Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

India lameleivast pitsa pesto ja kolme juustuga

Päevaretseptid

India lameleivast pitsa pesto ja kolme juustuga

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
See on eriti lihtne ja maitsev pitsa! Naan ehk lameleib osta mõnest Aasia toidukohast.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 tk Küüslaugunaan ehk India lameleib
PESTO
80 g Karulauk
80 ml Oliiviõli
60 g Riivitud parmesan
50 g Väike küüslauguküüs
50 g Röstitud seedermänniseemned
0.5 tk Värsklet pressitud sidruni mahl
Jahvatatud meresool
KATE
100 g Värske spinat
2 tk Küüslauguküüs
2 tl Või
70 ml Rõõsk koor 35%
100 g Riivitud parmesan
100 g Viilutatud mozzarella
70 g Fetajuustukuubikud
Jahvatatud meresool
Tšillihelbed
1. Pesto tegemiseks pese ja kuivata karulaugulehed köögipaberiga. Pane kõik koostisosad peale parmesani ja poole õli koguse blenderisse ja töötle ühtlaseks. Viimasena sega sisse parmesan ja ülejäänud oliiviõli.

2. Pitsakatte tegemiseks haki spinat jämedalt ja küüslauk peenelt.

3. Sulata pannil või. Kuumuta selles paar minutit spinatit ja küüslauku.

4. Lisa pannile vahukoor, parmesan ja sool ning kuumuta neid madalal tulel pidevalt segades 4–5 minutit. Võta pann tulelt ja lase spinatisegul veidi jahtuda.

5. Pane leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jaota spinatisegu leibade vahel, kata mozzarella ja fetajuustuga ning nirista peale pesto.

6. Küpseta pitsasid 180kraadises ahjus umbes 12 minutit ja veel paar minutit grillrežiimil, kuni kate on mõnusalt pruun.

7. Raputa peale veidi tšillihelbeid ja serveeri kohe!

HEA TEADA!
Sama pesto sobib hästi ka salatitesse ja ciabatta’le.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes