Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Brokolipüreesupp

Päevaretseptid

Brokolipüreesupp

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Tervisliku püreesupi teeb veidi kooresemaks hapukoor.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 kg Brokoli
4 tk Kartul
1 tk Porrulauk
Köögiviljapuljong või vesi
Valge pipar
2 dl Hapukoor või toorjuust
Koori ja haki kartulid.
Lõika porru pikuti pooleks, loputa korralikult ning tükelda.
Tükelda brokoli. Soovi korral jäta osad brokoliõisikud kaunistamiseks.
Pane kartulid, tükeldatud porru ja brokoli potti ning kalla peale nii palju keevat puljongit või vett, et köögiviljad oleksid kaetud.
Keeda umbes 20 minutit.
Püreeri köögiviljad ning maitsesta soola, valge pipra ja toorjuustuga. Kuumuta veel korraks supp läbi ja serveeri kohe.

KOMMENTAARID

liisa 20.märts 2013 19:57
Brokoliõisikud tahavadki tegelikult ainult paar minutit keetmist/aurutamist, muidu kaob krõmps ja nad muutuvad pudruseks ja sellega kaob nendest ka kõik kasulik :)
änn 25.jaan 2011 21:24
brokoliõisikud ei keenud mul seal supi sees isegi 15 minutiga pehmeks, nii et lõpuks kaotasin kannatuse ja püreestasin need ka ära. :) Maitse oli muidu hea!
Piret 21.apr 2010 13:37
Olen sellisele supile lisanud pooleldi vahustatud vahukoort ja sulatatud juustu. See teeb supi kreemjaks ja väga heaks. Hapukoorega pole proovinud.
Enely 31.juuli 2008 01:24
Ma arvan, et kui hapukoor teeb supi liiga hapukaks võiks panna näiteks sulatatud juustu natuke. See peaks ka päris hästi sobima.
kentaur 21.juuli 2008 19:03
Muidu päris hea, aga hapukoor teeb minu maitse jaoks supi liiga hapukaks
Kiisu 03.juuni 2008 20:41
Brokkoliõisikud soovitaks enne läbi keeta, muidu jäävad kõvaks. 5 minutiga nad pehmeks ei keenud ja jäid supi sisse kõvaks krõmpsuks...
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes