Pastatoidud

Strooganov ürdise pastaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse
Veiselihast strooganovi saab maitsestada nii mahedalt kui vürtsikalt.
Valmistusaeg:

30 minutit

Kogus: 4 portsjonit
1. Maitsesta liha soola-pipraga. Aja pann kuumaks ning pane sinna pool või- ja õlikogusest. Pruunista liha kiiresti pannil. Parem, kui teeksid seda mitmes jaos, siis ei lähe pannitäis hauduma. Tõsta lihad kokku ja hauta need siis pannil pehmeks, aeg ajalt kuuma vett lisades.
2. Pane pasta keema.
3. Prae ülejäänud õli-või segus pannil sibul ja seened. Lisa juurde vähese külma veega segatud jahu ja lisa kuum puljong. Lase 5 minutit kastmel ägedalt keeda, siis lisa sinep, tomatipüree, hapukoor ja maitseained. Hauta minuti jagu ning tõsta hulka liha. Lase veelkord kastmel korraks keema tõusta.
4. Nõruta pasta ja sega poole koguse hakitud lehtpeterselliga. Soovi korral maitsesta.
Paku koos kastmega, mis on üle riputatud ülejäänud peterselliga.
Soovitus: vürtsikama kastme jaoks lisa praetud sibulale karripastat ning hapukoor asenda maitsestamata jogurti ja petersell koriandriga. Iseäranis hea on taoline karrist inspireeritud kaste basmati riisiga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 07.sept 2012 16:51
Maris: üldine reegel on tõepoolest, et sool ja pipar lisatakse lihale alles siis, kui see on praetud, kuna soola mõjul väljub lihast rohkem mahlu, see jääb tuimem ja kuivem, purustatud pipar kipub pannil aga kergesti ära kõrbema, selle asemel, et roale maitset anda.
Maris 07.sept 2012 15:56
Miks ei tohi soola ja pipart enne pruunistamist liha lisada?
metsaline 07.apr 2012 07:06
hei vana kokk.soola ja pipraga võib sul õigus olla aga jahu ei jää ju kuumutamata .kuumutamine toimub ju ka keetmisega ja seda siin ka tehakse.
Vana kokk 06.apr 2012 19:29
Valmistamise õpetuses on kaks jämedat viga. Soola ja pipart ei lisata lihale enne pruunistamist ja kastmele ei lisata läbikuumutamata jahu. Jahu võib kuumutada ka kuival pannil ilma rasvaineta.
Madis 17.jaan 2012 21:07
Väga hea kindlasti teen veel:Y
Kristel.l 26.nov 2010 08:27
Ma ei tea....minule ei meeldinud. Mingi ebamäärane maitse jäi. Tegin sealihaga. nn sööklastrooganovid maitsevad paremini.
jannza 12.nov 2010 16:12
olen seda juba mitu korda teinud ja tõesti väga hea on :)
neltsu2 22.nov 2009 23:47
ei armasta veise liha:(
Hindaja 30.okt 2009 17:35
Väga hea! Asendasin tomatipasta karripastaga ja tuli kergelt idamaise maiguga maitsev pajaroog
1