Päevaretseptid

Jalapenoga marineeritud räimed

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Merekalad Merriti moodi Autor: Merrit Kiho
Telefon heliseb ja kui selle vastu võtan, hõikab naabriproua, et kohe jõuab räimekaupmees küla manu. Haaran kiirelt sobiva nõu, unustan kingadki jalga panna ja lippan üle hommikukastese õue Helve aia taha. „Külamutid” juba kohal – hea põhjus värskemad uudised ära rääkida ja ära kuulata. Mind nähes küsitakse uudishimulikult, mis ma räimest teha plaanin. Kuuldes, et ajan kalad „tuliseks”, on vastuseks pikk vaikus ...
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Puhasta räimed, loputa külma veega, nõruta ja aseta kaussi. Raputa peale pisut soola ja lase tunnike seista.

2. Keeda marinaadi tasasel tulel 5–6 minutit.

3. Paneeri räimi munas ja jahus. Prae oliiviõlis kuldpruuniks ja tõsta marinaadi. Lase jahtuda ja võid juba mekutada. Uuel päeval on veel paremad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa