Päevaretseptid

Hakkliha-tomativorm

Keskmine hinne: 2.97 Allikas: 100 rooga
Tervislik vormiroog sobib hästi õhtueineks. Soovi korral võid lisaks pakkuda keedetud riisi. Veisehakkliha võid asendada lamba-veise- või kalkunihakklihaga. Viimasel juhul võid maitsestamisel olla julgem.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistusteks 25 minutit Küpsemiseks 45 minutit

Kogus: 4 portsjonit
Lõika suvikõrvits ja tomatid viiludeks. Pruunista hakkliha pannil õlis 4-5 minutit, kuni vedelik on aurustunud. Koori ja haki sibulad, purusta küüslauguküüned. Lisa hakklihale sibul, küüslauk, maitseained ja tomatipasta, hauta 2 minutit. Kastme jaoks kuumuta kastrulis õli, sega hulka jahu ja seejärel piim. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb ( u 5 minutit ). Maitsesta soola, valge pipra ja muskaatpähkliga. Pane pool suvikõrvitsa- ja tomativiiludest võiga määritud ahjuvormi põhja. Laota peale hakklihasegu ning kata ülejäänud tomati- ja suvikõrvitsaviiludega. Kalla vormi kaste ja raputa riivitud juust. Küpseta rooga ahjus 200°C juures 45 minutit. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
anxsar 03.aug 2011 16:07
Väga maitsev ja tervislik muidugi ka!
1