Uudiskiri Instagram Facebook
 
Päevaretseptid

Hakkliha-tomativorm

Päevaretseptid

Hakkliha-tomativorm

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tervislik vormiroog sobib hästi õhtueineks. Soovi korral võid lisaks pakkuda keedetud riisi. Veisehakkliha võid asendada lamba-veise- või kalkunihakklihaga. Viimasel juhul võid maitsestamisel olla julgem.

üle 60 min

Ettevalmistusteks 25 minutit Küpsemiseks 45 minutit

Retsept
portsjonile
1 tk suurem suvikõrvits
4 tk Tomat
400 g veisehakkliha
1 sl õli praadimiseks
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 sl Tomatipasta
0.5 sl või vormi määrimiseks
0.25 tl Must pipar
0.5 tl Sool
1 tl Pune (kuivatatud)
KASTE
2 sl Õli
2 sl Jahu
5 dl Piim
2 dl Riivjuust
Sool
Valge pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Lõika suvikõrvits ja tomatid viiludeks. Pruunista hakkliha pannil õlis 4-5 minutit, kuni vedelik on aurustunud. Koori ja haki sibulad, purusta küüslauguküüned. Lisa hakklihale sibul, küüslauk, maitseained ja tomatipasta, hauta 2 minutit. Kastme jaoks kuumuta kastrulis õli, sega hulka jahu ja seejärel piim. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb ( u 5 minutit ). Maitsesta soola, valge pipra ja muskaatpähkliga. Pane pool suvikõrvitsa- ja tomativiiludest võiga määritud ahjuvormi põhja. Laota peale hakklihasegu ning kata ülejäänud tomati- ja suvikõrvitsaviiludega. Kalla vormi kaste ja raputa riivitud juust. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

KOMMENTAARID

anxsar 03.aug 2011 16:07
Väga maitsev ja tervislik muidugi ka!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes