Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Põhjata peekoni-kodujuustupirukas

Päevaretseptid

Põhjata peekoni-kodujuustupirukas

Lia Virkus Peekoni 50 krõbedat varjundit
PrindiSoovita sõbrale
Kiirelt ja mugavalt valmiv toekam pirukas nädalavahetuse hommikusöögiks, piknikule või tööle kaasa võtmiseks. Maitseb hästi nii soojalt kui külmalt.

20-40 min

10 minutit + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
100 g Sulatatud või
300 g Kodujuust
1 dl Hapukoor
3 tk Muna
1 dl Nisu- või tatrajahu
130 g Rakvere suitsupeekon
200 g Riivitud juust
Sool
1. Sulata või ja jäta mõneks minutiks jahtuma.

2. Klopi munad lahti. Lisa hapukoor, kodujuust, jahu, sulavõi ja ribadeks lõigatud peekon.

3. Maitsesta vähese soolaga ja viimasena sega juurde enamik riivjuustust (jäta pisut peale puistamiseks).

4. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga pirukavormi või 8 väiksesse ümmargusse vormi. Puista peale ülejäänud riivjuust.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes