Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Kartuli-läätsesupp

Päevaretseptid

Kartuli-läätsesupp

Epp Mihkels Kartul meie toidulaual
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kartuli-läätsesupp on mõnus argiõhtune toit. Valmib lihtsalt ja on tervislik pealegi. Mulle meeldib vahel supi sisse pista poest ostetud suitsutatud õllesnäkiribasid. Annavad head maitset ja pärast saab neid supi kõrvale krõmpsutada. Isegi pooleldi vastlamekk ehk asjal juures.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
4 õhukest viilu Suitsupeekon
1 sl Õli
1 l Kanapuljong
1 tk Porgand
2 dl Rohelised läätsed
4 tk Kartul
Hakitud petersell
1. Haki sibul, küüslauk ja peekon peeneks. Kuumuta potis õli ja pane hakitud supipõhi praadima. Sega hoolega ja jälgi, et sibul või küüslauk pruunistuma ei hakkaks. Vala peale kuum puljong ja lase supipõhjal keema tõusta.

2. Haki porgand peeneks ja lõika kartulid kuubikuteks. Lisa köögivili ja läätsed supile ning keeda tasasel tulel 15 minutit, kuni läätsed on küpsed. Eemalda keemisel tekkiv vaht, et supileem saaks selge.

3. Maitsesta vajadusel täiendavalt soola või pipraga, olenevalt kasutatud puljongi iseloomust. Puista peale hakitud maitseroheline ja valmis ongi.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes