Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Tummine läätsesupp

Päevaretseptid

Tummine läätsesupp

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kiirelt valmiv, tervislik ja rahakotisõbralik roog, mis hiilgab kiudaine-, valgu- ja rauarikkusega. Sobib hästi sügavkülmutada ka portsjonitena, et tööle kergeks lõunaks kaasa võtta.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 tk Küüslauguküüs
2 cm Ingveri jupp
1 tk Porgand
2 spl Oliiviõli
1 tl Punane karripasta
2 dl Punased läätsed
7 dl Kuum köögiviljapuljong
1 tk Värskelt riivitud laimi koor ja pressitud mahl
Sool vajadusel
Seesamiseemned serveerimiseks
1. Koori ja riivi küüslauk ja ingver. Koori porgand ja lõika seibideks.

2. Kuumuta poti põhjas õlis küüslauku, ingverit ja porgandit. Sega kiirelt hulka karripasta. Lisa pestud läätsed ja sega. Kalla peale kuum puljong, riivitud laimikoor ja pressitud -mahl.

3. Keeda, kuni läätsed on pehmed, umbes 10 minutit. Viimistle maitse vajadusel veel soolaga. Kui supp on liiga paksuks keenud, lisa vett juurde. Soovi korral püreesta. Serveerimisel puista peale seesamiseemneid.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes