Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Patuvaba köögiviljasupp

Päevaretseptid

Patuvaba köögiviljasupp

Pille Enden Kevadtoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Sellist suppi võid süüa ilma igasuguste südametunnistuse piinadeta piiramatult. Pane supi sisse just selliseid köögivilju ja seeni, mida parasjagu kodus leidub, kuid parem on tärkliserikkad juurviljad välja jätta.

40-60 min

Retsept
portsjonile
4 tk Keskmine mugulsibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Punanae tšillikaun
2 cm Ingverijuure jupp
1 spl Õli
2 tk Punane paprika
4 tk Sellerivars
0.5 kg Kapsapea
150 g Rohelised oad
2 purki Kooritud tomatid (a 400 g)
1.5 l Vesi või köögiviljapuljong
Petersellilehed
Sool
Must pipar
Serveerimiseks maitseroheline
1. Haki sibul, küüslauk, tšilli ja ingver. Lõika paprika ja seller viiludeks või kuubikuteks. Tükelda kapsas ja lõika oad juppideks.

2. Kuumuta sibulat, küüslauku, tšillit ja ingverit poti põhjas õlis 2–3 minutit. Lisa siis paprika ja seller, kuumuta läbi, lisa tomatikonservid ja kalla peale vesi või puljong. Kuumuta keemiseni, lisa kapsas ja hauta 35–40 minutit.

3. Lisa nüüd tükeldatud oad ja hakitud petersellilehed, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel 10 minutit. Serveeri maitserohelisega.

KOMMENTAARID

Priit 01.juuli 2017 22:53
Asendasin tomatid kookospiimaga (100g) ja supp tuli kohe ekstramaitsev.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes