Pastatoidud

Pasta alla Puttanesca Rain Käärsti moodi

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Parim maitse Autor: Rain Käärst
Kokasaate "Parim maitse" 07.02.2009 retsept
Kogus: 1 portsjon
Pasta eelkeetmine - aseta pott veega tulele ja maitsesta vesi soolaga. Kui vesi keema tõuseb, pane pasta vette ja keeda pakendil ette nähtud aeg (precooking), jahuta külma vee all pasta korralikult, nõruta ja sega kokku oliiviõliga.
Kastme tegemiseks võta pott ja aseta tulele. Lisa potti veidi õli ja glasseeri küüslauk ja sibul, nüüd lisa anšoovised ja kuumuta veel minutike. Seejärel lisa purustatud tomat ja oliivid. Keeda veidi, et kaste pakseneks ning maitsesta soola ja pipraga - vajadusel võid lisada ka juurde suhkrut happe vähendamiseks. Võta kaste tulelt ja sega juurde ürdid ning eelkeedetud pasta. Lase korraks uuesti keema ja serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Mimm 26.juuni 2009 01:17
mis need anshjoovised on täpselt siis? ei ole midugi kilu. aga kust riilist ma neid otsima pean poes??
maverik 02.märts 2009 15:03
PS Ega siis see tomatikaste saa üksi nii kaua tulel shmooretada - juurde on vaja ikka lisada ka tubli pool liitrit kogus vedelikku Sellesse vöib soovi korral segada kokku veest,pisut valgest veinist veini ning 1 kanapuljongi kuubikust)
maverik 02.märts 2009 14:55
Oi oi kui keeruliseks on asi aetud ning paar päris vale asja on ka sees - öige itaalia mamma teeb seda nii : A lustama peab ikkagi kastme tegemisest Haki hästi peeneks sibul , vöta 3-4 koorimata küüslaaugu küünt ning lase need madalal kuumusel oliiviölis kuldkollaseks (hiljem , kaste valmides on need küüslaaugu küüned väga maitsvad koore seest väla imedes :)) , ning ka kastmesse ei jää liig domineerivat küüslaaugu maitset ) samal ajal kui pruunistub sibul ja küüslaauk pannil on hea juurde lisada pool teelusikatäit pruuni suhkrut - see karamelliseerib sibulad ning pehmendab ka tomati teravat haput maitset. Anshoovised lisatakse juurde alles siis, kui on purgitomatid(natu-
raalmahlas) juba juurde lisatud (neid pole küll mötet veel rohkem kuivatada ku nad juba on ;O)) selline kaste kuumeneb väga madalal temperatuuril tund aega (kui pole juurde lisatud värskeid tomateid) Kui aga lisada ka värskeid tomateid tuleb tomatitel enne ära vötta nahk (blansheerides kuumas vees tomatit 1 min.) ning siis kastet juba 30.min. kauem kuumutada Samal ajal pannakse loomulikult suur pott rohke veega tulele keema , sool (1spl.) lisatakse keema töusmisel Keedetakse pastat vastavalt pakendil antud minuteid, kurnatakse söelal ning MITTE MINGIL JUHUL ei valata üle külma veega ega lisata mingit öli (öli ei seo kastet pastaga ning külm vesi uhub ära pastast tulnud mineraalid ning siduvained) köige löpus - kui enam kaste ei kee, lisada juurde peeneks hakitud petersell ning basiilik. Nüüd on köige tähtsam punkt itaalia mammal :O) ealeski ei segata pasta sumaki kokku kogu kastmega Vötad pool kulpi kastet ning segad kogu pastaga (see annab vaid värvi ja maitse) siis pasta taldrikule ning peal siis veel pisut kastet (iial ei tohi pasta kastmes ujuda) peale veel üks basiiliku leht ning Buon Appetito
Kessukas25 15.veeb 2009 15:20
Heh, hinne ei tulnud enne läbi. :S
Kessukas25 15.veeb 2009 15:19
Hirmus hea toit.Leidis koha minu lemmikutes.Tasub kindlasti proovida. :Y
maril 09.veeb 2009 21:40
Maitsev pasta:) Mis anshooviseid puudutab, siis saates nähtud Kipperi anshoovistel (väga eksitav nimetus, tegu on ju kiluga) puudub minu arust igasugune sarnasus päris anshoovistega, mis on ju hoopis teine kala.Purkipandud anshoovise struktuur ja maitse on hoopis midagi muud,see annabki puttanescale tema omapärase õige "pikantse" maitse.
1