Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Tarretatud juustubrüleekook

Marjad ja puuviljad

Tarretatud juustubrüleekook

Pille Enden Võrratud koogid
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värskete marjadega kook on suviselt kerge ega vaja valmistamiseks ahju.

üle 60 min

Retsept
PÕHI
150 g Heledad küpsised (vanill, sidruni vms)
50 g Või
1 sl Hele suhkrusiirup
TÄIDIS
5 tk Želatiinileht
400 g Toorjuust
1.5 dl Suhkur
2 tl Vanillsuhkur
5 dl Rõõsk koor 35%
500 g Marjad (maasikad, vaarikad, mustikad)
BRÜLEEKATE
4 sl Pruun suhkur (nt Demerara)
1. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku.

2. Purusta küpsised, sega sulavõi ja siirupiga.

3. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning suru küpsisepuru tihedalt vormi põhja.

4. Hõõru toasoe toorjuust koos suhkrutega pehmeks.

5. Lahusta želatiin 2 sl kuumas vees ja nirista lahus juustu hulka, samal ajal segades. Vahusta koor ja sega samuti toorjuustuseguga.

6. Jaga marjad ühtlaselt koogipõhjale ja laota peale juustumass.

7. Pane vähemalt paariks tunniks külmkappi. Enne serveerimist puista ühtlase kihina peale suhkur ning pruunista leeklambiga.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool