Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Kartulipõhjal seenepirukas

Päevaretseptid

Kartulipõhjal seenepirukas

Mari-Liis Ilover Targa kokkaja kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Seenekastme asemel võib pirukatäidisena kasutada ka strooganovi, kanakastet, hakklihakastet või muud koorega valmistatud klassikalist eestipärast kartulikõrvast sousti. On hea, kui kaste on paksemat sorti. Vedelama kastme puhul jäta täidisesse hapukoor lisamata. Põhjas saavad ära kasutatud ka järelejäänud keedetud kartulid.

40-60 min

Retsept
portsjonile
PÕHI
200 g Keedetud kartulid
50 g Külm või
90 g Nisujahu
Sool
TÄIDIS
2 dl Külm koorene seenekaste
1 tk Muna
2 spl Hapukoor
Sool
Must pipar
Hakitud till
1. Põhja tegemiseks riivi kartulid ja või. Näpi kõik koostisained tainaks. Vajuta tainas väiksema, umbes 20-sentimeetrise läbimõõduga pirukavormi põhja ja servadele. Hoia 30 minutit külmkapis.

2. Sega külma seenekastme hulka muna ja hapukoor. Maitsesta soola, pipra ja värske tilliga. Vala täidis põhjale. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Lase pirukal jahtuda ja taheneda. Parimalt maitseb see leigena või toatemperatuuril.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Sült

Argitoidud
Sült