri Pino, kes üle mitme-setme aasta on rõõmsalt jälle Oma Maitse lehekülgedele kirjutama jõudnud.
·    KÜLASKÄIK: Oma Maitse kõrvu on juba mõnda aega jõudnud kumu, et Moostes käib vilgas ja vaimne toiduelu. Nüüd käis Moonika Siimets seda uurimas.
·    KERGEMAST KERGEM: Taimetoidusõpradele peaks meeldima Mikk Mägi, kes kombineerib taimsest kraamist ülimaitsvaid palasid. Mõelge ise: ahjupaprikahummus, avokaado-kookosekook ja palju muud. Täiesti ahvatlev.
·    TOIDUÄMBLIKUD: Merit Arva on oma toidublogis saanud karritüdruku hüüdnime. Ise iseloomustab ta ennast, et on nagu üks hea Tai supp, mis on parajalt terav, magus, hapu ja soolane.
·    IKOON: Soomest on pärit üks võluv särasilmne kokk, kes oskab igast maailma otsast võtta parimat. Tessa Kirosele lähevad ühtmoodi hästi korda nii murakarabad kui ka oliivisalud.
·    VEIN: Itaalia veiniilmas hakkavad aina enam ka naised ilma tegema. Seekord uurime, kuidas läheb kaksikutel Audrey ja Camille LaLauriel.

VEEL TULEB JUTTU:
* Tänavusest parima kodukoka võistlusest;
* Tofust;
* Rammusatest latikatest.

Ja nagu ikka, on veel palju-palju muudki: uus lugejaretsept, toidu- ja veiniuudised, “Vahvate vidinate” nurk, mõttepahvakuna ilmuvad lugeja ette kaerakruubid, olemas on raamatu- ja restoranitutvustused, portvein esitleb end ühe maitsva roa seltsis, Mart Juurel on üht-teist öelda lõunavaheaja kohta jne, jne. Uuri varsti kõik oma silmaga järele!

Retseptid
·    Kaie Mei toob suurde plaani huvitavaid ingveriretsepte. Näiteks on kergemast kergem valmistada ise kodus sushi sisse käivat gari’t ehk marineeritud ingverjuurt, lisaks veel ingverisukaad, kurgujook, üllatav sushi-salat ja mis kõik veel!
·    „Argihõrkude” rubriigis leiavad omad rõõmud kõik need, kelle kõht ihkab hilissügiseid naudinguid: lammas talvise riisisalatiga, õllene veisehautis, kõrvitsapott koore ja juustuga jne.
·    Sahvririiulilt võtame seekord kitsejuustu.
·    “Hooaja” rubriik keskendub kringlitele. Saialist jagub muudki, meisterlikud saiavormid panevad neelu tööle.
·    Supid on alati kosutavad ja neidki on seekordses ajakirjanumbris üsna mitu.

Maitsvat novembrit!

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes