Pastatoidud

Spagetid pestokastmega

Keskmine hinne: 4.19 Allikas: Valio Autor: Indrek Kose
Värske pestokaste annab pastale mõnusa maitse ja nagu selgub, polegi pesto valmistamine nii keerukas, kui see esmapilgul tundub.
Pesto valmistamiseks puhasta basiilik ja petersell nii, et alles jääksid ainult lehed. Tõsta maitseroheline köögikombaini, lisa ka küüslauk, peenesta umbes 1 min ning lisa osade kaupa seedermänniseemned ja oliiviõli. Kui segu on muutunud ühtlaseks massiks, lisa ka mõlemat sorti riivitud juust, sool ja värskelt jahvatatud pipar ning sega kõik veelkord kiiresti segamini (kindlasti ei tohiks segu selles etapis väga pikalt segada, sest muidu muutub ta konsistentsilt kleepuvaks).
Kui valmistad korraga suurema koguse pestot, saad seda ka kaanega suletud purgis külmkapis säilitada.
Pasta valmistamiseks vala keedupotti vesi, lisa pisut oliiviõli ja soola ning lase veel keema tõusta. Keeda spagetid vastavalt pakendil olevale juhendile ning tõsta nad otse kastrulist pannile. Nõrutamine pole oluline, sest nii tuleb pastaroog veelgi maitsvam. Lisa ohtralt värskelt valmistatud pestokastet ning mõned poolitatud kirsstomatid ja kuumuta pastarooga õrnalt (liiga pikk kuumutamine rikub pesto ilusa värvi). Vajadusel maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga ning väga maitsev ja lihtne pastaroog ongi valmis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa