Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Jalapenoga marineeritud räimed

Päevaretseptid

Jalapenoga marineeritud räimed

Merrit Kiho Merekalad Merriti moodi
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Telefon heliseb ja kui selle vastu võtan, hõikab naabriproua, et kohe jõuab räimekaupmees küla manu. Haaran kiirelt sobiva nõu, unustan kingadki jalga panna ja lippan üle hommikukastese õue Helve aia taha. „Külamutid” juba kohal – hea põhjus värskemad uudised ära rääkida ja ära kuulata. Mind nähes küsitakse uudishimulikult, mis ma räimest teha plaanin. Kuuldes, et ajan kalad „tuliseks”, on vastuseks pikk vaikus ...

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Värsked räimed
Sool
3 tk Muna
Nisujahu
Oliiviõli
MARINAAD
1 l Vesi
1 tk Õhukeselt viilutatud porgand
1 tk Õhukeselt viilutatud sibul
1.5 spl Meresool
3.5 spl Suhkur
2 spl Äädikas 30%
3 tk Viilutatud jalopenokaun
10 tk Kergelt uhmerdatud vürtsitera
10 tk Pipratera
8 tk Kergelt uhmerdatud kadakamari
8 tk Nelgitera
4 tk Loorberileht
1. Puhasta räimed, loputa külma veega, nõruta ja aseta kaussi. Raputa peale pisut soola ja lase tunnike seista.

2. Keeda marinaadi tasasel tulel 5–6 minutit.

3. Paneeri räimi munas ja jahus. Prae oliiviõlis kuldpruuniks ja tõsta marinaadi. Lase jahtuda ja võid juba mekutada. Uuel päeval on veel paremad.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes