Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Nisutangupilaff kuivatatud puuviljade ja pähklitega

Päevaretseptid

Nisutangupilaff kuivatatud puuviljade ja pähklitega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Nisutang on pilafi valmistamisel hea alternatiiv riisile. Pilaff saab puuviljadest mahlakust ja magusust, vürtsidest ja ürtidest erksa maitse. Ja liha polegi vaja!
Retsept
portsjonile
1.2 l Vesi
0.5 dl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Hakitud kuivatatud aprikoosid
0.5 dl Hakitud kuivatatud ploomid
1 dl Hakitud pistaatsiapähklid
1 tl Kaneel
1 tl Jahvatatud köömned
0.5 tl Jahvatatud kardemon
Sool
Must pipar
Hakitud mündilehed
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
4 dl Nisutang
1. Pane tangud paariks tunniks külma vette likku. Kalla leotusvesi ära, vala tangud kastrulisse, lisa 1,2 l vett ja kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja keeda u 45 minutiga pehmeks, aeg-ajalt segades. Nõruta.

2. Haki küüslauk, kuumuta pannil õlis u 1 minuti jooksul ja lisa tangudele. Lisa ka aprikoosid ja ploomid, pähklid, kaneel, köömned ja kardemon, maitsesta soola ja pipraga.

3. Kuumuta u 5 minutit segades. Keera pliidil kuumus maha ja lase kaane all seista veel 10 minutit. Sega hulka mündilehed ning sidrunikoor ja -mahl.

KOMMENTAARID

jooneratas 13.märts 2017 18:11
Ilmselt on mõeldud 4 dl nisutangu :).
maanaine 13.märts 2017 17:31
Nisutangupilaff kõlab huvitavalt,kahjuks on siin retseptis kästud võtta 4 dl nisujahu...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes