Pastatoidud

Karlssoni lihapallid tomatikastmes

Keskmine hinne: 3.21 Allikas: Pereköök Autor: Epp Mihkels
Tavaliselt teevad pered makaronide kõrvale kastme, kus hakkliha ja tomatid on segi. Vahelduseks võiks aga proovida tomatikastet väikeste lihapallidega, mis maitsevad iseäranis hästi lastele.
Kogus: 4 portsjonit
Haki küüslauk ja sibul ning prae need paksupõhjalises kastrulis läbi, kuni need muutuvad klaasjaks. Lisa tomatipasta ja purustatud tomatid koos maitseainetega ning lase vaiksel tulel podiseda kaane all. Samal ajal valmista hakklihast ja maitseainetest tainas ning vormi väiksed lihapallid. Kuumuta õli pannil ja prae pallid igast küljest pruuniks. Lisa kastmele ja hauta veel 5-10 minutit ehk niikaua, kuni keedad pasta valmis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eliis 07.juuni 2014 19:22
Minu meelest on see täitsa hea söök, kuid minu maitsemeele jaoks liiga hapu, kui täpselt retsepti järgida. Ilmselt tuleks kasuks, kui hapukoort lisada.
Siiri Kirikal 10.sept 2012 08:05
kats: retsept on mõeldud neljale inimesele.
kats 09.sept 2012 16:31
hmm siin pole kirjas mitmele se ports on ma tahaksin teada kuna muidu ma ei oska arvestada :(
Kodukana 26.mai 2011 07:21
Proovisin ka eile. Kastmel polnud küll midagi viga,aga vot lihapallidele võiks lisada nt. juustu vms. Mees arvas,et ka seened sobiksid pallidesse hästi. Igatahes teeme omad parandused ja kasutame seda retsepti edasi :)
Eelmisele 23.mai 2011 11:55
Bolognesest on ikka asi väga kaugel :D
An 27.nov 2010 22:05
sama hästi oleks võinud lihtsalt polognese kastet teha.
12hiirt 27.nov 2010 12:22
Tegin eelpool nimetatud soovituste järg (st Siili soovituste) pluss lisasin kastmele ka kohvikoort. Minu maitse järgi sai kaste liiga magus. Endale enam ei teeks, kuid 2-aastasele plikatirtsule maitses küll.
Siili 11.mai 2010 16:58
Mina isiklikult ei kasutanud lihapalli taignas jahu, vaid panin riiv saia, nii jäävad mõnusad mahlased lihapallid.Kuna mulle endale meeldib sibul siis lisasin ka lihapallide tagnasse pool väiksest sibulast. Jällegi annab mõnus maitse. Nagu keegi ka juba eespool mainis siis hakklihamaitseaine jätab mind külmaks, seega maitsestasin ikka soola ja pipraga. Kastme tegin alles siis kui kõik lihapallid olin valmis praadinud. Lihapallid tõstsin kõrvale ja sama pannipeale segasin kokku kastme, nii jäi ka kastmele mõnus natukese lihasem maitse. Nii soovitab teha ka Jamie Oliver muideks :)
K. 17.apr 2010 18:17
mina kasutaksin tomatipasta asemel Pomi kastet, annab parema maitse :)
laura 11.jaan 2010 12:53
väga hea!
Sirli 24.juuli 2009 14:28
Lisaksin juurde rõõska koort kastmele, mis teeb maise kooresemaks (magusapoolne jääb)
Malllu 13.mai 2009 15:37
tere (A) . siin eespool räägitakse , et imelik tuleb ! kuid ,mitmele inimesele see on , ? mul oleks vaja 11 inimesele :) aitaksite :D ?
siirikirikal 07.apr 2009 14:12
Rubriik "tegijal juhtub" Selgus, et see retsept oli teekonnal autor-Pereköök-
Toidutare veidi moondunud, millest ka inimestel negatiivsed kogemused. Retsepti autori juhendamisel on nüüd parandused sisse viidud.
Mõtlik 02.apr 2009 17:11
Liiga vängelt tomatine tuli. Et kuidas seda mahendada? Kas siis suhkur aitab selleks? .. Ja pildi järgi on see kaste nii hele, tomatid aga teevad ju kastme tulipunaseks.. hmm.
krissu 11.veeb 2009 10:27
Proovin kindlasti, aga veel kindlamini jätan hakklihamaitseaine välja. Eelistan naturaalsemal kujul soola-pipart-
maitserohelist. Ja kastmele paneks sutsu suhkrut ka - tomatid ju üsna hapud. Aga - maitse asi!;) Foto teeb nats nõutuks - miks see roog sellise taldrikukuhja otsas on?:(
1