Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Tuline tšilli ja õrn liha

Päevaretseptid

Tuline tšilli ja õrn liha

Kaie Mei Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Artur Sadovski
Taldrikul saavad kokku otsekui kaks päriselus tasakaalu tagavat aspekti: magus ja soolane ning tuline ja külm. Kerge, parajalt hõõgava tulisusega salat. Retsept, mis sind püüdlustes hätta ei jäta, eeldusel et valid parima kvaliteediga liha.

20-40 min

Retsept
portsjonile
400 g Veisefilee (lihaveise)
3 spl Sojakaste
2 küünt Küüslauk
2 spl Laimimahl
Koriander
Basiilik (värske)
Petersellilehed
Õli
Kurk (soovi korral)
KASTE
2 kauna Tšilli (jalopeno)
Sojakaste või
3 spl Teriyaki kaste
3 spl Laimimahl
2 spl Demerara suhkur
Laimikoorest ribad
1. Eemalda lihalt suuremad kelmed. Kui tegemist on väga kopsaka lihalõiguga, lõika sellest ristikiudu 5 cm paksused lõigud.
2. Ühenda kausis soja, purustatud küüslauk ja laimimahl, lisa liha või lihalõigud ning lase vähemalt 1 tund maitsestuda.
3. Nõruta lihatükk leemest ning grilli või pruunista kuumal pannil igalt küljelt 1–2 minutit (sisu võiks jääda toores). Mähi seejärel fooliumisse ning lase 10–15 minutit järelküpseda.
4. Haki tšilli peeneks. Sega kausis suhkru hulka laimimahl ja pisut laimikoort, seejärel sojakaste ja hakitud tšilli.
5. Ühenda rebitud salatilehed ja maitseürdid ning sega vähese õliga. Soovi korral lisa tükeldatud kurk.
6. Lõika valmis lihalõigud õhukeselt ning aseta salatile, vala peale kaste.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes