Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Rosmariini-sidruni ahjukana

Kes ei armastaks ahjukana? Rosmariinisidrunikana valmistamine on lihtne ega nõua palju aega. Äärmiselt hea, tervislik ja maitsev alternatiiv marinaadis poekanale!

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1.5 kg Kana
40 g Värske rosmariin
1 tk Sidrun
4 tk Küüslauguküüs
Sool
Värskelt jahvataud must pipar
Külmpressitud oliiviõli
1. Eemalda rosmariinioksakeste küljest lehed ja haki need peeneks. Lõika sidrun pooleks ja vajuta küüslauguküüned noaseljaga laiaks. Kuivata kana nii seest kui väljast. Maitsesta kõhuõõs soola ja musta pipraga ning pista kõhuõõnde üks rosmariinioksake, poolitatud sidrun ja küüslauguküüned.

2. Puista hakitud rosmariin suurele lõikelauale ja maitsesta soola ja pipraga. Määri kana väljastpoolt õliga ning veereta seejärel rosmariinisegus. Seo kanajalad kokku ning tõsta kana ahjuvormi või ahjuplaadile.

3. Nirista peale veel oliiviõli, vala pannile veidike vett ning küpseta 170-kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit või kuni kana on kenasti küps. Kui vaja, kasta kana vahepeal praevedelikuga.

4. Valmidusastme kontrollimiseks torka kana paksemast kohast puutikuga – kui eralduv vedelik on selge, on ka kana küps. Serveeri rosmariini-sidrunikana riisi või kartuli ja/või värske salatiga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes