Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Tsitruse-cranachan ehk Šoti magusroog kaerahelvestega

Marjad ja puuviljad

Tsitruse-cranachan ehk Šoti magusroog kaerahelvestega

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Cranachan on traditsiooniline šoti magustoit, mida valmistatakse kaerahelvestega. Rukkihelbed sobivad siia eestistatud varianti samuti.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Apelsin
1 tk Greip
1.25 dl Rukkihelbed
2 spl Pruun suhkur
1.5 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Viski
150 g Kreeka jogurt
5 spl Vedel mesi
1. Koori tsitrusviljad, eemalda membraanid ja haki viljaliha, sega hulka 2 sl mett.

2. Kuumuta rukkihelbeid ja pruuni suhkrut kuival pannil pidevalt segades 3–4 minutit, kuni suhkur on sulanud ja helbed krõbedad. Kummuta taldrikule
jahtuma.

3. Vahusta koor viskiga, sega hulka jogurt, mesi ja rukkihelbed. Tõsta pool segust 4 klaasi, pane peale pool tsitrustest ja lao veel kord samad kihid. Pane klaasid 30 minutiks külmkappi.

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga