Pastatoidud

Suur seene-, peterselli-, küüslaugu- ja tüümianipasta

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: toit kaasa" retsept
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistusaeg: 30 min Valmistamisaeg: 30 min

Kogus: 15 portsjonit
Töövahendid: suur küpsetuspann mõõtmetega u 32 x 42 cm
Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
Sulata kastrulis bešamellkastme tarvis või ja lisa ettevaatlikult segades jahu, et saada ühtlane segu. Tõsta kastrul tulelt ja vispelda piim segu sisse. Pane kastrul tagasi tulele ja sega keskmisel kuumusel, kuni kaste hakkab paksenema ja keema tõusma. Lase kastmel umbes 5 minutit mullitades keeda, et saada lahti jahusest maitsest. Võta kaste tulelt ära ja maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Sulata suures potis 2 supilusikatäit võid ja õli. Nõruta kivipuravikud (jäta vedelik alles), tükelda ja lisa potti koos 2 dl hakitud peterselli, kuivatatud või värske tüümiani ja küüslauguga. Sega paar minutit, siis sulata ülejäänud 100 g võid samas potis, lisa hakitud seened ja sega umbes 5 minutit. Seened näivad esmalt kuivad, kuid mõne aja pärast hakkab neist vähehaaval vedelikku eralduma.
Lisa ka puravike leotamise vedelik, mis enamjaolt imendub seentesse, jätka segamist, lisa šerri ja lase sel keeda. Eemalda pott tulelt, kui segu on muutunud pronksiselt siirupiseks.
Sega seenesegu bešamellkastme hulka ja lisa 2,5 dl Parmesani ja teine ports peterselli. Makaronide keetmiseks pane tulele suur potitäis veega. Lisa keevasse vette julgelt soola. Keeda makaronid al dente, nõruta ja lisa valgele seenekastmele, segades korralikult, et makaronid saaksid kastmega kaetud.
Kummuta segu suurele küpsetuspannile ja raputa peale ülejäänud 2,5 dl Parmesani. Küpseta 30 minutit või kuni pasta muutub kuldselt krõbedaks.
Kui roog on ahjust välja võetud, kaunista see ülejäänud hakitud peterselli ja paari värske tüümiani varrega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
NurrMarta 12.veeb 2009 17:21
No siin ju retsepti kirjas, et lausa 15 portsjonit :)
Mario 12.veeb 2009 16:47
Täitsa fain eine...kogus meeletu...
1